• جمعه 5 بهمن 1403
  • الْجُمْعَة 24 رجب 1446
  • 2025 Jan 24
جمعه 5 بهمن 1403
کد مطلب : 247015
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/AnBEj
+
-

غلبه باریکه غزه بر آمریکا

شکست‌های راهبردی

ضعف در سیاست‌های خاورمیانه‌ای

  حمله طوفان‌الاقصی نشان داد که سیاست‌های ایالات متحده در حمایت بی‌چون‌وچرای اسرائیل، باعث کاهش اعتبار آمریکا در دنیای عرب و جهان اسلام‌ و سبب اعتراضات گسترده در کشورهای مختلف عربی شد.
  نظرسنجی مرکز «پیو» در سال ۲۰۲۴ نشان داد که فقط ۲۵‌درصد از مردم کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس به سیاست‌های ایالات متحده در خاورمیانه اعتماد دارند؛ عددی که در سال قبل از آن 35درصد بود.
 عدم‌توانایی در مدیریت بحران
  آمریکا ۱۴‌میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل ارسال کرد، اما این کمک‌ها نتواست مانع از گسترش بحران شود.
  طبق گزارش فارین پالیسی، پس از عملیات طوفان‌الاقصی، بیش از 100حمله به نیروها و پایگاه‌های آمریکایی در سراسر منطقه صورت گرفت.
 افزایش نفوذ ایران و روسیه در منطقه
  ایران و روسیه، به‌ویژه از طریق حمایت از گروه‌های مقاومت در عراق، سوریه‌ و لبنان، توانستند نفوذ خود را در منطقه افزایش دهند. حمایت ایران از گروه‌های فلسطینی و لبنانی و نزدیکی روابط ایران با روسیه، موقعیت آمریکا را تضعیف کرد.

شکست‌های اقتصادی

افزایش هزینه‌های نظامی
  پس از شروع بحران طوفان‌الاقصی، آمریکا بیش از ۱۴‌میلیارد دلار کمک نظامی فوری به اسرائیل ارسال کرد. این کمک‌ها شامل سیستم‌های دفاع موشکی گنبد‌آهنین، پهپادهای نظامی‌ و تجهیزات دیگر بود.
  طبق گزارش‌های کنگره ایالات متحده، هزینه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه در سال‌۲۰۲۴ به بیش از ۲۲‌میلیارد دلار رسید که حدود ۵‌میلیارد دلار بیشتر از سال ۲۰۲۳ بود.

شکست‌های اجتماعی
 افزایش شکاف‌های اجتماعی در آمریکا
  حمایت بی‌قیدوشرط ایالات متحده از اسرائیل باعث شد که در داخل آمریکا اعتراضات گسترده‌ای در دانشگاه‌ها، خیابان‌ها و گروه‌های فعال حقوق بشر شکل بگیرد. بسیاری از مردم به‌ویژه از اقلیت‌های مسلمان و عرب در آمریکا اعتراضات خود را نسبت به سیاست‌های ایالات متحده ابراز کردند.
  تعداد اعتراضات و تظاهرات در حمایت از فلسطین در ایالات متحده در ماه‌های بعد از طوفان‌الاقصی به بیش از ۵۰۰‌مورد رسید. این اعتراضات بیشتر در شهرهای بزرگ مانند نیویورک، واشنگتن دی‌سی‌ و لس‌آنجلس با جمعیتی بیش از یک‌میلیون آمریکایی و در 20دانشگاه آمریکا برگزار شدند.
 افزایش احساسات ضدآمریکایی در دنیا
  در بسیاری از کشورهای مسلمان، ازجمله پاکستان، ترکیه‌ و اندونزی، حمایت بی‌چون‌وچرای آمریکا از اسرائیل باعث افزایش احساسات ضدآمریکایی شد. این کشورها بارها در سازمان‌های بین‌المللی به سیاست‌های ایالات متحده اعتراض کردند.
  نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که در ترکیه و پاکستان، میزان اعتماد به آمریکا در سال‌۲۰۲۴ به پایین‌ترین سطح خود از دهه‌۲۰۰۰ رسید. طبق نظرسنجی «پیو»، ۷۰‌درصد از مردم ترکیه و ۶۵‌درصد از مردم پاکستان نظر منفی نسبت به ایالات متحده داشتند.
  تنها 49درصد از مردم کشورهای اتحادیه اروپا نظرات مثبتی نسبت به ایالات متحده داشتند که در مقایسه با 70درصد در سال‌های قبل، کاهش قابل‌توجهی داشت.
  طبق گزارش‌ها، بیش از 5میلیون نفر در سراسر جهان در تظاهرات و اعتراضات ضد‌جنگ و ضد‌سیاست‌های آمریکا در حمایت از اسرائیل شرکت کردند.

شکست‌های رسانه‌ای

کمبود موفقیت در مدیریت روایت
  رسانه‌های آمریکا در پوشش رویدادها و بحران‌های طوفان‌الاقصی با انتقادات زیادی مواجه شدند. بسیاری از شبکه‌ها ازجمله سی‌ان‌ان و فاکس‌نیوز به‌دلیل پوشش یکجانبه و عدم‌توازن در نشان‌دادن وضعیت فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها، مورد انتقاد قرار گرفتند.
  طبق گزارش‌های «پیو»، درحالی‌که ۷۰‌درصد از رسانه‌های آمریکایی به‌طور عمده بر حمایت از اسرائیل تأکید داشتند، تنها ۳۰‌درصد از رسانه‌ها به وضعیت انسانی فلسطینی‌ها و پیامدهای آن توجه داشتند. این عدم‌توازن باعث نارضایتی‌ها و بحران‌های اطلاع‌رسانی شد.
شکاف در رسانه‌ها و دامن‌زدن به تضادها
  در آمریکا، رسانه‌های مختلف در پوشش بحران طوفان‌الاقصی نظرات مختلفی داشتند که این امر موجب سردرگمی مخاطبان شد. برخی رسانه‌ها مثل سی‌ان‌ان، فاکس‌نیوز، نیویورک تایمز‌ و واشنگتن‌پست شدیدا از اسرائیل حمایت کردند؛ درحالی‌که دیگر رسانه‌ها بیشتر بر جنایات جنگی اسرائیل و بحران انسانی فلسطینی‌ها تمرکز داشتند.
  در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر و فیسبوک، هشتگ‌هایی مانند FreePalestine# و StopTheBombing# به سرعت محبوب شد و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان این هشتگ‌ها را به اشتراک گذاشتند.
  آمار: براساس آمار منتشر شده، بیش از 15میلیون پست در شبکه‌های اجتماعی تحت هشتگ FreePalestine# منتشر شد.

همه اینها به برکت مقاومت مردم غزه بود که تک‌تک‌شان راوی قهرمانان‌شان بودند.
عوامل فوق کمک می‌کند تصویری از این به‌دست بیاوریم که آمریکا و اسرائیل مجبور به عقب‌نشینی شدند.
صدق‌الله العلی العظیم: کم مِّن فِئَه قَلِیلَه غَلَبَتُ فِئَه کثِیرَهُ بِإِذنِ‌الله




 

این خبر را به اشتراک بگذارید