10000 قدم
پیادهروی در روز میتواند منجر به بهبود سلامت جسم و روان، تقویت تناسب اندام و پیشگیری از بیماریها شود. البته این هدف به دهه۱۹۶۰ و کارزار بازاریابی ژاپن بازمیگردد و متخصصان میگویند که این فقط یک دستورالعمل است. اما بهطور کلی پیادهروی نهتنها سلامت جسم را بهبود میبخشد که بر سلامت روان هم تأثیر میگذارد. به این دلیل که استنشاق هوای تازه، مشاهده طبیعت و تغییر فصلها، همگی نوعی مراقبه به شمار میروند.
3 فاکتور
خطر وجود دارد که نهتنها سکته مغزی را افزایش میدهد بلکه احتمال ناتوانکننده بودن چنین سکتهای را نیز افزایش میدهند. براساس مطالعات جدید، محققان اعلام کرده اند که سیگار کشیدن (9/1برابر بیشتر از غیرسیگاریها)، فشارخون بالا (2/3برابر بیشتر از غیرمبتلایان) و ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی یا ضربان قلب نامنظم (7/4برابر بیشتر از غیرمبتلایان) خطر بروز سکته مغزی شدید را افزایش میدهد.
40 سالگی
سن شروع تستهای سالانه عملکرد کلیوی است. بهگفته مریم میری قلعهنویی، دانشیار گروه نفرولوژی دانشگاه علومپزشکی مشهد، انجام تستهای آزمایشگاهی سلامت کلیه در افراد مبتلا به فشار خون بالا، دیابت و دارای ریسک فاکتورها، ضروری است اما توصیه میشود که تمام افراد بالای ۴۰سال، سالانه تستهای عملکرد کلیوی و همچنین اندازهگیری فشارخون را انجام دهند.
3 مرحله
در ابتلا به بیماری آلزایمر وجود دارد که بهتدریج فرد را در شرایط سختتری قرار میدهد. بهگفته معصومه صالحی، رئیس انجمن آلزایمر ایران در مرحله اول حافظه کوتاهمدت مختل میشود و فرد کارهای روزانه را از یاد میبرد. در مرحله دوم، بیماری کمی پیشرفت میکند و اختلالات شدیدتر میشوند. در این مرحله ممکن است فرد گم شود یا غذا بخورد و آن را به یاد نیاورد. در مرحله سوم هم بیماری پیشرفت کرده و فرد بیمار وابسته به تخت میشود. به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری اهمیت زیادی دارد که این اختلالات را کُندتر کند.
عدد خبر
در همینه زمینه :