• جمعه 2 آذر 1403
  • الْجُمْعَة 20 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 22
پنج شنبه 29 شهریور 1403
کد مطلب : 235298
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vgAv0
+
-

دخل و خرج ایرانی‌ها زیر ذره‌بین

رشد درآمد خانوارهای ایرانیان در سال گذشته از رشد هزینه‌ها بیشتر بوده است

رضا کربلایی-روزنامه‌نگار

میانگین درآمد سالانه خانوارهای شهری ایرانی در سال1402 با رشد 54درصدی مواجه شده و به 256میلیون و 937هزار و200تومان رسیده، اما هزینه این خانوارها با افزایش 50/6درصدی مواجه شده و بالغ بر 206میلیون و525 هزار تومان برآورد شده که نتیجه آن سبقت رشد درآمد از هزینه‌ها بوده است.



دخل و خرج بهتر روستایی‌ها
گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد در سال۱۴۰۲، خانوارهای روستایی نیز با افزایش ۴۰/۳درصدی در هزینه‌های سالانه خود مواجه بوده‌اند و متوسط هزینه خالص سالانه یک خانوار روستایی به ۱۱۰میلیون ‌و ۶۵۹ هزار تومان رسیده که 39/6درصد سهم هزینه‌های خوراکی و دخانی بوده و مابقی هزینه‌ها در بخش‌های غیرخوراکی ازجمله مسکن، سوخت و روشنایی صرف شده است.براساس اعلام مرکز آمار ایران، متوسط درآمد سالانه خانوارهای روستایی در سال۱۴۰۲ به ۱۴۹میلیون ‌و۲۹۲ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده که نسبت به سال گذشته ۵۱/۴درصد رشد داشته است. ۳۰/۲درصد درآمد خانوارهای روستایی از مشاغل دستمزدی و حقوق‌بگیری، ۲۹/۳درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ۴۰/۵درصد از درآمدهای غیرشغلی به ‌دست آمده است.

دخل و خرج استان‌ها
در میان استان‌های کشور، تهران با متوسط هزینه سالانه ۳۳۰میلیون‌ و ۸۴۳ هزار و ۶۰۰ تومان، بیشترین میزان هزینه را در بین خانوارهای شهری داشته و در مقابل، استان آذربایجان غربی با ۱۰۷ میلیون و ۴۹۵ هزار و ۱۰۰ تومان کمترین میزان هزینه را ثبت کرده است. در بخش درآمدها نیز تهران با متوسط درآمد ۳۸۱ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان، بیشترین درآمد سالانه را در میان خانوارهای شهری داشته، درحالی‌که استان سمنان با ۱۵۷ میلیون و ۷۵۸ هزار و ۴۰۰ تومان، کمترین میزان درآمد را داشته است.
در مناطق روستایی هم استان بوشهر با ۱۸۳ میلیون و ۴۳۶ هزار و ۷۰۰ تومان بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ۵۸ میلیون و ۹۴۰ هزار و ۹۰۰ تومان کمترین هزینه را در سال ۱۴۰۲ ثبت کرده‌اند.

مکث
سهم سنگین مسکن از هزینه‌ها
به‌گزارش همشهری، مرکز آمار می‌گوید: در سال گذشته 56.6درصد از هزینه خانوارهای شهری صرف تأمین مسکن و انرژی شده و در بخش خوراکی‌ها هم گوشت سهم 24.7درصدی از کل هزینه‌های خوراکی را به‌خود اختصاص داده است. درآمد خانوارهای شهری در سال گذشته هم از 3منبع اصلی تأمین شده که شامل ۲۹.۸درصد از محل مشاغل مزد و حقوق‌بگیری، ۱۶.۹درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی تأمین بوده اما بخش عمده درآمد خانوارهای شهری، یعنی ۵۳.۳درصد، از محل درآمدهای غیرشغلی نظیر سود سرمایه‌گذاری‌ها و سایر منابع به‌دست آمده است.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید