حاشیههای عضویت فلسطین درسازمان ملل
ساعاتی پس از آنکه قطعنامه کشورهای گروه عربی درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل روز جمعه، به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۴۳رأی مثبت تصویب شد، حواشی پیرامون آن نیز آغاز شد. به این ترتیب، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اختلاف زیادی به اعطای «حقوق و امتیازات» جدید به فلسطین رأی داده است.
چه کسانی رأی منفی دادند؟ بیشتر کشورها به قطعنامه عضویت کامل فلسطین رأی مثبت دادند، اما اسرائیل، آمریکا، چک، مجارستان، آرژانتین، نائورو، پالائو، میکرونزی و پاپوا گینه نو کشورهایی بودند که به این قطعنامه رأی منفی دادند.
موضع اروپاییها چه بود؟ انگلیس، آلمان، هلند، اوکراین و ایتالیا نیز جزو کشورهایی بودند که به این قطعنامه رأی ممتنع دادند و فرانسه، اسپانیا، پرتغال، بلژیک و چندین کشور اروپایی دیگر ازجمله کشورهای موافق این قطعنامه بودند.
قطعنامه چه میگوید؟ قطعنامه «حقوق و امتیازات» فلسطین از شورای امنیت میخواهد درخواست فلسطین برای تبدیل شدن به یکصد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل را بهطور مطلوب بازنگری و آن را تأیید کند.
فلسطین در حال حاضر چه وضعیتی در سازمان ملل دارد؟ فلسطین در حال حاضر بهعنوان یک عضو ناظر در سازمان ملل حضور دارد و عضویت فلسطین یک عضویت کامل مانند دیگر کشورها نیست. هفته گذشته قطعنامه عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت توسط آمریکا وتو شده بود.
ماجرای پاره کردن منشور سازمان ملل چه بود؟ همزمان با بررسی قطعنامه گروه کشورهای عربی برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل، گیلعاد اردان، سفیر و نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد در اقدامی توهینآمیز، منشور ملل متحد را در مقابل دیدگان همگان در دستگاه خردکن انداخت. سفیر اسرائیل در سازمان ملل که از دستور جلسه بررسی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل عصبانی بود، همچنین تصویر یحیی السنوار از رهبران حماس را در دست داشت و پس از پایان سخنانش، نشست مجمع عمومی را ترک کرد اما هیأت اسرائیلی در سالن حضور داشت و اعضای آن چهره بسیار گرفته و عصبانیای داشتند.
انگلیس چه بهانهای برای رأی ممتنع داشت؟ سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل با رأی ممتنع به قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل درباره دلیل این رأی خود مدعی شد که لندن معتقد به راهکار دو کشوری است و نخستین گام برای دستیابی به این هدف، حل فوری بحران غزه است. (نه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل)