موزه ارتباطات
معرفی: در این موزه که تا سال 78 موزه پست و مخابرات نامیده میشد، نمونههایی از کهنترین نوشتافزارها و ابزارهای فرستادن بستههای پستی و چاپاری، نخستین تلفنها، تلگرام مورس، تمبرها، کبوترنامهبر، ماهوارهها و ... . به نمایش درآمده است.
نمایش تمبرها و رادیوهای قدیمی
موزه ارتباطات دارای 7غرفه و سالن است که در دو طبقه قرار دارند. در غرفه «وزرا»، عکسهای وزارت ارتباطات از مخبرالدوله تا وزیر دولت فعلی به نمایش گذاشته شده، در سالن «لمینیت تمبر»، لمینیت تمبرهای رونمایی شده به مناسبتهای مختلف با متنی که شرح آن نوشته شده، قرار دارد. نخستین رادیوی ایران در 100سال پیش و سیر تحول دستگاههای رادیو را در سالن «رادیو» میتوانید ببینید. در سالن «مخابرات» انواع ابزارهای ارتباطی از زمان اختراع الفبای مورس و ارسال نخستین تلگراف به نمایش گذاشته شده. در سالن «اشیای پستی» انواع صندوقهای پستی، مهرهای مصرفی دفاتر پست خارج از کشور، دستگاههای نقش تمبر دستی، نمونه صندوقهای پستی کشورهای مختلف و بسیاری دیگر از دستگاههای مربوط به پست قرار دارد. در سالن «هدایا»، هدایای مقامات رسمی وزارت ارتباطات کشورهای مختلف قرار گرفته است. آثار هنری زیبای مربوط به پست و ارتباطات را میتوانید در سالن «نگارخانه» ببینید.
معماری اروپایی- ایرانی
در کنار دیدنیهای موزه ارتباطات، ساختمان این موزه هم بسیار دیدنی است. این ساختمان یکی از بناهایی است که توسط نیکلاس مارکوف، معمار اهل گرجستان، طراحی شده است. شاخصه معماری این فرد، تلفیق هنر ایرانی-اروپایی است. ستون نماها با سرستون دو کله گاوی نمادی از سبک هخامنشی و طاقنماها با قوسهای شاهعباسی نمادی از سبک اسلامی صفوی هستند.