
سرزمین فکربازیا

معرفی: یکی از پیامدهای زندگی آپارتماننشینی که شاید کمتر به آن پرداخته شده، دورشدن بچهها از بازیها و فعالیتهایی است که تحرک، سروصدا، رقابت و هیجان به همراه دارد. برای جبران این موضوع که به باور کارشناسان در رشد و شکوفایی خلاقیت بچهها تأثیر نامطلوبی دارد،مجموعههایی با فضاسازی و امکانات مناسب طراحی و دایر شدهاند که در قالب بازی و سرگرمی، هوش و خلاقیت بچهها را تقویت کنند. «سرزمین فکربازیا» در مجموعه باغ کتاب تهران یکی از آنهاست. شاید در نگاه اول بهنظر برسد این مجموعه یک شهربازی است که در آن
لابهلای وسایل بازی، چند سرگرمی فکری هم گنجانده شده، اما مسئولان سرزمین فکربازیا که شعار «فکر کن، بازی کن، توانمند شو» را برای آن برگزیدهاند، تأکید دارند اینجا شهربازی نیست، سرزمینی است که با تکیه بر نظریه هوش هشتگانه گاردنر طراحی شده و اولویت آن آموزش از طریق بازی است.
سنجش مهارت و استعداد کودکان
سرزمین فکربازیا در 5بخش «طبیعتبازیا»، «رازبازیا»، «تلاشبازیا»، «ساختبازیا» و «صدابازیا» که در مجموع شامل 25بازی طراحی شده است و هر بخش بر توانایی، استعداد و مشاغل مختلف متفاوتی متمرکز بوده و تلاش شده با طراحی بازیهای متنوع، قسمتی از استعداد و تواناییهای هر کودک را شناسایی کند. بخش «طبیعتبازیا» که شامل بازیهای «مزرعه چهارفصل»، «مزرعه من»، «جورچین حیوانات»، «شنبازی» و «گذر بدن» است، بر تقویت هوش طبیعتگرای کودکان بنا شده است. «رازبازیا» فضایی برای ماجراجویی فراهم کرده تا با بازیهایی معماگونه و مبهم، هوش و منطق ریاضی کودکان را به چالش بکشد. در «تلاشبازیا» که شامل بازیهایی مثل «فوتبال حبابی» و «صخرهنوردی» است، هوش بدنی و جنبشی کودکان شناسایی میشود، هوش ریاضی و محاسباتی بچهها در بخش «ساختبازیا» سنجیده شده و «صدابازیا» با دعوت به خوانندگی و گزارشگری هوش موسیقایی و زبانی بچهها را شناسایی میکند.