• شنبه 29 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 10 ذی القعده 1445
  • 2024 May 18
یکشنبه 28 خرداد 1402
کد مطلب : 194860
+
-

‌تثبیت جایگاه ایران در تولید غذا

سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحدفائو در جدیدترین گزارش خود از حفظ جایگاه ایران در شاخص تولید غذا خبر داده است

ایران با وجود تحمل خشکسالی شدید و تحریم‌های ظالمانه، موفق به کسب رتبه نخست در صادرات لبنیات در آسیا شده و همچنان توانسته است جایگاه سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم جهان و سیزدهمین تولیدکننده برنج در آسیا را حفظ کند.
به گزارش همشهری، سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش‌های چشم‌انداز غذایی جهان که سالی 2بار منتشر می‌شود، از ثبات در روند تولید غذا در ایران و تثبیت جایگاه جهانی و آسیایی ایران در این حوزه خبر داده است. طبق پیش‌بینی این گزارش، تولید غلات ایران در سال‌جاری میلادی به 18میلیون و 800هزار تن می‌رسد و گندم، برنج و جو 3غله مهم تولیدی کشورمان در این سال خواهد بود.

نمای کلی تولید غذا در دنیا و آسیا
برآوردهای سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) حاکی از این است که احتمالا کل تولید گندم دنیا در سال 2023میلادی با 0.6درصد افزایش به 138میلیون و 500هزار تن برسد و جایگاه سیزدهمی ایران در تولید این محصول همچنان حفظ شود. آمارهای این سازمان، حاکی از این است که در سال 2022میلادی، 466میلیون تن برنج در آسیا تولید شد که چین با تولید 144میلیون تنی بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در آسیا بوده، هند با 130میلیون و 800هزار تن در رتبه دوم و بنگلادش با 38میلیون و 300هزار تن در رتبه سوم قرار گرفته‌اند.
همچنین در حوزه تولید گوشت، در سال2022 کل تولید گوشت آسیا 156میلیون تن بوده که 94میلیون تن از این رقم سهم چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشت این قاره بوده و هند با وجود دارا بودن جمعیتی تقریبا برابر با چین تنها 9میلیون تن گوشت در سال2022 تولید کرده است. در سرفصل شیر و لبنیات، کل صادرات شیر و لبنیات کشورهای آسیایی در سال گذشته بالغ‌ بر 9میلیون تن بوده که 17درصد از آن به ایران اختصاص داشته و کشورمان بزرگ‌ترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیا شناخته شده است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید