• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 11 خرداد 1402
کد مطلب : 193383
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/66znR
+
-

رقابت جهانی برای کنترل هوش‌مصنوعی

رقابت جهانی برای کنترل هوش‌مصنوعی

تهدید هوش‌مصنوعی و نگرانی از وجه مخرب این فناوری باعث شده تا کشورهای مختلف تلاش گسترده‌ای برای وضع قوانین در این حوزه داشته باشند. به‌تازگی رهبران گروه 7 شامل کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، بریتانیا، ژاپن و آمریکا و اتحادیه اروپا، با ابراز نگرانی از پیشرفت فناوری هوش مصنوعی از تدوین قوانینی برای کنترل این فناوری و ابزارهای آن تا پایان2023 خبر دادند. چندی پیش نیز سام آلتمن، مدیرعامل شرکت OpenAI که روبات چت ChatGPT را راه‌اندازی کرده است با حضور در کنگره آمریکا اعلام کرد که برای این فناوری باید قانون وضع شود.

چین به‌دنبال برتری
رهبران پکن پس از عقب ماندن از انقلاب‌‌های صنعتی متوالی غرب، عزم خود را جزم کردند تا با سلطه در عصر هوش مصنوعی قدرت خود را به رخ بکشند. مقامات چینی از سال2017 طرح توسعه هوش مصنوعی نسل بعدی را راه‌اندازی کردند و حالا 6 سال تجربه در ایجاد دانش نظارتی هوش مصنوعی دارند. در چین سازمان نظارت فضای مجازی مأمور مقابله با خطرات هوش‌مصنوعی شده است. درحالی‌که آمریکایی‌ها ترس این را دارند که چین در توسعه هوش مصنوعی در نهایت از آنها پیشی بگیرد، پکن در وضع قوانین برای فناوری جدید بسیار جلوتر از واشنگتن است. مقامات چینی این هفته رایزنی خود را در مورد دور دوم مقررات هوش مصنوعی مولد مبتنی بر مجموعه‌ای از قوانین حاکم بر دیپ فیک (جعل عمیق) که در سال2022 به توافق رسیدند، پایان خواهند داد. اگر چین بتواند در حکمرانی هوش مصنوعی حرف اول را بزند، یعنی می‌تواند استانداردها و مقررات را در سطح جهانی ارائه کند و بازارهای سودآور و انعطاف‌پذیر را شکل دهد.

آمریکا
به گزارش همشهری، همین چند وقت پیش کنگره آمــریــکا مــدیرعامــل OpenAI را  بــرای ادای شهادت درباره هوش مصنوعی فراخواند. در این جلسه خالق چت‌بات پیشرفته «چت جی‌پی‌تی» از قانونگذاران آمریکایی خواسته است که بر صنعت هوش مصنوعی مقررات اعمال کنند. سم آلتمن در این جلسه اعلام کرد که تحول هوش‌مصنوعی می‌تواند به بزرگی «مطبوعات چاپی» باشد، اما به خطرات بالقوه آن هم اذعان کرد. سناتور مایکل بنت در‌ماه آوریل از یک طرح رونمایی کرد که درصورت تصویب، دولت را به تشکیل یک کارگروه ویژه برای مقابله با خطرات هوش‌مصنوعی می‌کند.

اتحادیه اروپا
قانونگذاران اتحادیه اروپا در ‍‍۱۱مورد پیش‌نویس قوانین مقابله با خطرات هوش‌مصنوعی و جلوگیری از تشخیص چهره توافق کردند.‌ماه آینده رای‌گیری درباره این طرح در پارلمان اروپا برگزار می‌شود تا این مصوبه تبدیل به قانونی برای هوش‌مصنوعی در کشورهای عضو این اتحادیه شود. دراگوس تودوراچه، یکی از نمایندگان پارلمان اروپا که مسئول تهیه پیش‌نویس قوانین است، در این رابطه می‌گوید:جوامع از ما انتظار دارند که در مورد هوش مصنوعی و تأثیری که بر زندگی آنها می‌گذارد، کاری انجام دهیم. کافی‌است در دو سه‌ماه گذشته تلویزیون خود را روشن کرده باشید تا ببینید که این موضوع چقدر برای شهروندان ما اهمیت دارد. طبق پیشنهادهای ارائه‌شده در این رأی‌گیری، ابزارهای هوش مصنوعی براساس میزان خطرات احتمالی خود طبقه‌بندی می‌شوند.

انگلیس
رگولاتور رقابت انگلیس تحقیقی درباره صنعت هوش مصنوعی آغاز کرده تا نگرانی‌های احتمالی مربوط به رقابت و حقوق مصرف‌کننده را برطرف کند. قانون جدید انگلیس، شرکت‌هایی را که توضیح دقیقی در مورد تصمیمات گرفته شده با هوش مصنوعی ندارند، به پرداخت جریمه وادار می‌کند. مراکز تجاری و سازمان‌های دیگر انگلیس درصورتی که نتوانند توضیحی برای تصمیمات سیستم‌های هوش مصنوعی خود ارائه دهند، با چند میلیون پوند جریمه روبه‌رو خواهند شد. گزارش‌ها نشان می‌دهند دلیل درنظر گرفتن این قانون، گسترش استفاده از هوش مصنوعی در بسیاری از شرکت‌ها برای نخستین‌بار است.






 

این خبر را به اشتراک بگذارید