در روزهای گذشته انتشار خبر اقامت پسر انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری در کانادا بازتاب وسیعی در شبکههای اجتماعی بههمراه داشت و واکنشها به این موضوع و روایتهای حاشیهای طرح شده در این زمینه همچنان در فضای مجازی ادامه دارد. بهگزارش همشهری، حاشیههای اخیر در حالی اینبار متوجه معاون رئیسجمهوری در دولت سیزدهم شده که در سالهای اخیر موضوع زندگی فرزندان مسئولان در خارج کشور، سوژههای واکنشبرانگیز در رسانهها بوده است.
تکذیب استعفای خزعلی
معاون رئیسجمهور اما به اخبار استعفایش واکنش نشان داد و این خبر را تکذیب کرد. خزعلی در حساب توییتری خود با اشاره به خبر منتشر شده از یک اکانت جعلی مبنیبر استعفایش ، نوشت: «این قبیل اکانتها جعلی است و متعلق به اینجانب نیست.» این اما تنها واکنش خزعلی به رسانهای شدن خبر اقامت فرزندش در رسانهها نبود و وی در رشتهتوییت دیگری ضمن رد شائبه مهاجرت پسرش به خارج از کشور، این سفر را «موقت» و «کاری» عنوان کرد و تأکید کرد که وی در ماههای آینده به کشور باز میگردد. خزعلی در حساب توییتری خود نوشت که «گذشت آن دوران که مسئولانی مثل کوه پشت فرزندان خویش میایستادند و صراحتا از مهاجرت و زندگی آنها در خارج از کشور دفاع میکردند. اما امروز برخی با ذوقزدگی از مهاجرت فرزند اینجانب گفتند.» وی همچنین ادامه داد: «سفر موقت کاری ایشان جهت توسعه و پشتیبانی مجموعه دانشبنیانی است که در ایران با تعداد زیادی از دانشجویان کامپیوتر فعال است و خوشبختانه این پروژه کاری رو به اتمام بوده و وی در ماههای آینده به کشور باز میگردد. اگرچه ایشان متاهل و مستقل است، اما هرگز قصد مهاجرت نداشته است.» معاون رئیسجمهوری در این باره افزود: «بیشک بسترسازی برای تقویت فعالیتهای دانشبنیان جاری در کشور، برخاسته از تعلق به وطن و مسئولیتپذیری است. اعضای دولت مردمی و انقلابی به آرمانهای انقلاب و دولت وفادار بوده و خواهند بود.»
ادعاهای مطرحشده
حاشیهها اما با پاسخهای خزعلی به شائبههای مطرح شده پایان نیافت و انتشار برخی اخبار در فضای مجازی درباره فعالیتهای پسر خزعلی در کانادا، موج جدیدی از حاشیهسازیها را به همراه داشت. برخی اکانتهای توییتری در این زمینه مدعی شدند حمید رضازاده، فرزند انسیه خزعلی که هماکنون در کانادا سکونت دارد، بهعنوان «مؤسس» و «مدیر اجرایی» و همچنین «مدیر نرمافزار» شرکت «بترنت» که خدمات «ویپیان» مجانی به کاربران ایرانی ارائه میکند، فعال است. همچنین ادعا شده بود که او شریکی به نام «تیمو بوهلر» دارد که در وین اتریش فعالیت میکند. ادعاهای مطرح شده میکوشید اینگونه القا کند که فعالیتهای رضازاده در راستای انتقال اطلاعات کاربران ایرانی به نهادهای امنیتی داخل پیگیری میشود و او بهواسطه ارتباطات خانوادگی، با برخی نهادهای امنیتی کشور رابطه کاری دارد.
واقعیت ماجرا چیست؟
پساز طرح این ادعاها از سوی یک اکانت توییتری خارج از کشور، برخی سایتها که فیلترشکن «بترنت» را در اختیار کاربران ایرانی قرار میدادند از دسترس خارج شدند و اعلام کردند با توجه به اخبار منتشر شده درباره ارتباط رضازاده با بترنت، پیرامون وضعیت امنیت اطلاعات و حفظ حریم خصوصی کاربران، از مسئولان شرکت خواهان شفافسازی خواهند شد.دراین میان اما پیگیریها از شرکت «aruA»، بهعنوان مالک اصلی «بترنت» حکایت از آن داشت که در نوامبر2016 شرکت «anchorfree» بترنت را خریداری کرده و ابتدا با شرکت دیگری بهنام «pango group» ادغام شده و پساز آن، تحت مالکیت شرکت «aruA» درآمدهاست؛ موضوعی که نشان میداد این یک شرکت آمریکایی است و حمید رضازاده ارتباطی با آن ندارد. در واقع پیگیریها حکایت از آن دارد که مالکیت شرکت بترنت در ۶سال گذشته، قبل از ورود رضازاده به کانادا منتقل شده است.
اطلاعات اینترنتی
همچنین پیگیریهای خبرنگار همشهری از برخی منابع نشان میدهد پسر انسیه خزعلی که همه مراحل تحصیلی را در ایران طی کرده و هیچ دورهای را در دانشگاههای خارجی نگذرانده، برخلاف ادعاهای مطرح شده، چه در زمان حضور در ایران و چه بعد از سفر به کانادا، درگیر فعالیتهای مربوط به عرضه فیلترشکن به کاربران ایرانی نبوده است. پیگیریها درباره شراکت رضازاده با فردی بهنام بوهلر نیز نشان میدهد این ادعا با استناد به سایت rocketreach مطرح شده که خلاف واقع است و بررسی «لینکدین» شخصی این فرد حکایت از آن دارد که بوهلر در سال۲۰۲۱ شرکت تکنفرهای با نامی مشابه در زمینه طراحی وبسایت تاسیس کرده است. از سوی دیگر سایت rocketreach که بهعنوان منبع اطلاعات ادعایی درباره شراکت با بوهلر ذکر شده، یک سامانه «رزومه آنلاین» نیست و اطلاعات آن از سوی خود اشخاص بارگذاری نمیشود، بلکه اطلاعات از سطح اینترنت جمعآوری شده و لزوما دقیق و کامل نیست و درباره زمان فعالیت افراد در شرکتهای مختلف توضیحی نمیدهد. از سوی دیگر ادعای عرضه فیلترشکن رایگان به کاربران ایرانی با هدف انتقال اطلاعات آنان به نهادهای امنیتی داخلی در حالی است که پیگیریها نشان میدهد شرکت رضازاده از ابتدای تاسیس روی بازار کشورهای خارجی متمرکز بوده و هیچ فعالیتی در بازار ایران نداشته و به کاربران ایرانی خدمات «ویپیان» رایگان یا پولی ارائه نکرده است. شواهد موجود همچنین نشان میدهد حمید رضازاده شرکت «سامانه همراه پیچک» را بدون استفاده از وامهای دولتی، در مرکز رشد دانشگاه شهیدبهشتی با هدف تولید و صادرات نرمافزار برای گوشیهای هوشمند آغاز کرده است. همه اینها در حالی است که شبهههای ایجاد شده در شبکههای اجتماعی ضرورت انجام شفافسازیهای لازم در این زمینه از سوی مسئولان مربوطه را دوچندان کرده است و انتظار میرود معاون امور زنان رئیسجمهوری و فرزند وی توضیحات لازم در این زمینه را در اختیار رسانهها قرار دهند. اگرچه جزئیات مربوط به فرزند خانم خزعلی مانند اقامت یا امور اینترنتی درست نیست اما اگر دولت پروتکلی با همکاران امضا کرده است حتما بر اساس آن بهعنوان یک قاعده مدیران را راستیآزمایی خواهد کرد.
چهار شنبه 23 شهریور 1401
کد مطلب :
171578
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/1j1OP
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved