مرضیه ثمرهحسینی - روزنامهنگار
در مهر ماهی که گذشت، حوادث و اتفاقات تلخ زیادی رخ داد که هرکدام از آنها کاشانهای را ویران کرد. اما یک قتل خانوادگی بیشترین تأثیر را در اذهان عمومی گذاشت.
حوادث و اتفاقات ناگوار منجر به قتل، همواره جزو هولناکترین پیشامدها بهشمار میرود. حال اگر این فجایع هولناک از سوی یک همخون صورت گیرد، آنهم در پس یک تصمیم آنی، دردناکتر و غیرقابلباورتر از هر رخدادی خواهد بود. قتلهای خانوادگی ۳۰درصد کل قتلها در ایران را شامل میشوند.
الهه فراهانی، خبرنگار حوزه حوادث که سالهاست در حوزه جنایی فعالیت دارد، قتل یک برادرزاده 36ساله، توسط عمه 57سالهاش را هولناکترین اتفاق مهر 1400میداند و میگوید: «ساعت ۱۲ظهر ۲۱مهر، خبر مرگ آرمیتا به بازپرس شعبه دوم دادسرای امور جنایی اعلام شد. بررسیها نشان داد، آرمیتا اعتیاد به موادمخدر داشته و چندبار خانوادهاش برای ترکدادن دختر جوان اقدام کردهاند اما هر بار مدتی بعد از ترک، دوباره بهسراغ موادمخدر رفته است.
عمه ۵7ساله که عامل این جنایت بود، یک دختر۳۲ساله به نام میترا دارد. از آنجا که برادرزادهاش معتاد بود و رفتار نامناسبی داشت دلش نمیخواست دخترش با او معاشرت کند اما آنها مدام با هم بیرون میرفتند و دیروقت به خانه برمیگشتند. بارها به دخترها تذکر داده بود اما تذکرهایش بینتیجه بود.
میترا نیز بهجای اینکه به حرفش گوش کند، از آرمیتا طرفداری کرده و با بیاحترامی مقابلش ایستاده بود. شب حادثه، همین دلیل، باعث درگیری آنها شد. زن آنقدر عصبانی شده بود که ناگهان چاقویی برداشت و ضرباتی به شکم دختر زد. به او گفت که اگر دست از سر دخترم برنداری، تو را آتش میزنم. او هم در جواب گفته بود که نمیتوانی کاری کنی. زن که خیلی عصبانی شده بود با فندک بهسراغش رفت و موها و بدنش را آتش زد. با سروصدای میترا همسایهها وارد صحنه شدند، زن راگرفتند و آرمیتا را به بیمارستان منتقل کردند اما با گذشت ۴۸ساعت و با وجود تلاش کادر درمان بیمارستان بهعلت شدت جراحت و سوختگی تسلیم مرگ شد.»
فراهانی میگوید: «این اتفاق بهدلیل شدت و نوع جراحت و نوع قتل، یکی از فجیعترین اتفاقات ماه مهر است. یکی مهمترین علل درگیری خانوادگی بحث اعتیاد است. بحث اعتیاد و بحث تداخل فرهنگی یا مسائل جامعه در حال گذر، شکافی که بین نسلها وجود دارد، جامعه سنتی و جامعه مدرن، تغییر تفکر بین افراد، فرزندان، پدر و مادر، آن تغییر فرهنگی و آن تغییر نگرشها منجربه این میشود که یکسری نابسامانیهایی داخل خانواده هم ایجاد شود.»
این خبرنگار جنایی معتقد است که حین ارتکاب قتل و اینگونه حوادث ناگوار، افراد مدیریتی روی رفتار و خشم خود ندارند و حتی دچار جنون آنی میشوند که بعد از آن بهشدت از کار خود پشیمان میشوند. برای افرادی که مرتکب قتل شدهاند یک پرونده شخصیت تشکیل میشود و آنها را از منظر روانشناسی مورد آزمایش قرار میدهند. در جلسات روانکاوی حالات و روحیه این افراد حین ارتکاب قتل مورد بررسی قرار میگیرد که آیا دچار اختلالات روانیاند یا نه؟
بهگفته فراهانی ارتکاب جرم به عوامل مختلفی بستگی دارد. در این پرونده، فصل نیز میتواند یکی از دلایلی باشد که روی خلق و خوی این زن 57ساله تأثیر گذاشته است. روانشناسان وکارشناسان جنایی معتقدند درصد زیادی از زنان در فصل پاییز و زمستان بهدلیل کاهش میزان نور خورشید دچار افسردگی و تغییرات هورمونی میشوند و همین امر موجب میشود رفتارهای غیرمتعارف از آنها سر بزند. بسیاری دچار بیارزشی و احساس ناامیدی میشوند و در مواجهه با شرایط پیچیده و خاص نمیتوانند تصمیمات عاقلانه بگیرند، بنابراین فجایع بزرگی میآفرینند.
براساس گفته این روزنامهنگار حوزه حوادث، محیط بسیاری از جوامع شهری ما بهویژه شهرهای بزرگ، ایجادکننده خشونت است. یعنی شلوغی و ازدحام بیش از حد و فشارهایی که بر فرد وارد میشود یا آموزشهای خشم و خشونت همه میتوانند زمینهساز بروز خشم در جامعه شوند. میزان خشونت، شبکه اجتماعی، فیلمها و سریالهای خشن، افکار منفی و در جریان اخبار تلخ قرارگرفتن تأثیر زیادی در روحیه افراد میگذارد؛ نگرانی و ترس را در جامعه گسترش میدهد و باعث بروز چنین رفتاری در افراد میشود.
خبرهای پربازدید حوادث در ماه مهر
حکم قصاص آرمان اجرا نشد.
حکم اعدام الکس بردهدار جنسی اعلام شد.
آزار جنسی پسربچههای تهرانی توسط مرد دوچرخهسوار
سوختگی عمیق، علت مرگ علی لندی
تیراندازی به سه زن در اصفهان
خفتگیر محله عبدلآباد دستگیر شد.
ماموریت مرگبار ۲پلیس مبارزه با موادمخدر در گیلان
مرد روانی همسرش را در خواب با چاقو کشت.
دوست قدیمی، قتل مرد طلاساز را انکار کرد.
جوان 25ساله قربانی دعوا بر سر کاشت گل و گیاه
کلاهبرداری زن شیاد با عنوان مأمور نیروی انتظامی
سه شنبه 4 آبان 1400
کد مطلب :
143777
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/Z6MmQ
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved