خسارت یک و نیم میلیاردی پروانهها
معاون منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان از خسارت پروانه جوانهخوار به جنگلهای بلوط خبر میده
فاطمه حافظی - خرمآباد:
هرچند حضور پروانه جوانهخوار برگ بلوط در مراتع و جنگلها طبیعی است، اما وقتی تعداد همین پروانهها زیاد شود، میتوانند منشأ وارد آمدن خسارت زیادی به بلوطها شوند. از 5 فروردین امسال جمعیت این آفت در جنگلهای لرستان افزایش یافته و شرایط بحرانی و خاصی را به وجود آورده است. گفتوگوی همشهری را با احمدرضا ساتیاروند، معاون امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، در این باره بخوانید.
این آفت چه خسارتهایی ایجاد میکند؟
حضور این آفت در مراتع و جنگلها در صورت کنترل جمعیت طبیعی است، اما با افزایش جمعیت برای جنگلها و درختان شرایط بحرانی ایجاد میشود. این آفت برگ درختان بلوط را میخورد و موجب کاهش فتوسنتز درخت میشود .
چه مناطقی از استان درگیر این آفت شدهاند؟
طی پایشهای صورت گرفته 4 کانون آلوده به این آفت یعنی جنگلهای خرمآباد، الشتر، دورود و الیگودرز شناسایی شده که در شرایط بحرانی قرار دارند.
چه حجم از جنگلهای استان درگیر این آفت است؟
این آفت در 4 کانون شناسایی شده حدود 50 هزار هکتار را آلوده کرده است و آفتکشی و مبارزه بیولوژیک در آنها باید شروع شود.
حجم خسارت وارد شده چقدر و چقدر اعتبار برای جبران آن لازم است؟
به 30 درصد از 50 هزار هکتار آلوده شده خسارت وارد کردهاند. برای خرید آفتکش و پاشیدن آن در منطقه در هر هکتار به 3 میلیون ریال نیاز است و در مجموع به بیش از 15 میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
این اعتبار را از کجا تامین میکنید؟
در استان با کمبود اعتبار مواجهیم و به همین دلیل مکاتبههایی با معاونت اراضی سازمان جنگلهای کشور انجام دادهایم و تا کنون بیش از2 میلیارد ریال اعتبار تزریق شده است. با همین مبلغ، محلول خریداری شده و آماده پاشیدن است. البته توافقهایی داشتهایم که بر اساس آن، احتمال افزایش این مبلغ تا سقف 5 میلیارد ریال هم وجود دارد.