• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 4 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 13473
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/V785
+
-

جهانگیری: دولت از سیاست جدید ارزی عقب‌نشینی نمی‌کند

معاون اول رئیس‌جمهور در آیین رونمایی از سامانه الکترونیکی نیما گفت: از این پس صادرکنندگان و فعالان اقتصادی می‌توانند با اطمینان خاطر بیشتری عملیات ارزی خود را انجام دهند. به گزارش مهر، سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی «نیما» که با هدف تسهیل تأمین ارز ایجاد شده است با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر صنعت و رئیس‌کل بانک مرکزی رونمایی شد.

اسحاق جهانگیری با بیان اینکه تیم اقتصادی دولت همگی طرفدار آزادی عمل فعالان اقتصادی هستند، افزود: البته ممکن است برخی سازوکارهای بازار آزاد به دلایلی خارج از برخی شرایط عادی اجازه بروز و ظهور نداشته باشد که بر این اساس نیازمند اتخاذ سیاست‌هایی هستیم که این شرایط را کنترل کند. این عضو کابینه یازدهم افزود: در همه کشورها یکی از اصول آن است که اگر فردی ارز را به‌عنوان واردات تحویل می‌گیرد، تنها واردات انجام دهد. این در شرایطی است که برخی در ایران ارز می‌گیرند اما کالا وارد نمی‌کنند بنابراین نیازمند سامانه‌ای بودیم تا بتوانیم افرادی که کالا خرید می‌کنند و واردات صورت می‌دهند، به‌طور شفاف میزان ارز درخواستی خود را به ثبت رسانده و معادل آن کالا وارد کنند. وی تصریح کرد: هدف اصلی که دولت از این سیاست داشته این بود که بتوان با سیاست جدید ارزی، واردات کالا و خدمات کشور را به کانال‌های رسمی هدایت کرد چرا که واقعاً نمی‌دانستیم ارزی که در بازار فروخته می‌شود و عده‌ای آن را می‌خرند، چه هدفی دارند آیا آنها می‌خواهند ارز را در منزل نگه دارند یا با آن، کالای قاچاق و مواد‌مخدر وارد کنند؟
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به پیش‌فروش سکه از سوی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: تمام افرادی که سکه خرید کرده‌اند تا ۲‌اردیبهشت ۶۵‌هزار نفر بوده‌اند که چند میلیون سکه خریده‌اند که البته برخی از آنها حتی ۲۶هزار سکه خرید کرده‌اند؛ بنابراین تعداد آنها محدود است و افراد نمی‌توانند کاری کنند که اقتصاد ایران به هم بریزد.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: دولت مکلف است تمام نیازهای ارزی کشور را برای واردات رسمی تأمین کند و بنابراین بانک مرکزی به‌دنبال این است که بتواند این اطمینان را به دست‌آورد که صادراتی که به خارج از کشور می‌رود، دارایی کشور بوده و ارز آن باید به درون این اقتصاد برگردد. البته ممکن است برخی کشورهای دیگر راهکارهای دیگری برای حوزه صادرات اتخاذ کرده باشند، اما در ایران این مکانیسم با یک نظام طراحی شده کاملاً شفاف، این موضوع را رصد کند.

وی افزود: هیچ کشوری نمی‌گوید که قاچاق کار درستی است بلکه یک‌بار باید این سؤال را مطرح کرد که ارز مورد نیاز قاچاق چطور تأمین می‌شود؟ این در شرایطی است که برخی اقتصاد کشور را به هم می‌ریزند تا بخشی از ارزی که برای واردات قاچاق نیاز دارند را تأمین کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: مهم‌ترین پیام سیاست‌های جدید ارزی، شفافیت کامل در عرضه و تقاضاست و این در شرایطی است که ما در عرصه مدیریت، سوءاستفاده‌هایی صورت می‌دهیم و بنابراین این سیاست به‌دلیل اینکه شاید دولت مجبور شد زودتر از زمانی که قبلاً پیش‌بینی کرده بود، اجرایی کند، ممکن است برخی دستورالعمل‌ها و سازوکارها با مشکل مواجه شود که البته دولت درصدد حل و فصل اشکالات است. معاون اول رئیس‌جمهور افزود: بانک‌ها باید ارز همه افراد را با قیمت اعلام شده خریداری کنند و در این حوزه کم کاری نکنند و البته من هیچ‌یک از فضاهایی که علیه بانک‌ها ساخته می‌شود را قبول ندارم چرا‌که ممکن است برخی اشکالات هم در این زمینه وجود داشته باشد که در سایر بخش‌ها نیز به چشم می‌خورد.
وی از مذاکره تلفنی خود با تولیدکنندگان و واردکنندگان در روز جاری خبر داد و گفت: تمام تلاش دولت این است که مشکلات را از بخش خصوصی دریافت کرده و در حال حل و فصل آن است؛ لذا این سیاست یک سیاست قطعی بوده و هر کسی که فکر کند دولت از این سیاست عقب‌نشینی خواهد کرد، دولت را نشناخته است و ما روی سیاست‌های اعلامی خود پافشاری داریم و حتی مجلس و نیروهای امنیتی نیز پای کار هستند تا بتوانند این سیاست را به خوبی پیاده‌سازی کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: منافع ۸۰ میلیون نفری را درنظر خواهیم گرفت و نباید کاری کرد که به خانواده‌ای که اکنون با مشکلات بسیاری مواجه است، فشار وارد کنیم تا منافع عده‌ای محدود را در بازار ارز تأمین کنیم. جهانگیری افزود: یکی از سیاست‌های دولت این بود که عده‌ای از ایرانی‌ها در منزل ارز دارند و به جهت امنیتی و مسائل دیگر، بر این باوریم که باید نظام بانکی به آنها اطمینان بیشتری بدهد تا علاوه بر این، سود به سپرده‌های ارزی آنها پرداخت کند و عین ارز آنها را هر زمان که بخواهند، پس دهد. وی اظهار داشت: بانک مرکزی نیز تضمین کرده که این سیاست به‌خوبی اجرایی شود و البته بانک‌ها نیز روی این سیاست، تبلیغات لازم را صورت دهند. این در شرایطی است که بزرگ‌ترین سرمایه ایران برای پیشرفت و رفع چالش‌ها، مردم است و باید در مورد سپرده‌های ارزی نیز به آنها اطمینان کامل داده شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید