محمد بلبلی- خبرنگار
مدیران و کارکنان ۲۰۰مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی تحت پوشش بهزیستی خراسانرضوی که جزو گروههای پرخطر محسوب میشوند در انتظار واکسیناسیون هستند.
معاون پیشگیری بهزیستی خراسانرضوی با بیان اینکه ضرورت و فوریت واکسیناسیون مسئولان و کارکنان مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی تحت نظارت بهزیستی به دادگستری اعلام شده است، به همشهری میگوید: دادگستری نامه بهزیستی را به معاونت درمان دانشگاه منعکس کرده، اما هنوز از واکسیناسیون خبری نشده است.
غلامحسین دلبری با بیان اینکه دادگستری در مورد مشاورهها تأکید دارد حتیالامکان بهصورت حضوری انجام شود، میافزاید: این موضوع بهویژه در مشاورههای طلاق و مشاورههای پیش از ازدواج که هردو در حیطه تحکیم بنیان خانواده هستند بیشتر مدنظر نهادهای مرتبط است.
دلبری ادامه میدهد: ۲۰۰مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در استان فعالیت دارند که ۷۲مرکز آن به مشاوره طلاق اختصاص دارد و ۳۲واحد از این مراکز در مشهد فعال هستند.
علاوه بر اینها کلینیکهای مددکاری، کارشناسان خط۱۴۸۰ مشاوره تلفنی، پرسنل بهزیستی و سایر مراکز که بهصورت ثابت و سیار با مراجعان گروههای مختلف اجتماعی سر و کار دارند و به نوعی، نقش کادر درمان اجتماعی را ایفا میکنند، باید هرچه سریعتر واکسینه شوند. این گروهها مطابق پروتکلها جزو گروههای پرخطر محسوب میشوند و امکان انتقال طرفینی ویروس در این مراکز خیلی بالاست.
بهگفته وی، دفاتر پیشگیری از آسیبها، معلولیت، اعتیاد و همچنین دهها کمپ ماده۱۵و۱۶ جزو مراکز پرخطر طبقهبندی میشوند و قطعا پیش از واکسیناسیون عمومی باید بهصورت ویژه مورد توجه مسئولان بهداشتی خراسان رضوی قرار گیرند.
کارشناس مسئول مراکز مشاوره طلاق بهزیستی نیز در اینباره میگوید: مشاوره طلاق بهصورت آنلاین عملا به جایی نمیرسد و نتیجه لازم بهدست نمیآید و از طرفی، دادگستری و مدیران بهزیستی هم انتظار و تأکید دارند که این مشاورهها بهصورت حضوری انجام شود. حسن حاجیپور با بیان اینکه مشاورههای رواندرمانی و مشاوره عمیق روانشناختی بهصورت آنلاین نتیجه نمیدهد و حتما باید حضوری برگزار شود، میافزاید: با توجه به لزوم حضوری بودن مشاوره و ایجاد رابطه شناختی بین مشاوره گیرنده و مشاور، ضرورت واکسیناسیون مراکز مشاوره، بر همه نهادهای دستاندرکار و ازجمله سازمان نظام روانشناسی آشکار است. حاجیپور تأکید میکند که این موضوع علاوه بر بهزیستی از سوی سازمان نظام روانشناسی استان نیز به دادگستری و معاونت درمان منعکس شده و با اینکه بیش از یکماه از طرح موضوع میگذرد، هنوز پاسخی از سوی دانشگاه به این درخواستها ارائه نشده است. این مقام مسئول ادامه میدهد: شاید در کمتر کار درمانی و گفتوگوی رودررو حدود یک ساعت ارتباط چهرهبهچهره وجود داشته باشد، اما روانشناسان هر روز با این حالت مواجه هستند و چند نفر را بهصورت حضوری و با فاصله کمتر از 2متر ویزیت و مشاوره میکنند و به همین دلیل واکسیناسیون این گروه ضرورت بسیار بالایی دارد.
بهگفته وی، مراکز مشاوره جزو مشاغل سطح یک کرونایی طبقهبندی شدهاند که حتی در شرایط قرمز نیز باید باز باشند و این نشانه حساسیت کار این مراکز است.
چهار شنبه 2 تیر 1400
کد مطلب :
133915
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/ADE1l
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved