• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 19 خرداد 1400
کد مطلب : 132661
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/DkVok
+
-

وزارت کار پیش‌بینی کرد

خروج خوراکی‌ها از بحران قیمت‌ها

مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش‌بینی کرد که به‌تدریج عطش رشد قیمت خوراکی‌ها فروکش می‌کند؛ خبری خوب برای مردم که اگر درست از کار درآید در آینده شاهد شتاب قیمت خوراکی‌ها و سبقت آنها از همدیگر نخواهند بود.
به گزارش همشهری، این نهاد پژوهشی دولتی 3حد مطلوب، هشدار و بحران برای اندازه‌گیری نوسان قیمت خوراکی‌ها درنظر می‌گیرد که حد مطلوب شامل دامنه‌ای قیمت کالای منتخب است که با توجه به شرایط کشور، نوسانات قیمت در اطراف آن برای مصرف‌کننده قابل‌قبول به‌نظر می‌رسد و کنترل قیمت‌ها در این محدوده منجر به کاهش تورم خواهد شد. این حد براساس افزایش ماهانه حداکثر یک‌درصد برای قیمت هر کالا درنظر گرفته‌شده است که برای یک دوره یک‌ساله، 12درصد خواهد بود. این گزارش می‌افزاید: براساس داده‌های مرکز آمار در اردیبهشت‌ماه امسال، متوسط قیمت اقلامی مانند پیاز، گوجه‌فرنگی و رب گوجه‌فرنگی بهتر از حد مطلوب بوده است. افزون بر اینکه متوسط قیمت اقلامی مانند گوشت گوسفند، گوشت گوساله یا گاو و خیار در محدوده مطلوب است، ولی با توجه به شیب صعودی قیمت گوشت گوسفند، گوشت گوساله یا گاو، قرار‌گرفتن این اقلام در محدوده هشدار دور از انتظار نیست. همچنین حد هشدار به دامنه‌ای از قیمت کالای منتخب گفته‌می‌شود که نوسانات قیمت از حد مطلوب خارج‌شده است و درصورت ادامه منجر به افزایش تورم خواهد شد. این حد براساس افزایش ماهانه حداکثر 1.5درصد برای قیمت هر کالا درنظر گرفته‌شده است که برای یک دوره یکساله 18درصد خواهد بود. وزارت کار می‌گوید: عبور قیمت‌ها از این حد، بیانگر ضرورت برنامه‌ریزی خاص برای کنترل قیمت‌هاست. بر این اساس، متوسط قیمت اقلام خوراکی مانند سیب‌زمینی و سیب در محدوده هشدار قرار دارند. حد بحرانی هم دامنه‌ای از قیمت کالای منتخب است که نشان می‌دهد قیمت اقلام از کنترل خارج‌شده است و این امر منجر به ایجاد تورم جهشی خواهد شد. این حد براساس افزایش ماهانه حداکثر 2درصد برای قیمت هر کالا درنظر گرفته‌شده است که برای یک دوره یک‌ساله، 24درصد خواهد بود. در این شرایط اتخاذ تصمیمات سریع و اقدام عاجل و حتی مداخله مستقیم در بازار برای کاهش قیمت‌ها ضروری است. تازه‌ترین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که متوسط قیمت حدود 66درصد اقلام منتخب شامل برنج ایرانی درجه یک، برنج خارجی درجه یک، مرغ ماشینی، شیر پاستوریزه، ماست پاستوریزه، پنیر ایرانی پاستوریزه، تخم‌مرغ ماشینی، کره پاستوریزه، روغن مایع، موز، پرتقال، لوبیا چیتی، عدس، قند، شکر و چای خارجی بسته‌ای فراتر از حد بحرانی قیمت‌ها قرار دارند و درخصوص اقلام تخم‌مرغ ماشینی، موز، پرتقال با توجه به روند نزولی قیمت آنها و استمرار کاهش آن در ماه‌های آتی انتظار می‌رود از محدوده بحرانی خارج شوند.

روحانی: قیمت‌ها را کنترل کنید
خبر دیگر اینکه در نشست روز گذشته ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، گزارشی از وضعیت قیمت کالاهای اساسی و اقلام مصرفی و ضروری مردم و اقدامات انجام شده برای حفظ تعادل در قیمت از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شد که حسن روحانی، رئیس‌جمهور در این جلسه با تأکید بر مصوبه دولت بر کنترل و جدیت در عدم‌افزایش قیمت‌ها، گفت: دولت صریحا تأکید و اعلام کرده است که افزایش قیمت کالاها به‌ویژه اقلام ضروری مردم به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با جدیت و با هماهنگی دستگاه‌های ذیربط، (اصناف و تولید‌کنندگان) نسبت به کنترل قیمت‌ها و ممانعت از افزایش آنها اقدام کند و مانع از فشار مضاعف به زندگی و معیشت مردم در شرایط کنونی اقتصادی شود.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید