• جمعه 21 دی 1403
  • الْجُمْعَة 10 رجب 1446
  • 2025 Jan 10
یکشنبه 12 اردیبهشت 1400
کد مطلب : 129638
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/5yXqK
+
-

خوشگذرانی با قوانین AFC

سیستم عجیب صعود تیم‌ها، شب پایانی لیگ قهرمانان آسیا را به شبی دراماتیک و جذاب و پرحادثه تبدیل کرد

خوشگذرانی با قوانین AFC

شب آخر از مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا شب جالب و پرهیجانی از آب درآمد. قوانین پیچیده AFC درباره صعود تیم‌ها و سازوکار پیچیده‌ای که برای صعود تیم‌های دوم و قرعه مرحله بعدی وجود داشت، حسابی همه را سرگرم کرد. در روز پایانی با هر گلی که به ثمر می‌رسید نام صعودکننده‌ها عوض می‌شد و جالب‌تر اینکه تیم‌هایی که از پیش صعودشان قطعی شده بود هم هر لحظه به یک حریف جدید برخورد می‌کردند. در این اوضاع عجیب‌وغریب، جالب‌ترین اتفاقات برای تراکتور و الهلال رخ داد. جایی که ابتدا با شکست 2بر صفر الهلال، تراکتوری‌ها جشن صعود گرفتند و ساعتی بعد با تساوی 2 تیم مطرح گروه استقلال، این الهلال بود که دوباره احیا شد و به جمع صعودکننده‌ها برگشت.

  تراکتور؛ صعود با 24ساعت تأخیر
تراکتور ایران پنجشنبه‌شب با برد 2بر صفر مقابل الشارجه بازی‌هایش را به پایان رساند. تبریزی‌ها با این برد به 10امتیاز و تفاضل 3+ رسیدند. آنها جمعه‌شب منتظر تیم دومی بودند که با امتیازی کمتر یا تفاضلی پایین‌تر در گروهش دوم شود. استقلال تاجیکستان و الهلال هر دو 10امتیازی بودند و تفاضل استقلال به تراکتور نزدیک‌تر بود. دقیقه54الهلال گل خورد و تفاضل گلش با تراکتور مساوی شد اما به‌خاطر گل زده بیشتر هنوز بالاتر از تراکتور بود. دقیقه67استقلال تاجیکستان هم گل خورد و تفاضل گلش ضعیف‌تر از تراکتور شد اما مشکل اینجا بود که استقلال به‌دلیل برتری در بازی رودررو مقابل الهلال، با وجود باخت تیم اول گروه محسوب می‌شد و الهلال تیم دوم. یعنی در آن دقایق تراکتور از تیم اول گروهA بالاتر بود و از تیم دوم پایین‌تر! چاره کار این بود که یا تیم دوم گل بیشتری بخورد، یا تیم اول دوم شود. در دقیقه79استقلال گل دوم را خورد اما اگر این تیم 20گل دیگر هم می‌خورد دردی از تراکتور درمان نمی‌شد. تیمی که باید مشکل تراکتور را حل می‌کرد الهلال بود. عجیب‌ترین نکته اینکه الهلال چه گل می‌زد چه گل می‌خورد، باعث صعود تراکتور می‌شد! این اتفاق تاریخی بالاخره در دقیقه90رخ داد و الهلال دومین گل را از شباب الاهلی دریافت کرد. در این دقایق انگیزه 2 تیم حذف‌شده یعنی شباب‌الاهلی و آلمالیق هم جالب بود که صدرنشین‌های گروه‌شان را به چهارمیخ کشیده بودند. در نهایت استقلال تاجیکستان و الهلال هر 2 باختند و هر دو وضعیتی ضعیف‌تر از تراکتور پیدا کردند. استقلال به‌عنوان تیم اول صعود کرد و الهلال صعود را به تراکتور تقدیم کرد. اما ساعتی بعد در بازی الدوحیل و الاهلی، نتیجه دلخواه الهلال یعنی تساوی به‌دست آمد و ضربان الهلال هم دوباره برگشت.

 جایزه بهترین تیم؛ تبعید از خانه
وقتی بازی استقلال با الشرطه تمام شد بازی‌های گروهA هنوز در جریان بودند. وقتی بازی‌های گروهA به پایان رسیدند هنوز یک نیمه از بازی الدوحیل و الاهلی باقی مانده بود و نتیجه همین یک نیمه می‌توانست 3گزینه مختلف را پیش روی تیم‌های دیگر بگذارد! حذف یا ماندن الهلال بستگی به این بازی داشت و استقلال ایران هم با 3نتیجه مختلف این بازی مجبور به رویارویی با 3تیم متفاوت می‌شد. اینکه چرا بازی‌های روز پایانی -به‌خصوص در گروه استقلال که هنوز تیم‌های صعودکننده‌اش مشخص نبودند- به شکل همزمان برگزار نشد از سؤالاتی است که ظاهرا در AFC پاسخی برای آن پیدا نمی‌شود. از این سؤالات البته فراوان هست. ازجمله اینکه چرا برترین تیم مسابقات از لحاظ امتیازگیری باید در نخستین بازی دور حذفی میهمان باشد. پرسپولیس که با 15امتیاز بالاتر از همه تیم‌ها و زودتر از همه آنها به مرحله حذفی رسید، حالا به حکم جدول باید در زمین استقلال تاجیکستان به مصاف این تیم برود. اگر در آخرین بازی مسابقات بین الدوحیل و الاهلی نتیجه‌ای جز تساوی رقم می‌خورد حریف پرسپولیس تغییر می‌کرد و این تیم باید با شارجه امارات روبه‌رو می‌شد. اما جالب این است که در آن صورت هم شارجه میزبان بود و پرسپولیس میهمان! سؤال مهم‌تر اینکه چرا مراحل یک‌هشتم و یک‌چهارم به‌صورت تک‌بازی برگزار می‌شود اما فینال رفت و برگشت خواهد بود؟! عکس این اتفاق یعنی تک‌بازی بودن فینال را زیاد دیده‌ بودیم اما رفت و برگشت بودن فینال و تک‌بازی بودن مراحل قبلی –آن هم در زمین یک تیم نه در زمین بی‌طرف- اتفاقی است که کنفدراسیون فوتبال آسیا برای نخستین بار ما را به تماشایش مهمان کرده است. البته بازی‌های نیمه‌نهایی هم رفت‌وبرگشت خواهد بود. در مجموع خطاهای برنامه‌ریزی در لیگ قهرمانان آسیا کم نبودند و از لحظه اعلام نام میزبان‌ها تا آخرین لحظه بازی‌ها و صعود تیم‌ها، شاهد اتفاقاتی باورنکردنی بودیم. احتمالا در ادامه مسابقات شاهد خطاهای جدیدی هم خواهیم بود. رویارویی 2تیم از ایران با 2تیم از عربستان و معمای پیچیده میزبانی میان این دو کشور، خودش فضای مناسبی برای AFC است که تعداد تصمیمات اشتباهش را باز هم بالاتر ببرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید