شورای شهر چهارم ترکیبی از اصلاحطلبان و اصولگرایان بود و این شورا توانست 13چهره اصلاحطلب و 17 اصولگرا را در کنار یک عضو مستقل در خود جای دهد.
انتخابات این دوره از شورای شهر تهران در خرداد سال92 برگزار شد و در 4سال فعالیت شورای شهر چهارم، صندلی ریاست میان دو چهره اصلاحطلب و اصولگرا رد و بدل شد. در سال اول فعالیت شورای شهر، احمد مسجد جامعی بهعنوان یک اصلاحطلب توانست رأی اکثریت را از اعضای شورای شهر چهارم کسب کند و بر صندلی ریاست تکیه بزند اما در 3سال باقیمانده از فعالیت شورا، قرعه به نام مهدی چمران افتاد و او تا پایان دوره چهارم توانست سکاندار شورای شهر باشد.
این ترکیب با وجود آنکه میتوانست زمینه اختلاف نظرها را مهیا کند از نظر برخی موجب چیرهشدن مباحث کارشناسی بر حاشیههای سیاسی شد. احمد حکیمیپور که با رأی مردم به نخستین شورای شهر تهران راه یافته بود، در دوره چهارم نیز راهی شورای شهر شده بود. براساس گفته او «در این دوره بهدلیل اینکه هر دو جریان سیاسی حضور داشتند، با مسائل، برخورد کارشناسی شد و مهمترین دستاورد این بود که حسابرسیهای شهرداری به شکل جدی پیگیری میشد. همچنین در این دوره گزارشهای شورایاریها در شورای شهر بسیار مورد توجه قرار گرفت و این امکان فراهم شد تا شورا با نگاه واقعبینانهتری برای بودجهبندی مناطق تهران تصمیم بگیرد. در واقع میتوان گفت که تعامل هر دو طیف در امور کارشناسی و مسائل شهری مهمترین دستاورد بود.»
تدوین طرح برنامه پنجساله شهرداری تهران ازجمله اقدامات دیگری بود که در شورای شهر چهارم پیگیری شد. ابوالفضل قناعتی با اشاره به این موضوع گفت: «تدوین برنامه پنجساله دوم، یکی از مهمترین اقدامات این دوره از شورای شهر بود و در کنار این برنامه نباید از برنامههای شورای شهر در حوزه حملونقل غافل شد. با توجه به بحث آلودگی هوا در تهران، بهبود وضعیت حملونقل عمومی در دستور کار شورای چهارم قرار گرفت و در همین راستا تلاش کردیم که برنامههای مدونی را برای بهبود سیستم حملونقل عمومی و کاهش آلودگی هوا دنبال کنیم. در این دوره خط 3- که نیمهکاره بود- همچنین خطوط 6و 7 با پیگیریهای شورای چهارم کامل شد. ادامه اتوبان حکیم و تونل غزه نیز با پیگیری شورای چهارم به سرانجام رسید و از این طریق توانستیم اثرات مثبتی را در حوزه عمران و حملونقل شهر به جای بگذاریم؛ در واقع بزرگترین دستاورد شورای شهر چهارم را باید افتتاح خطوط مترو و بهخصوص خط متروی فرودگاه امام دانست. در این میان نباید نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب را فراموش کرد».
قناعتی همچنین حضور چهرههای سیاسی دو جناح را در شورای شهر چهارم بهعنوان یک اتفاق مثبت برای شهر یاد کرد. براساس گفته او «فعالیت شورای چهارم با حضور دوجناح سیاسی به تضارب آرا کمک کرد و موجب شد تا پروژهها با نگاه کارشناسی مورد نقد قرار بگیرند و این در بهبود پروژههای مدیریت شهری بسیار اثرگذار بود.»
توسعه سراهای محله در راستای نگاه فرهنگی شورای شهر چهارم رقم خورد. قناعتی در این رابطه گفت: «در آن دوره بیش از 30درصد سرای محلات با رویکرد محلهمحوری شورای شهر ایجاد شدند و همچنین مشارکت مدنی مردم با تکیه بر شورایاریها رقم خورد. ضمن اینکه ستاد شورایاریها در مناطق فعال بودند و به بررسی مشکلات میپرداختند، هرماه یک دبیر محله، دبیر منطقه و همچنین شهردار منطقه در شورا حاضر میشدند و گزارشی از نیازها و مشکلات محلات را مطرح میکردند و با تکیه بر این تعاملات مشکلات را رفع و رجوع میکردیم».
کاهش تخلفات زیرمجموعههای شهرداری نیز نکتهای بود که احمد مسجدجامعی در سال93 بهعنوان یکی از دستاوردهای شورای چهارم یاد کرد. براساس گفته او، «اعضای شورای شهر در دوره چهارم شیوهای را برای جلوگیری از تخلفات بهکار بردند که موفقیتآمیز بود و منجر به کاهش تخلف در زیرمجموعههای شهرداری شد. همچنین شیوه عملکرد شورا در این دوره، باعث افزایش سطح مداخلهگری این نهاد در دستگاههای دیگر برای بهبود زندگی شهروندان تهرانی شد».
ایجاد کمیسیونهای جدید سلامت، شهرسازی و معماری، همچنین کمیسیون نظارت و حقوقی از دیگر اقدامات شورای شهر چهارم بود که زمینه را برای پیشبرد اهداف مدیریت شهری فراهم کرد. براساس گفته احمد مسجدجامعی در شورای چهارم برای نخستین بار کمیسیون سلامت ایجاد شد؛ «البته مفهوم سلامت نه به آن معنای اجرایی که نقطه مقابل بیماری باشد بلکه با این رویکرد که ارتقای کیفیت زندگی شهروندان را در پی داشته باشد. در حوزه اجتماعی، محیطی و پیشگیری این کمیسیون با همین رویکرد توانسته بود اقدامات مناسبی انجام دهد.»
چهار شنبه 8 اردیبهشت 1400
کد مطلب :
129326
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/PNA36
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved