• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 8 اردیبهشت 1400
کد مطلب : 129325
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/OYz3E
+
-

از آغاز رانندگی در اتوبان امام‌علی تا بسته‌شدن پرونده برج میلاد

بررسی عملکرد شورای شهر سوم

از آغاز رانندگی در اتوبان امام‌علی تا بسته‌شدن پرونده برج میلاد

مائده امینی- روزنامه‌نگار

 شورای شهر تهران در دوره سوم هنوز نهالی نوپا بود. شورای سوم بر اساس روایت اعضای خود در روزهای پایانی صدارت‌شان از مشکلات نظارتی رنج می‌برد و هنوز نتواسته بود آنطور که باید و شاید در این حوزه برای خود سازوکار درستی تدوین کند. معصومه ابتکار در سال پایانی این شورا به همشهری گفته بود: در زمینه‌هایی مثل نظارت هنوز عقب‌ماندگی داریم.
 انتخابات شورای سوم ۲۴ آذر سال۱۳۸۵ برگزار شد که در آن یک‌میلیون‌و۶۵۶هزار‌و۵۵۸ نفر شرکت کردند؛ یعنی چیزی حدود سه‌برابر مشارکت در دوره دوم شورا که در آن مهدی چمران به‌عنوان منتخب ۶۰۳هزار‌و۷۶۶ رأی کسب کرد. در این دوره هم مهدی چمران ریاست شورا را برعهده داشت. این دوره به‌دلیل لزوم همزمانی انتخابات شوراها با ریاست‌جمهوری با ۲سال افزایش عمرش، 6ساله به پایان رسید. در این دوره محمدباقر قالیباف به‌عنوان شهردار تهران انتخاب شد که عمر صدارت او بر تهران 12سال به طول انجامید. در آن روزها تخصص شهری چندان معیار شرکت در انتخابات و جذب آرا نبود و به‌نظر می‌رسید صرفا نام‌های آشنا بودند که در فهرست آرای مردمی قرار می‌گرفتند. رسول خادم، علیرضا دبیر، پروین احمدی‌نژاد، معصومه ابتکار، محمدعلی نجفی، مرتضی طلایی، هادی ساعی و... نمایندگان شورای تهران در آن دوره بودند.
با تکیه به گفته‌های اعضای این دوره از شورای شهر و اخبار منتشر شده باید گفت که اجرای پروژه‌های بزرگی مانند اتوبان امام‌علی، اتمام پروژه برج میلاد و تصویب و ابلاغ اجرایی شدن طرح تفصیلی شهر تهران از مهم‌ترین دستاوردهای شورای سوم به شمار می‌روند.

   طرح تفصیلی تهران تصویب شد
به‌نظر می‌رسد دستاورد دوره سوم شورای اسلامی شهر تهران تصویب و ابلاغ اجرایی شدن طرح تفصیلی شهر تهران بود و در این میان اقدامات مهمی نیز  برای توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی صورت پذیرفت و تلاش شد تا اثرات مثبتی نیز بر ترافیک پایتخت گذاشته شود.
افزایش مشارکت شهروندان در اداره شهر دغدغه مشترک تمام ادوار شورای شهر بود و در این میان اعضای شورای شهر سوم نیز غافل نماندند و تلاش کردند با فعال‌سازی‌ سرای محلات و شورایاران در ارتقای سرمایه اجتماعی شهر گام بردارند.

   اتوبان امام‌علی میراث سومین دوره از شورا
دوره سوم شورای شهر تهران، 6سال بر پایتخت مدیریت کرد اما آیا آنچه در این مدت کاشته شد میوه‌هایی رسیده و آماده درو برای دوره‌های بعدی بود؟  نیم نگاهی به اقدامات دوره سوم شورای شهر به ما می‌گوید که ثمرات تحقق طرح تفصیلی شهر، توسعه حمل‌ونقل اعم از بزرگراه‌ها تا خطوط مترو و فعالیت سرای محلات و همچنین توسعه و گسترش جدی فضای سبز و بوستان‌ها جملگی از این موارد هستند که امروز در شهر حضوری جدی دارند. با این‌همه نیم‌نگاهی به گفته‌های اعضای شورای سوم پرده از عدم وجود تعامل مناسب میان شورای شهر و دولت و مشکلاتی که این عدم تعامل ایجاد کرده بود برمی‌دارد. از جمله مواردی که از سوی دولت وقت مورد بی‌توجهی قرار گرفته بود و همکاری جدی میان دولت و شورا را با چالش مواجه ساخته بود می‌توان به بی‌توجهی نسبت موارد قید‌شده در تبصره ۱۳ و عدم‌کمک دولت به شهر برای توسعه مترو و خطوط اتوبوسرانی اشاره کرد.
شورای سوم شهر تهران، صدارتی طولانی را به محمدباقر قالیباف بخشید. شهردار منتخب این شورا، رکورد سال‌های شهردار بودن در پایتخت را شکست که البته این دوران حاشیه‌های زیادی با خود به‌دنبال داشت. از ماجرای هزینه‌های سنگین حین ساخت پروژه‌های بزرگی چون پل صدر گرفته تا ماجراهای املاک نجومی. با این همه نمی‌توان از تاثیرگذاری تکمیل پروژه‌های متعدد و بزرگ در دوران فعالیت این شورا و شهردار منتخب شورای سوم بر توسعه شهر تهران چشم‌پوشی کرد. ایجاد بزرگراه امام‌علی (ع) که تامین منابع مالی و رضایت خاطر شهروندان تهرانی را به دنبال داشت از جمله این دستاوردها است.

این خبر را به اشتراک بگذارید