• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 17 فروردین 1400
کد مطلب : 127426
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/PN8B1
+
-

نوبت پاکبان‌ها

بعد از تطهیرکنندگان بهشت‌زهرا، اکنون پاکبان‌ها و کارگرانی که پسماند پزشکی را جمع‌آوری می‌کنند، برای در امان ماندن از کرونا واکسینه می‌شوند

گزارش
نوبت پاکبان‌ها


محمود مولایی ـ خبر‌نگار

 واکسیناسیون کارگران پسماند پزشکی شهرداری تهران شروع شده است. کارگرانی که از ابتدای شیوع کرونا با مراجعه به بیمارستان‌ها پسماندهای ناشی از کوویدـ 19را جمع‌آوری کرده و به مرکز آرادکوه منتقل می‌کردند تا عملیات دفع و دفن انجام شود، اکنون واکسن دریافت می‌کنند. با هماهنگی‌های انجام شده بین شهرداری تهران و وزارت بهداشت، در گام نخست مجوز 500دوز واکسن برای پاکبان‌های شهرداری صادر شد. بدین‌ترتیب، شهرداری تهران کارگرانی که به‌طور مستقیم با پسماند پزشکی  و عفونی در ارتباط هستند را در اولویت قرار داد. اصغر عطایی، مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران در این‌باره به همشهری می‌گوید: «در روزهای نخست رعایت پروتکل‌های بهداشتی کمتر بود، ماسک‌های استفاده شده در سطح شهر رها می‌شد و عوامل کارگری که در شهرداری تهران فعالیت می‌کنند، همیشه در معرض خطر بودند. درواقع در خط مقدم خطرپذیری حضور داشتند؛ برای همین، حساسیت بسیاری در مورد کوویدـ 19وجود داشته و دارد و خیلی‌ها مانند افرادی که در خط مقدم کرونا هستند، درگیر شدند؛ به‌خصوص یکسری از سازمان‌ها که از روزهای نخست به‌دلیل نوع فعالیت‌هایشان مانند نظافت، جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی و... درگیر کرونا بودند.» او ادامه می‌دهد: «پسماند بیمارستانی ناشی از کرونا بسیار پُرخطر است و در روزهایی که چندان پروتکل‌های بهداشتی رعایت نمی‌شد، عوامل کارگری شهرداری تهران عملیات جمع‌آوری را انجام می‌دادند. به هر حال، کارگران شهرداری خودشان را به خطر می‌اندازند، پسماند بیمارستانی را جمع‌آوری کرده و به مرکز آرادکوه انتقال می‌دهند. هرکدام از این کارگران خانواده‌ای دارند که با این روال آنها هم در معرض خطر قرار می‌گیرند. آنها بعد از اتمام کار به خانه‌هایشان برمی‌گردند و اگر ناقل باشند، برای اعضای خانواده خطرناک خواهد بود.» 
نخستین محموله واکسن کرونا اواسط بهمن سال گذشته وارد کشور شد و کارکنان بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی، کادر درمان و خانه‌های سالمندان در اولویت دریافت واکسن قرار گرفتند. از همان موقع، شهرداری تهران رایزنی‌های خود را برای قرار دادن نام تطهیرکنندگان بهشت‌زهرا و پاکبانان‌ها در اولویت دریافت واکسن شروع کرد. صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره این موضوع می‌گوید: «به موازات ورود واکسن به کشور جزو نخستین گروه‌هایی بودیم که درخواست کردیم تا کارگران پسماند پزشکی سازمان مدیریت پسماند در اولویت دریافت واکسن قرار بگیرند. البته وضعیت تهران از منظر تعداد پاکبانان و کارگران حوزه پسماند متفاوت است و قابل قیاس با دیگر شهرها نیست.» او با تأکید بر اینکه متولی کار واکسیناسیون، وزارت بهداشت است و اولویت نخست نیز با کادر درمان است، ادامه می‌دهد: «البته با پیگیری‌هایی که انجام شد درخواست کردیم که به‌دلیل اینکه کارگران پسماند پزشکی نیز مانند کادر درمان مستقیما با پسماندهای کرونایی در داخل و خارج از بیمارستان‌ها مواجه هستند در اولویت ویژه‌ای قرار داده شوند.» 

 گام دوم، دوز بیشتر 
شهر تهران بیش از 14هزار پاکبان دارد اما در مرحله اول تنها 500دوز واکسن تحویل شهرداری تهران شده است. ظاهرا در گام دوم واکسیناسیون 14هزار پاکبان شهر تهران مدنظر قرار خواهد گرفت. مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران عنوان می‌کند: «بعضا خبرهایی شنیده می‌شود که در برخی شهرها چند نفر از پاکبانان واکسینه شده‌اند. البته ما خیلی به این مسئله اعتقاد نداریم که خودمان تعداد محدودی را واکسینه کنیم و فقط جنبه خبری آن را درنظر بگیریم، بلکه تابع مقررات کلی کشور و تقسیم‌بندی‌هایی که انجام شده، هستیم.» علیپور اضافه می‌کند: «از آنجا که پاکبان‌ها نیز با پسماندها سروکار دارند و بخش زیادی از این پسماندها که در منازل تولید می‌شود شامل ماسک و پسماندهای کرونایی مبتلایان است، مکاتبه‌ای درخصوص واکسینه کردن این افراد انجام شده که در این‌باره نیز وزارت بهداشت براساس اولویت‌ها برای هر منطقه به‌صورت مجزا سهمیه‌هایی را درنظر گرفته است.» 
اصغر عطایی نیز می‌گوید: «ما همیشه دغدغه این را داشتیم که وقتی پزشکان، پرستاران و... در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار گرفتند، پاکبان‌ها هم در اولویت‌های بعدی باشند. هنوز واکسن برای همه پاکبان‌های شهرداری درنظر گرفته نشده است، اما همین که نسبت به واکسیناسیون آنها توجه شده، خیلی خوب است. این تعداد واکسن به کارگرانی که با پسماند پُرخطر سروکار دارند، تعلق گرفته است. حالا تعداد 500دوز کامل نیست؛ زیرا در سطح شهر چندین برابر این تعداد دوز عوامل کارگری داریم، ولی همین که پاکبان‌ها واکسن دریافت می‌کنند، از نظر روحی هم برای سازمان شهرداری و هم برای قشر زحمتکش قابل توجه است.» 
مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران یادآور می‌شود: «برای گام دوم احتمالا تاریخ‌هایی درنظر گرفته شده تا تمام پاکبان‌ها در نوبت واکسن کرونا قرار بگیرند. در شهرداری تهران نیز پاکبان‌ها برای دریافت واکسن اولویت‌بندی شده‌اند؛ مثلا پاکبان‌هایی که با پسماند خانگی سروکار دارند و کمتر در معرض بیماری هستند، در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرند.» 

شروع واکسیناسیون از منطقه 9
روز گذشته پاکبانان منطقه 9شهر تهران مرحله نخست دریافت واکسن سینوفارم را پشت سر گذاشتند. منطقه 9به‌عنوان نخستین منطقه از مناطق 22گانه شهر تهران واکسیناسیون پاکبان‌ها را شروع کرده است. سیدمصطفی موسوی، شهردار این منطقه می‌گوید: «با پیگیری‌های مستمر و به‌منظور مصونیت پاکبانان خدوم و زحمتکش منطقه، واکسیناسیون این عزیزان به‌عنوان نخستین منطقه در بین مناطق 22گانه شهرداری تهران به اجرا درآمد.» او با اشاره به اینکه این اقدام از سوی معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست منطقه9 انجام می‌شود، اضافه می‌کند: «واکسیناسیون با واکسن سینوفارم به فاصله 3هفته و در 2نوبت تزریق می‎شود که در مرحله اول نسبت به واکسینه کردن 60نفر از پاکبانان ناحیه یک اقدام شده است.» 
شهردار منطقه9 همچنین از تزریق نوبت اول واکسن سینوفارم به تعداد 70نفر از پاکبانان ناحیه2 این منطقه خبر داد و اعلام کرد این مهم نیز به‌زودی انجام خواهد شد. 
صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند‌هم درباره واکسیناسیون در مناطق 22گانه با اشاره به اینکه هر منطقه به دانشگاه علوم‌پزشکی یا اداره بهداشت منطقه خود مراجعه می‌کند و واکسیناسیون پاکبانان مناطق براساس تقسیم‌بندی انجام‌شده، گام به گام و تدریجی انجام می‌شود، می‌گوید: «دیروز واکسیناسیون تعدادی از پاکبانان منطقه۹ آغاز شد و به‌صورت موازی در همه مناطق براساس سهمیه‌بندی‌‎های وزارت بهداشت در چند مرحله انجام خواهد شد.» از ابتدای شیوع کرونا تا‌کنون 3500نفر در شهرداری تهران مبتلا به این بیماری‌شده‌اند. 

   درخواست واکسن برای رانندگان اتوبوس و کارکنان مترو

واکسیناسیون تطهیرکنندگان بهشت زهرا به‌صورت کامل انجام شده و بعد از واکسیناسیون پاکبان‌ها احتمالا نوبت به رانندگان اتوبوس و کارکنان مترو می‌رسد. حمید چوبینه، مدیرعامل شرکت شهرسالم در این رابطه به فارس می‌گوید: «واکسیناسیون کرونای تطهیرکنندگان بهشت‌زهرا(س) به‌صورت کامل انجام شده و هم‌اکنون برای رانندگان اتوبوس و کارکنان مترو درخواست اختصاص واکسن داشته‌ایم و این مسئله بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه اگر راننده‌ای مبتلا به این بیماری شود، امکان درگیر شدن شهروندان و مسافران با کرونا بیشتر خواهد شد.» او در پاسخ به این پرسش که آیا کارکنان مراکز درمانی و درمانگاه‌های شرکت شهرسالم در مقابل کرونا واکسینه شده‌اند، تأکید می‌کند: «‌خیر، فهرست 1100نفر از کارکنان مراکز درمانی و درمانگاه‌ها به وزارت بهداشت ارسال شده و منتظر اختصاص واکسن برای آنها هستیم.»
 

این خبر را به اشتراک بگذارید