• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 20 دی 1399
کد مطلب : 121260
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BBpAx
+
-

خشنودی صدام از شهادت صیاد

علی صیاد شیرازی، 21فروردین 1378به شهادت رسید

سیاستمدار
خشنودی صدام از شهادت صیاد


حمیدرضا محمدی 

عجیب کینه‎‌‎اش را به دل داشتند. او بود که تارومارشان کرد و «فروغ جاویدان»شان را به تاریکی کشاند. به‎‌‎همین‎‌‎خاطر هم بود کسی مسئول عملیات ترور شد که از قسم‎‌‎خورده‎‌‎هایشان بود؛ زهره قائمی.
آنها هنوز زخم‎‌‎خورده عملیات مرصاد «در پنج مرداد1367با رمز یا علی» بودند از زخمی که صیاد به آنان زده بود. «در آن زمان من نماینده حضرت امام در شورای‎‌‎عالی دفاع بودم... و به من حکم مأموریت داده شد... در تنگه چهارزِبَر چنان جهنمی برای یاران صدام برپا شد که زمانی برای پشیمانی نمانده بود. جاده انباشته از ادوات سوخته شد... راه از هرسو به روی بازماندگان کاروان منافقین بسته شده بود و آنان به‎‌‎سختی می‎‌‎توانستند به عقب برگردند. بعضی از آنها به روستاها پناه بردند و بعضی‎‌‎هایشان با خوردن قرص سیانور به زندگی خود خاتمه دادند. عملیات که تمام شد در جاده کرمانشاه - اسلام‎‌‎آباد غرب، هزاران کشته از آنان به جا مانده بود. اجساد پسران و دخترانی که با ملت خود بسیار ناجوانمردانه رفتار کرده بودند. کسانی که روز تنهایی میهن به یاری اردوی خصم شتافته بودند». 
علی صیاد شیرازی، نامی عظیم بود و در لحظه‎‌‎لحظه سال‎‌‎های جنگ، رعشه به اندام بعثی‎‌‎ها انداخته بود، چنان‎‌‎که وقتی خبر شهادتش را به صدام‎‌‎حسین رساندند، نه‎‌‎تنها «به قُصَی، پسر جنایتکار و فاسدش دستور داد به سران منافقین پاداش دهد» که صراحتا گفت «کاش این ترور در سال‎‌‎های اول جنگ رخ می‎‌‎داد.» و این یعنی او هنوز، سخت زخم‎‌‎خورده‎‌‎اش بود.
اما سرانجام ترورکننده و ترورشونده روی خط باریکی قرار گرفت، با تفاوتی به اندازه یک واژه؛ آنکه ترور کرد، چهارده‎‌‎سال پس از آن جنایت، به هلاکت رسید و آنکه ترور شد، به اعلی‎‌‎درجه شهادت رسید. ترورکننده، «شب قدر از خدا خواستم که در این راه عاقبت‎‌‎به‎‌‎خیر شوم» اما ترورشونده، عاقبت‎‌‎به‎‌‎خیرترین بود. شهید صیاد شیرازی که از 20شهریور1372، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح شده بود، تنها 5‌‎روز قبل از شهادت، به درجه سرلشگری رسیده بود.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید