اینترنت ضربتی در روستاهای سیستانوبلوچستان
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وعده داده 1200روستای سیستان و بلوچستان در یک عملیات تا اردیبهشت 1400به اینترنت متصل میشوند
محمد کاموس- دبیر گروه ایرانشهر
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این روزها در برنامه سفر 10روزه در سیستان و بلوچستان به سر میبرد؛ سفری که شاید بتوان مهمترین دستاورد آن را برای پهناورترین و محرومترین استان کشور، عملیات جهادی برای اتصال روستاها به شبکه اینترنت دانست. سیستان و بلوچستان 7400روستای دارای سکنه دارد، اما فقط 70درصد از 3400روستای بالای 20خانوار این استان به شبکه اینترنت دسترسی دارند. وزارت ارتباطات قصد دارد در یک عملیات جهادی با مسئولیت شخص وزیر 1200روستای بالای 20خانوار این استان را تا اردیبهشت 1400به اینترنت متصل کند.
عملیات در سیستان و بلوچستان
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگو با همشهری توضیح میدهد: «سیستان و بلوچستان بهرغم تلاش در 3سال گذشته از نظر زیرساختهای ارتباطی فاصله زیادی با استانهای دیگر دارد که مهمترین دلیل آن را میتوان پهناور بودن، تعداد بالای روستاها، فاصله زیاد میان روستاها و پوشش جمعیتی کم آنها دانست که هزینه ایجاد زیرساخت ارتباطی در آن را چند برابر استانهای دیگر میکند.» مهرداد ترابیان میافزاید: «با توجه به حجم روستاهای با جمعیت بالای 20خانوار که به شبکه دسترسی ندارند، شخص وزیر تصمیم گرفتند فرماندهی این کار را در استان بهدست بگیرند. این عملیات قرار است بهصورت جهادی انجام شود و به همین منظور استان به 3بخش شمال، جنوب و مرکز تقسیم شده. نیروهای استانی در این 3بخش توزیع شدهاند و تمام تلاش ما این است که 1200روستای باقیمانده تا اردیبهشت 1400به اینترنت متصل شوند.» او البته این کار را بهدلیل مشکل زیرساختهای برق و جاده در سیستان و بلوچستان دشوار میداند و ادامه میدهد: «از سایر بخشهای دولتی هم کمک خواستیم و استاندار بهصورت جدی پیگیر هستند.»
تأمین اعتبار هزار میلیارد تومانی
حداقل اعتبار موردنیاز برای اتصال 1200روستای باقیمانده به اینترنت، هزار میلیارد تومان است که به گفته مجری طرح ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تامین شده است. ترابیان عملیات در دست انجام را در 3بخش کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت اعلام میکند و میگوید: «در بخش کوتاهمدت مناطقی که سایت و امکان اتصال فوری را دارند در دستور کار است. در این بخش 200روستا بهزودی به شبکه اینترنت متصل خواهند شد. در بخش میانمدت مناطقی موردنظر است که سایت دارند، اما فرایند انتقال با فیبر نوری باید انجام شود و در بلندمدت مناطق بدون سایت و دسترسی هدف عملیات خواهند بود.»
جنوب کرمان و کهگیلویه و بویراحمد، هدف بعدی
ترابیان با بیان اینکه بخش عمدهای از مشکلات سیستان و بلوچستان در دسترسی به اینترنت تا اردیبهشت 1400حل میشود، برنامه بعدی این وزارتخانه را مربوط به 2منطقه محروم جنوب کرمان و کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد. به گزارش همشهری، طبق برنامه ششم توسعه 80درصد روستاها باید به پهنباند دسترسی داشته باشند و 4خدمت آموزش از راه دور، کشاورزی از راه دور، خرده بانکداری و سلامت الکترونیک برای روستاییان فراهم باشد. هماکنون 90درصد روستاها از طریق تلفن ثابت، اپراتور همراه یا اپراتور روستایی به پهنباند دسترسی دارند. در مجموع از روستاهای بالای 20خانوار که 39هزار و 500روستا هستند، 35هزار و 500روستا به پهنباند متصل شدهاند. حداقل مبلغ موردنیاز برای تکمیل کار روستاها 2هزار میلیارد تومان برآورد شده است که باید با کمک مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه تامین شود تا خرداد سال آینده صددرصد روستاها به اینترنت متصل شوند.