• پنج شنبه 23 مرداد 1399
  • الْخَمِيس 23 ذی الحجه 1441
  • 2020 Aug 13
شنبه 5 مرداد 1398
کد مطلب : 68506
+
-

افزایش تولید فندق گیلان تا 5 سال آینده

باغداری
افزایش تولید فندق گیلان تا 5 سال آینده

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: پیش‌بینی می‌شود تا 5 سال آینده به میزان فندق خشک گیلان 1500 تن دیگر اضافه شود.به گزارش ایسنا «منوچهر پارسافر» با بیان این‌که 85 درصد فندق ایران در گیلان تولید می‌شود، افزود: شهرستان‌های رودسر، سیاهکل، املش، تالش، رودبار و آستارا مهم‌ترین مناطق تولید فندق استان هستند.

وی افزود: امسال شرایط مساعد آب و هوایی باعث شد درختان فندق، باردهی بیشتری داشته باشند و پیش‌بینی می‌شود 59 هزار باغدار گیلانی تا پایان شهریور 16هزار و 400 تن فندق به ارزش 656 میلیارد تومان برداشت کنند.پارسافر ادامه داد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم فندق در بازار به طور میانگین 40 هزار تومان است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: پارسال باغداران گیلانی به علت سرمای بهار فقط توانستند 11هزار تن فندق برداشت کنند، اما امسال میزان برداشت حدود 45 درصد نسبت به پارسال افزایش یافته است.این مسئول افزود: فندق‌های برداشت شده علاوه بر مصرف در داخل گیلان، به استان‌های دیگر هم فرستاده می‌شوند.

وی با بیان این‌که گیلان 19 هزار هکتار باغ فندق دارد، توسعه این باغ‌ها را یکی از برنامه‌های مهم سازمان جهاد کشاورزی گیلان دانست و گفت: این سازمان 70 درصد هزینه نهال اصلاح شده فندق را در قالب یارانه تامین می‌کند.مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: با توزیع نهال‌های یارانه‌ای فندق از پارسال تاکنون 1500 هکتار به وسعت باغ‌های فندق استان اضافه شده است.

 پارسافر با بیان این‌که این باغ‌ها 4 تا 5 سال دیگر به باردهی اقتصادی می‌رسند، گفت: از هر هکتار باغ فندق، دست‌کم یک تن فندق خشک به دست می‌آید. بر این اساس پیش‌بینی می‌شود تا 5 سال آینده این باغ‌های جدید، حدود 1500 تن دیگر به سبد تولید فندق خشک گیلان و کشور اضافه کنند.وی بیان کرد: توسعه صنایع تبدیلی و بسته‌بندی، استفاده از ارقام پر محصول که بازارپسند بوده و افزایش تقاضای بازار را به دنبال دارد، از دلایل رونق تولید فندق است.

این خبر را به اشتراک بگذارید