طرح عربستان و امارات برای کمک به سیلزدگان
در ادامه کمکرسانیهای بینالمللی به سیلزدگان ایرانی، کشورهای عربستان و امارات هم فارغ از روابط سیاسی پرتنش با ایران اعلام آمادگی کردهاند به مردم مناطق سیلزده کمکهای ضروری ارسال کنند. به گزارش همشهری، مقامات عربستان و امارات در سالهای اخیر همواره در جبهه مقابل ایران قرار داشتهاند و حضور ارتش 2کشور در حمله به یمن ازجمله دلایل تنش در روابط آنها و ایران بوده است، هرچند مواضع امارات در هفتههای اخیر قدری معتدلترشده، بهگونهای که در قضیه قراردادن نام سپاه در لیست گروههای تروریستی آمریکا برخلاف عربستان و بحرین، مقامات اماراتی از تصمیم آمریکا حمایت نکردهاند؛ با این حال انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجه در دیدار با مقامات ارشد سازمان ملل و در رأس آنها آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان در نیویورک یکبار دیگر ادعاهایی مبنی بر دخالت ایران در بحران یمن و تلاش امارات برای حل این بحران مطرح کرد. هنوز مشخص نیست درخواست عربستان و امارات برای ارسال کمکها مورد پذیرش ایران قرار میگیرد یا خیر اما نپذیرفتن کمکهای بینالمللی توسط کشورها مسبوق به سابقه بوده است. ایران در سال91 پس از زلزله در استان آذربایجان شرقی کمکهای ارسالی از سوی ترکیه را نپذیرفت؛ اقدامی که اگرچه به بهانه نیاز نداشتن هلالاحمر عنوان شد اما احتمال سوءاستفاده از کمکهای ارسالی برای مردم این منطقه و بهرهبرداریهای نژادی ازجمله دلایل در آن مقطع زمانی بود.
سوانح طبیعی البته در برخی شرایط کدورتهای سیاسی نیز حائز اهمیت بوده است؛ کما اینکه در جریان زلزله بم، آمریکا با وجود نداشتن رابطه سیاسی با ایران کمکهایی را به هلال احمر ایران تحویل داد و حتی با یک هواپیمای نظامی، نیروهای امدادی به ایران اعزام کرد. با بارش بارانهای سیلآسا و وقوع سیلاب در استانهای گلستان، لرستان و حالا خوزستان، کشورهای مختلفی نسبت به ارسال کمکهای انساندوستانه اعلام آمادگی کرده و برخی نیز کمکهای خود را به هلال احمر ایران رساندهاند.
اتحادیه اروپا، سوئیس، ترکیه، روسیه، آلمان و کویت ازجمله طرفهایی بودند که کمکهای انساندوستانه به ایران ارسال کردند که در این میان قابلتوجهترین کمکها از طرف کویت انجام شده است.
همچنین عمان، ژاپن و فرانسه نیز از روز پنجشنبه محمولههایی را برای کمک به سیلزدگان ایرانی ارسال کردهاند.