• پنج شنبه 27 شهریور 1404
  • الْخَمِيس 25 ربیع الاول 1447
  • 2025 Sep 18
پنج شنبه 27 شهریور 1404
کد مطلب : 263327
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Q0nJM
+
-

نجات تلفنی از مرگ حتمی

رویداد
نجات تلفنی از مرگ حتمی

اپراتور هلال‌احمر مشهد‌ توانست با راهنمایی و هدایت تلفنی، جان نوزاد 40روزه را که بر اثر گرفتگی راه تنفسش در یک‌قدمی مرگ بود، نجات دهد.‌به گزارش همشهری، ساعت 10چهارشنبه گذشته، زنی سراسیمه با هلال‌احمر مشهد تماس گرفت و گفت که نوزاد 40روزه‌اش کبود شده و نفس نمی‌کشد. هرچند تلفن اشتباهی به جای اورژانس به هلال‌احمر وصل شده بود اما بخت با زن جوان یار بود که اپراتور هلال‌احمر، کارمند اورژانس هم بود و با مسائل پزشکی آشنایی داشت.
‌فضل‌الله محجوبی، اپراتور 38ساله هلال احمر مشهد که در شیفت شب مشغول به‌کار است به همشهری می‌گوید:‌ من هم کارشناس حرفه‌ای مدیریت عملیات امداد و نجات هستم و هم امدادگر اورژانس. وقتی تلفن مرکز به صدا درآمد ساعت 10شب بود. زنی که تماس گرفته بود، صدایش می‌لرزید و گریه می‌کرد. ابتدا سعی کردم زن را آرام کنم و از وضعیت هوشیاری کودک مطلع شوم. با احتمال اینکه چیزی راه گلوی کودک را گرفته، عملیات نجات را با همکاری مادر در آن سوی تلفن آغاز کردیم.‌او ادامه می‌دهد: کودک کبود شده بود و نفس نمی‌کشید و من از مادرش خواستم که از پشت به کتف کودک ضربه بزند. این راهنمایی در شرایطی بود که زن کاملا مضطرب بود و مدام می‌گفت که کودکش در حال مرگ است. با این حال تمام تلاشم این بود که نوزاد نجات پیدا کند. فرصت کم بود و نباید حتی ثانیه‌ای را از دست می‌دادم. در نخستین تلاش، نفس کودک برنگشت. من دوباره به او گفتم، محکم‌تر ضربه بزند و از کسی‌که در کنارش است کمک بگیرد و دست در دهان کودک بکنند تا اگر چیزی بود، آن را خارج کنند. 
راهنمایی‌های من و اقدامات زن جوان ادامه داشت تا اینکه ناگهان کودک به گریه افتاد و در آن لحظه خیالم راحت شد و از صدای مادر و افرادی که آنجا بودند بسیار تحت‌تأثیر قرار گرفتم و خوشحال شدم.‌او می‌گوید: این دومین بار بود که من توانستم تلفنی جان کودکی را نجات دهم و از اینکه توانسته‌ام به نگرانی خانواده‌ای پایان دهم و دلشان را آرام کنم، خوشحالم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید