حسین شاهآبادی، رئیس هیأتمدیره انجمن صنفی کارفرمایی تأمین و توزیعکنندگان گوشت کشور تصریح کرد: برآوردها نشان میدهد حدود ۲۰درصد از گوشت مصرفی کشور نیاز به واردات دارد. این واردات، اگر بهصورت هدفمند و با نظارت دقیق انجام شود، میتواند بهعنوان ابزاری مؤثر برای کنترل بازار و جلوگیری از جهش قیمتها عمل کند. شاهآبادی با اشاره به نتایج مثبت واردات در سالهای گذشته گفت: در دورههایی که واردات حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد انجام میشد، قیمت گوشت در بازار کنترل و تعادل عرضه و تقاضا حفظ شده بود. اما توقف این روند در ماههای اخیر، موجب افزایش مستمر قیمتها و نگرانی مصرفکنندگان شده است.
شاهآبادی با تأکید بر جایگاه گوشت بهعنوان یک کالای اساسی گفت: گوشت باید در سبد غذایی خانوار ایرانی باقی بماند. راهحل این مسئله، در ایجاد تعادل بین تولید و واردات، حذف واسطهها، حمایت از تولیدکننده و رعایت حقوق مصرفکننده نهفته است. تنها با عرضه کافی و قیمتگذاری منطقی است که میتوان هم امنیت غذایی را تضمین و هم رضایت عمومی را جلب کرد. احمد شاد، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تأمین و توزیعکنندگان گوشت کشور هم با اشاره به افت نگرانکننده سرانه مصرف گوشت در کشور اظهار کرد: سرانه مصرف گوشت در ایران به حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم درماه رسیده است؛ عددی که در مقایسه با سالهای گذشته کاهش قابلتوجهی را نشان میدهد و میتواند تبعات منفی جدی بر سلامت عمومی جامعه بر جای گذارد.
چرا گوشت قرمز گران شد؟
در همینه زمینه :
یادداشت
بازار
اتفاق روز
گشتی در اقتصاد ایران