• دو شنبه 30 تیر 1404
  • الإثْنَيْن 25 محرم 1447
  • 2025 Jul 21
یکشنبه 29 تیر 1404
کد مطلب : 259486
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/9Q8rB
+
-

جنگ، چهره زنانه دارد

درباره زنانی که اجازه ندادند شالوده جامعه در جنگ 12روزه از هم بپاشد

گزارش
جنگ، چهره زنانه دارد

فاطمه عسگری‌نیا- روزنامه‌نگار

وقتی صحبت از جنگ 12روزه می‌شود، خیلی‌ها چهره مردانه جنگ در ذهنشان متصور می‌شود اما جالب است بدانید در این جنگ تحمیلی، زنان نقش بسیاری در جبهه‌های مختلف به‌خصوص حوزه‌های اجتماعی داشتند. در واقع جنگ ۱۲‌روزه ایران و رژیم صهیونیستی، چهره‌ای متفاوت از زنان را به نمایش گذاشت؛ از مادرانی که با مدیریت بحران به حفظ ثبات خانواده‌ها کمک کردند تا روزنامه‌نگارانی که صدای حقیقت را در دل انفجارها فریاد زدند و زنانی که در عملیات امدادی، نقش‌های کلیدی داشتند. در کنار همه اینها نمی‌توان به نقش بی‌بدیل زنان در حوزه بهداشت، درمان و سلامت روان جامعه اشاره‌ای نکرد. درواقع زنان ایران  در این جنگ، ستون‌های مقاومت و بازسازی در جامعه خود هستند.

زنان؛ ستون‌های مقاومت 
خیلی‌ها فکر می‌کردند به محض بروز جنگ، ایرانی‌ها به فروشگاه‌ها حمله می‌برند و آرامش اقتصادی کشور به هم می‌ریزد. در طول جنگ 12روزه ما شاهد آرامش اقتصادی در جامعه بودیم؛ مسئله مهمی که به اذعان خیلی از رفتارشناسان ریشه در مدیریت منابع خانوار توسط زنان داشت. درواقع این زنان ایرانی با مدیریت منابع خانوار، از هجوم به فروشگاه‌ها و ایجاد کمبود جلوگیری کردند. معصومه ظهیری، استاد حوزه علمیه در این‌باره می‌گوید: « زنانی که متولی خرید خانواده‌هایشان بودند با تدبیر و اندیشه عمل کردند و با وجود جنگ تحمیلی هیچ نوع هجوم یا کمبودی در فروشگاه‌ها رخ نداد زیرا خرید خانوار عادلانه، به‌صورت مقطعی، بدون رفتارهای هیجانی و با مدیریت زنانه انجام شد. »

زنان ؛ فرماندهان مدیریت بحران
یکی از سخت‌ترین جبهه‌هایی که زنان ایران در این جنگ 12روزه حضور داشتند و ثابت کردند می‌توانند پا‌به‌پای مردان و چه بسا بیشتر مدیریت شرایط سخت بحران را در دست بگیرند، حوزه امداد و نجات بود. خانم تاج تقی‌نژاد، رئیس جمعیت هلال احمر منطقه 22که فرماندهی امدادرسانی در عملیات سخت امدادی دو‌کوهه را عهده‌دار بود یکی از این بانوان است. از روزی که همکاران امدادگرش در دو‌کوهه شهید شدند برایمان می‌گوید و از آن به‌عنوان یکی از تلخ‌ترین روزهای عمرش یاد می‌کند: «من 2سال پیش همسرم، دخترم و برادرزاده‌ام را در یک تصادف از دست دادم. روزی که در دوکوهه مجتبی ملکی و امیرحسین جمشیدپور را حین عملیات امداد و نجات مقابل چشمانمان به شهادت رساندند، حال و روزم مانند زمانی بود که فرزند خودم را از دست داده بودم.‌‌‌ پیکرهای شهدا در میانه میدان و آمبولانس هدف قرار گرفته توسط رژیم صهیونیستی در آتش می‌سوخت و بچه‌هایی که دچار موج‌گرفتگی شده بودند در میانه میدان نشسته بودند و قدرت تکان‌خوردن نداشتند. نیرویی عجیب همه وجودم را  فراگرفته بود؛ مانند مادری که دنبال بچه‌هایش در آتش می‌گشت چشمم دنبال امدادگران بود. من باید باقی بچه‌ها را زنده از آن مهلکه خارج می‌کردم.» 

کارستان زنان
پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری با بیان اینکه 50درصد از داوطلبان این جمعیت را بانوان تشکیل می‌دهند از نقش بی‌بدیل این قشر در مدیریت بحران جنگ 12روزه گفت: «‌در این 12روز، علاوه بر بانوانی که در قامت امدادگر، مدیران میانی و کارشناسان رسانه در جمعیت حاضر بودند، بخش قابل توجهی از داوطلبان خانم به‌عنوان اعضای تیم‌های سحر و مرکز ارتباطات 4030 به آرام‌سازی‌ روانی جامعه در این بحران مشغول بودند.

زنان در نقش کنشگران رسانه‌ای
یکی دیگر از گروه‌های زنان که در این جنگ 12روزه حسابی هم پای کار و هم در میدان جنگ حاضر بودند زنان روزنامه‌نگار و اهالی رسانه بودند. زنان روزنامه‌نگار ایرانی در طول جنگ، با وجود خطرات به گزارشگری از بمباران‌ها و رویدادها پرداختند و طبعا چهره آن مجری بسیار معروف تلویزیون، پیش‌چشم ایرانیان به‌عنوان نماد ضدیت با ترس باقی خواهد ماند. پستی در یکی از شبکه‌های اجتماعی از یک روزنامه‌نگار زن ایرانی نقل می‌کرد: «۴ زن خبرنگار شب‌های بمباران را نوشتیم، روزها را روایت کردیم... در دل جنگ با امید نوشتیم.» 




 

این خبر را به اشتراک بگذارید