• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
سه شنبه 24 مهر 1403
کد مطلب : 237584
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/764Rr
+
-

تاد؛ نشانه‌ای از وحشت صهیونیست‌ها

سامانه پدافند موشکی تاد چیز جدیدی نیست و پیش از این هم در سرزمین‌های اشغالی فعال بوده است

گزارش
تاد؛ نشانه‌ای از وحشت صهیونیست‌ها

ساسان شادمان- روزنامه‌نگار

چند روز پیش، پنتاگون در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که به دستور جو بایدن، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا مجوز استقرار یک «پدافند هوایی مرحله پایانی ارتفاع بالا» (THAAD) و کادر مربوطه از پرسنل نظامی ایالات متحده را در سرزمین‌های اشغالی صادر کرده است. در بیانیه وزارت دفاع آمریکا به تقویت دفاع هوایی رژیم صهیونیستی پس از «حملات بی‌سابقه ایران» در ۱۳ آوریل و مجدداً در یکم اکتبر اشاره شده است. البته این نخستین باری نیست که ایالات متحده یک سامانه THAAD را در اختیار صهیونیست‌ها قرار داده است. ایالات متحده در سال۲۰۱۹ هم یکی از همین سامانه‌ها را برای تمرین و اجرای مانور دفاع هوایی یکپارچه به سرزمین‌های اشغالی گسیل داشته بود، اما پس از استقرار در پایگاه هوایی نواتیم در جریان رزمایش مذکور، این سامانه سرانجام به مکانی نامعلوم در صحرای نگب در جنوب اسرائیل منتقل شد. همچنین سیستم رادار باند X که بخشی از سامانه THAAD محسوب می‌شود هم از سال۲۰۰۸ در این پایگاه مستقر بوده است.

سیستم دفاع موشکی تاد
یک سامانه مدرن دفاع موشکی در جهان است که توسط ایالات متحده آمریکا برای مقابله با موشک‌های بالستیک طراحی شده است. توسعه این سیستم دفاع موشکی به دهه۱۹۸۰ بازمی‌گردد. نخستین تست‌های عملیاتی این سامانه در دهه۱۹۹۰ انجام شد، اما تا اوایل دهه ۲۰۰۰ سامانه به‌طور کامل توسعه نیافته بود.

اجزای سامانه تاد
 موشک‌های رهگیر: موشک‌ها بدون داشتن کلاهک انفجاری طراحی شده‌اند و از انرژی جنبشی برای نابودی موشک‌های بالستیک استفاده می‌کنند. این ویژگی باعث می‌شود که انفجار حاصل از برخورد به حداقل برسد و خطر انفجار ثانویه یا آسیب جانبی کاهش یابد.
  رادار AN/TPY-2: این رادار قدرتمند به‌عنوان قلب تاد عمل می‌کند و برای شناسایی، ردیابی و هدایت موشک‌های رهگیر به سمت موشک‌های بالستیک ورودی استفاده می‌شود. رادار AN/TPY-2 توانایی شناسایی اهداف با برد بسیار بالا و دقت بالا را دارد.
  واحد کنترل آتش و فرماندهی: این واحد به اپراتورها اجازه می‌دهد تا تهدیدات را شناسایی و عملیات رهگیری و انهدام را هماهنگ کنند. این بخش با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته محاسبه می‌کند که چه زمانی و چگونه باید موشک‌های رهگیر پرتاب شوند.
 پرتاب‌گرها: پرتاب‌گرهای متحرک سامانه تاد قابلیت حمل، استقرار و پرتاب سریع موشک‌ها را دارند. هر پرتاب‌گر می‌تواند تا8موشک رهگیر حمل کند.





  هزینه بالای تولید و نگهداری سامانه
  محدودیت در تعداد موشک‌های رهگیر قابل حمل توسط پرتاب‌گرها
  محدودیت در عملکرد در برابر حملات همزمان از سوی تعداد زیادی موشک
  ناتوانی در مقابل موشک‌های هایپرسونیک



چرا تاد؟
براساس بــرخــی اطلاعات غیررسمی، بخشی از سامانه‌های پدافندی پیکان (آرو) در عملیات وعده صادق-2مورد اصابت موشک هایپرسونیک فتاح قرار گرفته و منهدم شده است. رژیم صهیونیستی برای پرکردن جای خالی پیکان از آمریکا درخواست کمک کرده و پنتاگون هم برای‌شان یک سامانه تاد ارسال کرده است.
صهیونیست‌ها همانگونه که گفته‌شد، سامانه تاد هم داشته‌اند و استفاده از آن برای نخستین بار نخواهد بود.
تغییرات تاکتیکی ایران در استفاده از تجهیزات به‌مراتب پیشرفته‌تر در پاســـخ‌های‌ بعـــــدی، صهیونیست‌ها را به فکر تقویت بیشتر پدافند خود انداخته است؛ همانگونه که در عملیات وعده صادق-2 دریافتند که موشک‌های پیشرفته‌تر می‌تواند چه بلایی بر سرشان بیاورد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید