• جمعه 6 مهر 1403
  • الْجُمْعَة 23 ربیع الاول 1446
  • 2024 Sep 27
دو شنبه 2 مرداد 1402
کد مطلب : 198164
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JZWXo
+
-

فرو نشست به دلیل سرقت تجهیزات شهری

عضو شورای شهر‌تهران نسبت به فرونشست بزرگراه آزادگان هشدار داد

گزارش
فرو نشست به دلیل سرقت تجهیزات شهری

گروه شهری

فرونشست، بحران خاموشی است که تهران را تهدید می‌کند چراکه سالانه حدود 20سانتی‌متر فرونشست در پایتخت رخ می‌دهد. میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورا در جلسه دیروز از بعد دیگری این موضوع را مورد توجه قرار داد و به بحران فرونشست در بزرگراه آزادگان اشاره کرد و گفت: «مسیر لوله‌گذاری خط4 جمع‌آوری آب‌های سطحی در رفیوژ میانی بزرگراه آزادگان قرار گرفته که متأسفانه در برخی از قسمت‌ها در طول مسیر، لوله و تجهیزات شهری مربوطه سرقت شده‌اند. حتی امکان شکستگی لوله در بخش‌های مختلف نیز وجود دارد.» او با بیان اینکه 2‌ماه پیش دفعتا بخشی از اتوبان آزادگان در لاین تندرو دچار فرونشست به عمق یک‌ونیم متر شده بود و با 12میکسر بتن به‌صورت موقت پر شده است، تأکید کرد که هر لحظه و هر دقیقه امکان وقوع بحران هست و چه‌بسا تلفات جانی و تخریب‌های زیرساختی تجهیزات شهری را به‌صورت قابل‌توجه در پی داشته باشد. مظفر در ادامه به راهکار اصلی اشاره کرد و گفت: «راهکار اصلی این است که خط لوله جمع‌آوری آب‌های سطحی به‌طور کامل به ضلع جنوبی اتوبان آزادگان منتقل شود. شورا هم ‌باید پس از درخواست شهرداری در قالب مجوز موقت قانونی افزایش بودجه و اعتبارات، حمایت لازم را داشته باشد.»

راکد ماندن سرمایه‌های شهر در 46پروژه
در ادامه جلسه، اعضای شورای شهر به بررسی عملکرد سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران پرداختند و محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه ابتدا گزارشی از آخرین وضعیت سازمان ارائه داد و گفت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد ۴۶پروژه از پروژه‌های سرمایه‌گذاری به نتیجه نرسیده‌اند و بیش از ۸۰هزار میلیارد تومان منابع شهرداری بلاتکلیف مانده است. در واقع بخشی از سرمایه‌های شهر در این پروژه‌ها راکد مانده که اگر به نتیجه برسد می‌تواند یک درآمد پایداری برای شهر و شهرداری داشته باشد.» به‌گفته او براساس اعلام سازمان سرمایه‌گذاری حدود ۱۷پروژه تا پایان شهریور تعیین‌تکلیف می‌شوند و برای سایر پروژه‌ها در کارگروهی تصمیم‌گیری خواهد شد.

تشکیل هیأت‌های اندیشه‌ورز
در بخش دیگری از جلسه نوید خاصه‌باف، مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران گفت: «عمده مشکلات پروژه‌ها این است که در دوره قبلی مدیریت شهری بنا به دلایل مختلفی مورد برخورد قهری قرار گرفتند. اکنون برای حل این مشکلات هیأت‌های اندیشه‌ورز تشکیل شده است؛ به‌گونه‌ای که ۱۶پروژه قابل‌وصول با سرعت بالا در حال بررسی است و 30پروژه دیگر زمان‌بر خواهد بود.»  او در ادامه به رفع مشکل برخی از پروژه‌ها مانند پارکینگ طبقاتی گرات و بیمارستان آتیه۲، سینما باران و... اشاره و عنوان کرد: «تسریع در اصلاح مفاد قانونی، تصویب لایحه ردیف بودجه، تسهیلات تشویقی برای سرمایه‌گذاران و همچنین اختصاص اعتبار از سوی سازمان املاک برای رفع معارضین و.. اهم مطالبات ما در سازمان سرمایه‌گذاری است.»

ایجاد صندوق پروژه
لطف‌الله فروزنده، معاون مالی شهرداری تهران هم در جریان بررسی عملکرد سازمان سرمایه‌گذاری از تشکیل صندوق پروژه در راستای جذب سرمایه‌های خرد مردم خبر داد و گفت: «ما در شهرداری نگاه برچسب فساد، به سرمایه‌گذاری نداریم و شهردار تهران در مورد پروژه‌هایی همچون هزارویک‌شهر و بام‌لند شخصا موضوع را پیگیری کرد. با تشکیل صندوق پروژه، اعتمادسازی و حس مالکیت مردم در پروژه‌ها محقق می‌شود و ما آمادگی داریم که هر 3‌ماه یک‌بار گزارش عملکرد سازمان سرمایه‌گذاری را به شورای شهر ارائه دهیم.» او همچنین تأکید کرد که امیدوارم بتوانیم با کمک شورای شهر مشکلات زیربنایی سرمایه‌گذاری در شهر را اصلاح کنیم.

لایحه نرخ گذاری سرویس مدارس در راه شورای شهر

یکی از تذکرات اعضای شورای شهر مربوط به عدم تعیین تکلیف نرخ سرویس مدارس بود که  سازمان تاکسیرانی آخرین وضعیت این مهم را در اختیار همشهری قرار داده است: « در خرداد‌ماه صورتجلسه مربوطه به نرخ پیشنهادی، برای ابلاغ توسط معاون  استاندار و سرپرست فرمانداری تهران بزرگ ارسال شده، لیکن تا‌کنون پاسخی از سوی آن مرجع به این سازمان واصل نشده است، لذا نظر به‌ زمان سپری شده و لزوم تسریع در روند تصویب و ابلاغ لایحه مذکور، در تاریخ 11تیر، لایحه تعیین نرخ کرایه و بهای خدمات سرویس مدارس شهر تهران از سوی سازمان تاکسیرانی به معاونت حمل‌ونقل و ترافیک و در تاریخ 25خرداد از سوی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک به معاونت برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران ارسال شده و در حال حاضر نیز درحال طی مراحل اداری برای ارسال به شورای اسلامی شهر تهران است. شایان ذکر است با عنایت به ماده 5دستورالعمل اجرایی آیین‌نامه حمل‌ونقل دانش‌آموزان مصوب 1397سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور مکلف است به‌منظور مدیریت و نظارت مستمر بر عملکرد دستگاه‌های متولّی و شرکت‌های مجاز حمل‌ونقل دانش‌آموزی و همچنین تجمیع و به‌روزرسانی و پایش اطلاعات مربوطه، در چارچوب دستورالعمل و‌ آیین‌نامه حمل‌ونقل دانش‌آموزان، برای ایجاد سامانه الکترونیک حمل‌ونقل دانش‌آموزان و بهره‌برداری و پشتیبانی از آن اقدام کند. لیکن تا‌کنون هیچ‌گونه ابلاغی درخصوص نحوه عملکرد سامانه الکترونیک مورد اشاره و اختصاص کد کاربری از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور واصل نشده است .»

رصد برای ایمن‌سازی گود جماران

در جریان صحن علنی شورای شهر سوده نجفی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به گودهای رها شده در شهر، گفت: یکی از گودهای رها شده در سطح شهر در محله جماران است که براساس گزارشی که ارائه شده، این گود در مرحله خطرناکی قرار دارد و باید در این خصوص اقدام فوری صورت گیرد. با توجه به اینکه اجازه احداث ساختمان‌های بیش از ۳ طبقه در این منطقه را نمی‌دهند، سرنوشت این گود هنوز مشخص نیست؛ لذا از شهرداری تهران می‌خواهم با قید فوریت، اقدامات لازم را در راستای انجام وظایف خود در خصوص گود جماران انجام دهد.
روابط عمومی منطقه یک شهرداری تهران در این خصوص به همشهری اعلام کرد: درباره اقدامات صورت گرفته جهت ایمن‌سازی‌ گود جماران(اژدری) باید گفت ملک مذکور جزو پروژه‌های مشارکتی است؛ طی نامه‌ای با معاونت فنی و عمرانی منطقه درخصوص تعیین تکلیف ایمن‌سازی‌ جداره‌های گود مکاتبه شده و شایان ذکر است که در جلسه کمیته ایمنی ساختمان‌های ناایمن منطقه نیز مقرر شده تا معاونت فنی و عمرانی نسبت به  پیگیری روش مناسب ایمن‌سازی‌ از سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران، اقدامات لازم را به عمل آورد. در این اطلاعیه گفته شده؛ در حال حاضر گود موردنظر توسط مشاورین فنی و عمران شهرداری منطقه یک از نظر پایداری در دیواره در حال رصد مستمر است و با توجه به حساسیت موضوع با اداره حقوقی جهت اخذ حکم قضایی پرنمودن گود، مکاتبه شده است.

اقدامات شهرداری برای کاهش مصرف زباله پلاستیکی در ایام محرم

سوده نجفی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود با اشاره‌ای به استفاده از ظروف یک‌بار مصرف در مراسم عزاداری اباعبدالله (ع) کرد و تأکید داشت که باید از ظروف تجدیدپذیر در مراسم‌ عزاداری استفاده شود؛ چرا که استفاده از ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی در سطح شهر، علاوه بر اینکه سیمای شهر را نامطلوب می‎کند، سبب بروز مشکلات زیست‌محیطی نیز می‎شود.
در همین رابطه، حلیا سادات حسینی، مدیرکل اداره محیط‌زیست شهرداری تهران در گفت‌وگو با همشهری بیان می‌کند: ما امسال در نمایشگاه عطر سیب مستقر بودیم و به هیئت‌های مذهبی که برای خرید می‌آمدند، آموزش دادیم؛ همچنین شیوه‌نامه‌ای چند بندی به مناطق 22گانه ابلاغ کردیم و قرار شد آموزشگرهای اداره کل محیط‌زیست مناطق 22گانه در هیئت ها حاضر شوند و آموزش لازم را در این خصوص ارائه دهند.
او افزود: برای 5هیأت بزرگ در شهر کیسه‌های پارچه‌ای برای کفش ارائه کردیم؛ همچنین برای عدم‌استفاده از ظروف یک‌بار مصرف و استفاده از ظروف تجدیدپذیر، پوسترهایی را آماده و پخش کردیم. علاوه بر این آموزش چهره به چهره در این مورد انجام شد و در حال حاضر نیز همکاران ما برای رصد مراجعه می‌کنند.
حسینی بیان کرد: با سازمان پسماند هماهنگ شدیم تا سطل‌های زباله‌ای مقابل هیئت‌ها تعبیه و تفکیک زباله از همان مبدا انجام و مدیریت پسماند به درستی اعمال شود. عدم‌استفاده از ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی به دلایل بهداشتی امکان‌پذیر نیست و ظروف یک‌بار مصرف تجدیدپذیر بسیار گران و در تعداد زیاد امکان تامین آن وجود ندارد.
مدیرکل اداره محیط‌زیست شهرداری تهران گفت: اداره کل محیط‌زیست شهرداری تهران تمام تلاش خود را داشته تا با اداره کل محیط‌زیست استان و شهر تهران همکاری لازم را داشته باشد تا تولید زباله پلاستیکی در ایام محرم به حداقل برسد.

برگزاری ستاد استقبال از مهر

سیدجعفرتشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران، طی تذکری عنوان کرد که « به سال تحصیلی جدید نزدیک می‌شویم، ولی آثاری از ستاد استقبال از مهر نمی‌بینیم. نباید این کار عقب بیفتد.» در این رابطه معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران به همشهری گفت که اخیرا به‌صورت مکتوب از اعضای ستاد استقبال از مهر دعوت کرده است تا نخستین جلسه ستاد در هفته جاری تشکیل شود. همچنین جلال بهرامی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران در نامه‌ای به تشکری هاشمی این موضوع را مورد تأکید قرار دارد و از او نیز برای شرکت در جلسه و بیان نظرات خود دعوت کرد. در این نامه آمده است: «دعوت‌نامه اعضای ستاد هماهنگی استقبال از مهر با حضور نمایندگان نهادهای مرتبط در شهرداری تهران، دولت و پلیس راهور، هفته گذشته ارسال شده و برنامه‌ریزی‌ها، پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم به عمل آمده است... با توجه به اهمیت این موضوع برای مدیریت شهری، نخستین جلسه این ستاد، زودتر از سال‌های گذشته و هفته آینده با محوریت این معاونت برگزار خواهد شد.»

اقدامات براساس طرح مصوب برج میلاد

زهرا شمس احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در تذکری به محدوده برج میلاد متشکل از شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان انتقال خون و بیمارستان میلاد اشاره کرد و گفت: «براساس مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران درخصوص طراحی شهری مجموعه 120هکتاری و طرح جامع 3بعدی فاز 2برج میلاد و ضوابط تعیین شده برای محدوده موردنظر، ساخت‌وساز جدیدی در محدوده برج میلاد مجاز نیست؛ بنابراین از شهردار تهران انتظار داریم تا تمامی مداخلات و ساخت و ساز‌ها در عرصه ۱۲۰ هکتاری را پیگیری کند.»
حمیدرضا صارمی، معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران هم در گفت‌وگو با همشهری بیان کرد: «مجموعه برج میلاد دارای طرح مصوب است و هیچ‌گونه ساخت و‌سازی‌ خارج از طرح مصوب کمیسیون ماده 5در آن انجام نمی‌شود. شهرداری درصدد است تا درخصوص برج میلاد مطالعه‌ای انجام دهد که تا‌کنون اقدامی که منجر به تغییر در مبانی طرح کمیسیون ماده 5 شود، انجام نداده و همه اقدامات براساس طرح صورت گرفته است.»



 

این خبر را به اشتراک بگذارید