• سه شنبه 4 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 14 شوال 1445
  • 2024 Apr 23
پنج شنبه 4 آذر 1400
کد مطلب : 146441
+
-

سفره‌های جنوب و طعم خوش ماهی‌ها

توریسم غذایی
سفره‌های جنوب و طعم خوش ماهی‌ها

در بخش گردشگری غذایی این هفته می‌خواهیم سری به جنوب کشور بزنیم. شهر تالابی بندر خمیر یکی از شهرهای زیبای استان هرمزگان است که از شمال به کوه و از جنوب به دریا و تالاب بین‌المللی خورخوران، از شرق به شهر پُل (پُهل) و از غرب به دهستان دژگان منتهی می‌شود. بندر خمیر با داشتن جاذبه‌ای حیرت‌انگیز این امکان را به گردشگران داده است تا با تنوع غذایی این خطه آشنا شوند. محال است مهمان جنوبی‌ها شوید و در سفره‌شان از ماهی‌های خوشمزه بی‌نصیب بمانید. اما نکته جالب اینجاست که جنوبی‌ها ماهی‌ها را در طعم و مدل‌های مختلف طبخ و تهیه می‌کنند. در ادامه چند غذای بومی بندر خمیر را مرور می‌کنیم.
کلمبا که به حلیم ماهی هم معروف است از غذاهای محلی این شهر محسوب می‌شود. برای تهیه آن به دو پیمانه گندم‌پرک، نصف‌پیمانه سبزی خرد‌شده(گشنیز و شوید)، چند حبه سیر و مقداری فلفل تند، یک پیمانه گوشت ماهی، 2عدد پیاز و آب و نمک و زردچوبه به اندازه نیاز لازم داریم. برای پخت باید گندم‌پرک را داخل آب‌جوش ریخت تا نرم شود. در ظرفی ماهی را طعم‌دار کرده و سپس داخل آب‌جوش دیگری ریخته تا پخته و استخوان‌های آن کامل جدا شود. در مرحله بعد در ماهیتابه، پیاز، سیر و سبزی را در روغن به همراه ادویه تفت می‌دهیم. سپس گوشت ماهی را به همراه فلفل تند به مواد داخل ماهیتابه اضافه می‌کنیم. در نهایت تمامی مواد را به گندمی که نرم‌شده اضافه کرده و بعد کمی حرارت، تمام مواد را ترکیب کنید.
همچنین «ماهی سور» یکی از مواداولیه بسیار کاربردی و مهم و غذاهای سنتی و قدیمی بندر خمیر است که جایگاه خاصی در آشپزخانه دارد و تنوع غذایی زیادی دارد و به‌صورت‌های مختلف پخته می‌شود. برای پخت این غذا در ابتدا ماهی سور را کاملا از نمک شسته و با آب می‌جوشانند تا نمک آن گرفته شود. سپس ماهی سور جوشیده شده را می‌توان به هر روشی
طبخ کرد.
یکی دیگر از غذاهای دریایی این خطه «مفلک» است که آن را می‌توان با ماهی سوری یا ماهی تازه درست کرد، اما عمدتا با ماهی سوری درست می‌شود. این آماده‌سازی آن ماهی سوری آب‌پز شده و تیغ آن را می‌کشند و سپس با پیاز خرد شده و سیر سبزی ماهی می‌پزند. سپس ادویه، فلفل، نمک، لیمو عمانی و رب گوجه را اضافه کرده و کمی با هم سرخ می‌کنند. بعدتر آب جوش را به آنها اضافه کرده و بلغورهای گندم خیس خورده شده را به آن اضافه می‌کنند. در آخر نیز با کفگیر مواد را هم می‌زنند تا ظاهری برنج مانند به‌خود بگیرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید