• سه شنبه 4 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 14 شوال 1445
  • 2024 Apr 23
پنج شنبه 20 آذر 1399
کد مطلب : 118344
+
-

بخور و نخورهای دیابتی‌ها

رژیم خاص
بخور و نخورهای دیابتی‌ها

دیابت یک بیماری مزمن و غیرواگیر است که کنترل آن مستلزم رعایت عادات غذایی درست است. مرحله اول در کنترل دیابت، تغذیه و برنامه غذایی مناسب برای کاهش میزان قند خون است؛ زیرا کاهش وزن و رسیدن به وزن مطلوب یکی از زمینه‌های کنترل این بیماری است. افراد مبتلا به این بیماری باید روزانه رژیم متنوعی از انواع غذایی را رعایت کنند تا مواد معدنی، ویتامین‌ها و فیبر موجود در منابع غذایی که نقش کاهش میزان قند را در روده دارند، به میزان لازم تغذیه شوند. اطرافیان یک بیمار دیابتی هم باید توجه زیادی به رژیم غذایی این افراد داشته باشند اما به‌رغم باور غلط عوام، نخوردن منابع حاوی قند و یا حتی کم‌کردن میزان مصرفی غذا، تنها راه درمان و یا کاستن از مضرات این بیماری شایع نیست. افرادی که به هر کدام از دو نوع بیماری دیابت مبتلا‌‌ هستند، روزانه باید۶ وعده غذایی مصرف کنند که زیرنظر پزشک مربوطه کنترل می‌شود. این شش وعده الزامی شامل ۳ وعده اصلی یعنی صبحانه، ناهار و شام و ۳وعده میانی سبک است. نخستین منبع قابل‌نیاز دیابتی‌ها، کربوهیدرات‌ها هستند که شامل قندهای ساده، نشاسته و فیبر می‌شود و در مواد‌غذایی به غیر از گوشت و چربی‌ها وجود دارد و یک فرد دیابتی باید حدود۵۰ تا ۶۰درصد انرژی دریافتی روزانه خود را از این منبع دریافت کند. در رژیم غذایی مختص به دیابتی‌ها کربوهیدرات‌های پیچیده و غلات کامل مورد‌توجه هستند. همچنین توجه کنید که در رژیم دیابتی مصرف قندهای ساده مثل قندوشکر، نوشیدنی‌های صنعتی، نوشابه‌ها، شیرینی و...  ممنوع است. مورد بعد فیبر است که یک فرد دیابتی باید۲۰ الی۳۵ گرم در روز از آن تغذیه کند. پروتئین ماده دیگری است که در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از انرژی روزانه بیمار دیابتی را مهیا می‌کند اما توجه داشته باشید که اگر بیمار دیابتی مشکل کلیوی نیز داشته باشد باید زیرنظر پزشک از محدودیت‌های مصرف پروتئین برخوردار شود. چربی‌ها در حدود ۳۰ درصد از انرژی بیمار را تامین می‌کنند که استثنائاتی را به‌دنبال دارند که طبق نظر پزشک باید رعایت شود. لازم است در ادامه 3 نباید غذایی دیابتی‌ها را بدانید: مواد‌غذایی با سدیم بالا (مثل مواد‌غذایی کنسروی و فرآوری شده)، مواد‌غذایی با کلسترول بالا (مثل غذاهای سرخ‌کرده، گوشت قرمز و لبنیات پرچرب) و قندهای ساده در میزان مصرفی بالا (مثل شیرینی‌جات، نوشابه‌های گازدار، قند، شکر، عسل، مربا و انواع بستنی).

 

این خبر را به اشتراک بگذارید