• جمعه 6 مهر 1403
  • الْجُمْعَة 23 ربیع الاول 1446
  • 2024 Sep 27
چهار شنبه 2 مهر 1399
کد مطلب : 111087
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0REoK
+
-

بازپس‌گیری ۲۱۰ملک مسکونی شهرداری

مراحل قضایی برای تخلیه حدود هزار ملک در دستور کار قرار دارد

تازه‌ترین آمار معاونت مالی شهرداری تهران نشان می‌دهد از میان ۲۹۰ملک در اختیار غیرکه حالا پس گرفته شده، ۲۱۰ملک مسکونی بوده و تخلیه شده است. به‌گزارش پایگاه خبری تحلیلی شهر، به حق یا نا به حق، هم‌اکنون 3800ملک شهرداری تهران یا درواقع متعلق به شهروندان تهرانی در اختیار افراد حقیقی و حقوقی است که حالا نباید باشد. در طول 3 سال گذشته اقدامات و تلاش‌های زیادی از سوی مدیریت جدید شهری برای بازپس‌گیری این املاک انجام شد، اما مسئله مهم اینجا بود که اطلاعات این املاک در هیچ کجا ثبت نشده بود. همین رخداد مراحل شناسایی و پس‌گیری املاک را طولانی کرد. بخشی از این املاک به استناد ماده۵۵ قانون شهرداری‌ها در اختیار فضاهای اجتماعی شهر قرار دارد و آنطور که پیروز حناچی، شهردار تهران در نشست خبری خود در ۱۳مرداد امسال مطرح کرد؛ «برای واگذاری بسیاری از این املاک که مصوبه شورای شهر را نداشته‌اند، یک کمیته 3نفره متشکل از معاونان مربوطه و رئیس املاک شهرداری تشکیل شده که تشخیص بدهند کدام املاک باید پس‌گرفته شود.»

۹۵ملک در اختیار نهادهای دولتی
عبدالحمید امامی، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران درباره بازپس‌گیری املاک شهرداری تهران می‌گوید: «بازپس‌گیری املاک یکی از دستور کارهای اصلی شهرداری تهران است. درواقع املاکی را که به افرادی به‌ناحق یا به‌حق داده و چند سال از آنها استفاده شده، در این دوره باید تخلیه شود.» به‌گفته او، «هم‌اکنون ۲۹۰ملک تخلیه شده که از این میزان ۸۰ملک تجاری و اداری و ۲۱۰ملک هم مسکونی بوده است. هم‌اکنون انجام مراحل قضایی برای تخلیه حدود هزار ملک در دستور کار است و گزارش چگونگی بازپس‌گیری و جزئیات کامل آنها، حدود یک ‌ماه پیش به اعضای شورای شهر تهران هم ارائه شد.» پیش از این هم، محمد نادر محمدزاده، مدیرعامل سازمان املاک شهرداری تهران، در گزارشی اعلام کرده بود که «تعداد کل این ملک‌ها 2هزارو۱۵۰ملک است، یک‌هزارو۸۰ملک از نظر معاونت اجتماعی زیرنظر شهرداری تهران هستند و نباید تخلیه شوند. ۹۵ملک دیگر نیز در اختیار نهادهای دولتی مانند پلیس راهور، کلانتری، دادگستری و... قرار دارند.» او این را هم گفته بود که «بخش دیگر ملک‌ها نیز فعالیت‌هایی انجام می‌دهند که در راستای سیاست‌های شهرداری است و اساسا نیازی به تخلیه آنها وجود ندارد و فقط باید مجوز شورای شهر گرفته شود. البته ممکن است شورا نپذیرد، اما تا زمانی که در شورای شهر تعیین تکلیف نشده، تخلیه آن متوقف خواهد بود.»

پایانی بر واگذاری‌های بدون ضابطه
بخشی از املاکی را هم که در اختیار فضاهای اجتماعی است، قرار است از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران برای بررسی بیشتر در اختیار شورای شهر قرار بگیرد. تعداد این املاک چیزی در حدود 1500ملک عنوان شده و آنگونه که محمدرضا جوادی یگانه، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفته؛ «باید هرگونه واگذاری جدید با ارائه لایحه‌ای از سوی شهرداری به شورا و تأیید شورای شهر انجام شود و معاونت فرهنگی و اجتماعی بنا دارد همه را مشخص و برای بررسی در اختیار شورای شهر قرار دهد تا درباره آنها تصمیم‌گیری شود.» براساس آنچه مدیران شهری گفته‌اند، به‌زودی قرار است به وضعیت املاکی که در اختیار فضاهای اجتماعی است سروسامانی داده شود و همه آنها در یک سامانه تجمیع و در دسترس عموم قرار بگیرد. بر این اساس، پس از ارائه این املاک در سامانه، هر نهاد فرهنگی و اجتماعی درخواست خود برای داشتن ملک را ارائه و پس از بررسی و تأیید درخواست، براساس شرایط و ضوابطی، ملک به نهاد موردنظر واگذار می‌شود. این اقدام مدیریت جدید شهری حداقل در حوزه املاک شاید پایانی بر واگذاری‌های بدون ضابطه و تشریفات باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید