در دل سرما
غذاهای محلی اردبیل
فصل سفر به اردبیل، البته نیمه اول سال است؛ بیشتر هم اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد. اما همین الان هم هستند کسانی که به این خطه میروند تا برف واقعی را ببینند، تا از آب گرم سرعین استفاده کنند تا طبیعت وحشی زمستانه این خطه را هم به تماشا بنشینند. اما اردبیل، معروف به غذاهای اصیل و سنتی خودش هم هست و همه کسانی که به این دیار میروند، خاطرات خوشی از غذاهایش دارند. غذاهایی چون یرالما کبابی و کباب شیشلیک و آلبالو پلو و خورش لپه و اوماج آشی و آش دوغ و سوتلی آش و یارما آشی و بزباش و پیچاق قیمه و تاس کباب و تره پلو و دومه کباب و باستیرما پلو و ترشیقرمه و حلوای سیاه و حلوای زرد و حلوای زنجبیل و خشیلو خورش قاتق و ساجایچی و قرمهسبزی و قویماق و قیساوا و قیقاناق و کوفته و لونگی و حـّرا ازجمله فهرست غذایی پر و پیمان اردبیلیهاست. آش دوغ این سرزمین هم که ثبت جهانی شده است. ضمن اینکه آش رشته اصل اردبیل را هم نباید فراموش کرد. صبحانه طبیعی این خطه که قصه خودش را
دارد.