• چهار شنبه 5 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 15 شوال 1445
  • 2024 Apr 24
سه شنبه 16 مهر 1398
کد مطلب : 83740
+
-

بهره‌برداری از ۲ نیروگاه خورشیدی تا پایان سال


مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان از بهره‌برداری ۲ نیروگاه خورشیدی این استان به ظرفیت تولید ۲۰ مگاوات برق تا پایان سال جاری خبر داد. 
«رسول موسی‌رضایی» در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: این نیروگاه‌ها که در شهرهای خور و اردستان درحال ساخت است هر یک ظرفیت تولید ۱۰ مگاوات برق دارد و پیشرفت عملیات اجرایی آنها تاکنون به بیش از ۹۰ درصد رسیده است. 
وی با اشاره به این‌که ۲۷ نیروگاه خورشیدی در شهرهای اردستان، مهاباد، اصفهان، نائین، کاشان، شهرضا، برخوار، نجف آباد، آران و بیدگل، خور، نطنز و ورزنه در حال احداث است، گفت: قرارداد خرید تضمینی از این نیروگاه‌ها امضا شده و این طرح‌ها از ۱۰ تا بیش از ۹۰ درصد پیشرفت دارند. 
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان درباره طرح نصب صفحه‌های(پنل) خورشیدی برای روستاییان شرق اصفهان و خرید برق از آنها که در سال‌های گذشته مطرح شد، تصریح کرد: به دلیل این‌که شغل بسیاری از ساکنان منطقه شرق اصفهان کشاورزی است و در پی‌خشکسالی‌های سال‌های اخیر ساکنان منطقه با مشکلات زیادی مواجه شدند، مقرر شد با کمک کمیته امداد و بانک ملی تسهیلاتی برای نصب صفحه‌های خورشیدی در اختیار آنها قرار گیرد و برق تولیدی از آنها خریداری شود. 
وی با اشاره به این‌که مقرر بود بر روی ۲ هزار منزل مسکونی صفحه‌های خورشیدی با ظرفیت 5 کیلووات نصب شود، تصریح کرد: در شرق اصفهان ۱۲ عدد از این صفحات بر روی منازل نصب شد که به علت افزایش قیمت تجهیزات در پی‌بالا رفتن نرخ دلار، ادامه اجرای این طرح با کندی مواجه شد. 
موسی‌رضایی گفت: با توجه به این‌که قرار است نرخ خرید تضمینی برق اصلاح و ابلاغ شود احتمال این‌که نصب صفحات خورشیدی بر روی منازل شدت یابد، وجود دارد. 
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان درباره طرح تولید برق از انرژی باد در این استان که از چهار سال قبل مطرح شد، اظهار کرد: این طرح همچنان در دست مطالعه است و برای این منظور 3 منطقه استان اصفهان به نام‌های برزک کاشان، پاتله شهرضا و قُرُقچی میمه در نظر گرفته شده است. 
وی با بیان این‌که ما در این مناطق دکل‌های بادسنجی نصب کرده‌ایم تا شدت و انرژی باد را ارزیابی کنیم، گفت: برای تولید برق، سرعت باد باید به بیش از ۶ متر بر ثانیه برسد، بنابراین برای این‌که این طرح توجیه اقتصادی داشته باشد، باید از سرعت باد در این مناطق اطمینان حاصل کرد. 
موسی‌رضایی گفت: از افرادی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بخش تولید برق از انرژی‌های پاک هستند استقبال می‌کنیم و برای اجرای این طرح‌ها، زمین مورد نیاز در اختیار آنها قرار می‌دهیم. 
 برای تولید هر مگاوات برق از انرژی خورشیدی ۲ هکتار زمین مورد نیاز است. معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان دی سال ۹۶ گفته بود: یک هزار و ۳۰۰ هکتار از زمین منابع طبیعی این استان برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی اختصاص یافته است. 
«داریوش سعیدی» هدف از اجرای این طرح را تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، بسترسازی برای انجام فعالیت‌های اقتصادی، اشتغال‌زایی و سرمایه‌گذاری در استان بیان کرده و گفته بود: تقاضای ۵۵ شرکت سرمایه‌گذار در این زمینه مورد بررسی و موافقت قرار گرفت که بیشترین موارد اختصاص یافته در شهرستان اصفهان با ۱۶مورد و ۴۰ هکتار و کمترین موارد تخصیص در شهرستان برخوار با یک مورد بوده است. 
استان اصفهان به دلیل این‌که در مدارهای ۲۵ تا ۴۰ درجه عرض شمالی در ناحیه پر تابش قرار گرفته و با توجه به این‌که سالانه حدود ۲۷۰ تا ۳۰۰ روز و ۲ هزار و ۷۰۰ ساعت آفتابی در سال دارد جزو بهترین مناطق دنیا در زمینه پتانسیل انرژی خورشیدی محسوب می‌شود. 
این نیروگاه خورشیدی با سرمایه‌گذاری شرکت برق و انرژی غدیر و با مشارکت شرکت یونانی متکا (Metka ) با هزینه‌ای بیش از ۵۵ میلیارد تومان در مدت 7 ماه احداث و آماده بهره‌برداری شد. 

این خبر را به اشتراک بگذارید