• جمعه 31 فروردین 1403
  • الْجُمْعَة 10 شوال 1445
  • 2024 Apr 19
دو شنبه 25 شهریور 1398
کد مطلب : 78653
+
-

چاه‌های کشاورزی بوشهر برقی می‌شود

طرح برقی شدن چاه‌های کشاورزی در مدت 3 سال اجرا می‌شود و 75 هزار چاه تحت پوشش قرار می‌گیرد

انرژی
چاه‌های کشاورزی بوشهر برقی می‌شود

مدیر بخش صنعت شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت گفت: برای برقی شدن چاه‌های کشاورزی یک ‌میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار از سوی شورای اقتصاد مصوب شده است.

به گزارش تسنیم، «محمدرضا خطاطی» با بیان این‌که فعالیت شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت یک نهاد حاکمیتی است اظهار کرد: این نهاد تسهیلگر در بخش صنعت، کشاورزی، حمل‌ و نقل، ساختمان و تولید است.

وی با اشاره به برنامه‌های بخش صنعت و کشاورزی شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت افزود: طبق ماده 11 قانون بودجه برای استانداردسازی سوخت‌های این بخش 34 استاندارد انرژی‌ تدوین شده که شامل کارخانه‌های آهن، پولاد، سیمان، آجر، سرب، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع وابسته است.


همکاری 3 وزارتخانه

مدیر بخش صنعت شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت تاکید کرد: استانداردهای یادشده کمک می‌کند واحدهای صنعتی بتوانند با عبور از مسیر انرژی تدوین‌شده زمینه رونق آنها را بیش از پیش فراهم کنند.

خطاطی از تشکیل کمیته سوخت و خوراک در وزارت نفت خبر داد و بیان کرد: این کمیته نقش مهمی در بررسی وضع صنایع انرژی‌بر دارد که سوخت بر اساس استانداردها و زیرساخت‎های متناسب با فعالیت واحدهای متقاضی خوراک اختصاص می‌یابد و این فرایند در کاهش مصرف سوخت تاثیر بسزایی دارد.

وی با اشاره به پروژه‌های فعال در این بخش اظهار کرد: جایگزینی کامیون‌های فرسوده به نو، توسعه خطوط حمل‌ و ‌نقل ریلی، توسعه واگن‌های مترو در 8 کلان‌شهر، تعویض و نوسازی تاکسی‌های و اتوبوس‌های فرسوده و استقرار بخاری با بهره‌وری بالا در منازل، تولید خودرو سه‌سلیندر و برقی شدن چاه‌های آب کشاورزی از برنامه‌های این نهاد است.

مدیر بخش صنعت شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با اشاره به اجرای برقی شدن چاه‌های آب کشاورزی تصریح کرد: این طرح با همکاری سه‌جانبه وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، نیرو و نفت اجرا شده که سازمان برنامه و بودجه هم در این طرح مشارکت دارد.


سهم بوشهر

خطاطی ارزش قرارداد امضاشده برای برقی شدن چاه‌های کشاورزی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برقی شدن چاه‌های کشاورزی یک ‌میلیارد و 650 میلیون دلارهزینه در بردارد.

وی با بیان این‌که این طرح از اوایل مهر اجرا می‌شود افزود: طرح برقی شدن چاه‌های کشاورزی در مدت 3 سال اجرا می‌شود و 75 هزار چاه تحت پوشش قرارداد سه‌جانبه یادشده قرار می‌گیرد. بر این اساس، سهم استان بوشهر از طرح برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی 3624 حلقه و همچنین ۵۴‌تلمبه مربوط به سایت‌های پرورش میگو در سایت حله است.


اولویت با 130 هزار چاه

مدیر بخش صنعت شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با بیان این‌که 130 هزار چاه برای برق‌دار شدن در اولویت قرار گرفته است گفت: 75 هزار چاه آن از سوی 39 شرکت توزیع نیروی برق منطقه‌ای برق‌دار می‌شود.

خطاطی با بیان این‌که امسال 100 میلیون دلار برای اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت مصوب شده است تصریح کرد: از این میزان اعتبار 15 میلیون دلار آن امسال مربوط به بازپرداخت سرمایه‌گذاران عامل صرفه‌جویی برای برقی شدن چاه‌های آب کشاورزی است.


سالانه ۲۵ هزار پمپ آب چاه کشاورزی برقی می‌شود

بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه، طبق مصوبه شورای عالی انرژی با هدف کاهش گازهای گلخانه‌ای سالانه ۲۵‌هزار چاه آب کشاورزی از پمپ گازوئیلی به برقی تبدیل می‌شوند.

شورای عالی انرژی ۲۸ اسفند سال 97 تصویب کرد با توجه به اجرای برنامه فراگیر درباره طرح‌های عملیاتی برای استحصال و بهره‌برداری از گازهای در حال سوختن و مشعل، وزارت نفت موظف است حداکثر تا ۳ ماه پس از ابلاغ این مصوبه برای اعلام فراخوان برای گازهای در حال سوختن و مشعل در مناطق باقی‌مانده شامل مسجدسلیمان، غرب کارون و پارس جنوبی به قیمت عادله موضوع ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه اقدام کند. سازوکارهای تشویقی و محدوده دوره تشویق سرمایه‌گذاران حداقل به مدت ۵ سال بر عهده وزارت نفت است.

همچنین، بر اساس مصوبه شورای عالی انرژی، به منظور برق‌دار کردن چاه‌ها و تلمبه‌های آب کشاورزی، وزارتخانه‌های نفت، نیرو و جهاد کشاورزی موظفند با اتخاذ تدابیر لازم برای برق‌دار کردن سالانه ۲۵ هزار چاه و تلمبه آب تا پایان برنامه ششم توسعه اقدام کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید