• پنج شنبه 30 فروردین 1403
  • الْخَمِيس 9 شوال 1445
  • 2024 Apr 18
چهار شنبه 13 شهریور 1398
کد مطلب : 76825
+
-

حلیم‌پزان؛ سنت دیرینه مردم خراسان شمالی

خبر
حلیم‌پزان؛ سنت دیرینه مردم خراسان شمالی

کارشناس ثبت آیین‌های معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: حلیم‌پزان سنت دیرینه مردم استان در ایام محرم است. به گزارش ایسنا «علی حسین‌پناه» با اشاره به این‌که آیین حلیم‌پزان در محرم با مراسم خاصی انجام می‌شود، افزود: در دهه نخست این ماه مراسم پخت حلیم در بیشتر نقاط این استان انجام می‌شود. وی ادامه داد: در برخی نقاط خراسان شمالی، تعدادی از دامدارها یا روستاییان زمانی که بره‌ای به دنیا می‌آید آن را نذر امام حسین(ع) می‌کنند. با فرارسیدن ماه محرم آن بره را پروار و سپس آن را برای پخت حلیم کشتار می‌کنند. 

حسین پناه اظهار کرد: در برخی از نقاط هر شخصی که سر دیگ حلیم می‌ایستد دعاهای مخصوصی را می‌خواند. فردی که به آشپرخانه وارد می‌شود هم باید با وضو باشد. این کارشناس توضیح داد: در تهیه حلیم همه سعی می‌کنند به نوعی مشارکت داشته باشند. کسانی که دستشان به دهانشان می‌رسد یا نذری دارند، گوسفند، حبوبات و گندم مورد نیاز حلیم را تامین می‌کنند. بانوان حبوبات را تمیز و آماده می‌کنند و جوانان نیز حلیم را برای آماده شده می‌کوبند که اصطلاحا به آن «چمه‌زنی» می‌گویند. وی بیان کرد: طبخ حلیم و خصوصا مرحله چمه‌زنی آن‌ که تا چندین ساعت طول می‌کشد، بسیار طاقت‌فرساست، اما جوانان و عزاداران به عشق امام حسین(ع) و مهمانان سفره او برای مشارکت در پخت این غذا به صف می‌ایستند. آیین حلیم‌پزان در خراسان شمالی به ثبت ملی رسیده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید