• شنبه 1 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 11 شوال 1445
  • 2024 Apr 20
چهار شنبه 23 مرداد 1398
کد مطلب : 72229
+
-

سنجش سلامت آب اصفهان در 5 نقطه شهر

در استان اصفهان
سنجش سلامت آب اصفهان در 5 نقطه شهر

سرپرست امور کنترل کیفی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان درباره چگونگی سنجش میزان سلامت آب آشامیدنی و چگونگی رصد آن، گفت: آب آشامیدنی اصفهان به طور روزانه در ۵۰ نقطه مختلف شهر در شاخص‌های متعدد نظیر میکروبی، شیمیایی، باکتری، ویروس، کلر و کدورت نمونه‌برداری و آزمایش می‌شود.
به گزارش ایسنا، «محمود نجفی» درخصوص کیفیت آب اصفهان، اظهار کرد: تمام شاخص‌ها و فاکتورهای مورد سنجش به ۵۰ مورد می‌رسد و این پایش و اندازه‌گیری به طور تقریبی در تمام محدوده شهر چه به صورت سیار و چه در محل آزمایشگاه مرکزی شرکت انجام می‌شود.

وی با بیان این‌که مرکز آزمایشگاه تصفیه‌خانه آب اصفهان (باباشیخعلی) واقع در غرب اصفهان و شبکه بهداشت زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی نیز به طور مجزا بررسی شاخص‌های‌های کیفی را برعهده دارند، افزود: آزمایش‌های اندازه‌گیری سلامت آب در سه مجموعه مستقل انجام می‌شود و بی‌شک سلامتی و کیفیت آب در حد بالایی است.
سرپرست امور کنترل کیفی آبفا به آیین‌نامه‌های سنجش و پایش کیفیت آب که در قالب دستورالعمل‌های متعدد قابلیت اجرا دارد اشاره کرد و گفت: اندازه‌گیری مواد شیمیایی مضر در آب مانند نیتریت و نیترات در کنار آزمایش‌های میکروبی در حد مطلوبی انجام می‌شود و آب تحویلی به مشترکان وضعیت مناسبی دارد. وی با تاکید بر این‌که شبکه بهداشت استان اصفهان به عنوان یک دستگاه ناظر بر مقوله سلامت نیز به صورت تصادفی آب مناطق مختلف شهر را آزمایش می‌کند، اظهار کرد: وجود یک ناظر بیرون از بدنه شرکت آب و فاضلاب، گواهی بر سلامت کامل آب شرب در منطقه است.


تمام شاخص‌های کیفیت و سلامت آب اصفهان بالاتر از استاندارد است

وی درباره شاخص کل مواد جامد محلول(TDS) که باید در آب آشامیدنی مورد سنجش قرار گیرد، گفت: اگر مقوله یاد شده ۵۰۰ میلی‌گرم بر لیتر باشد مطلوب و تا ۱۵۰۰ مجاز است. این شاخص در آب شرب اصفهان معمولا بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ و در بیشترین حالت ممکن که در ایام گرم تابستان است به ۶۰۰ تا ۷۰۰ می‌رسد که باز هم تا حد مجاز فاصله قابل اطمینانی دارد.
وی افزود: این روزها حداکثر از ۴۲ چاه مناطق گوناگون شهر مانند قائمیه، درچه، آتشگاه، وحید، نظرغربی و توحید به صورت دوره‌ای و بر حسب نیاز استفاده و حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ لیتر بر ثانیه وارد شبکه آب آشامیدنی می‌شود.

وی درباره دلیل افزایش TDS و یا شاخص‌های دیگر که ممکن است عاملی برای نارضایتی عده‌ای را فراهم کند، تصریح کرد: در روزهای گرم با اضافه شدن آب چاه‌ها به آب حاصل از تصفیه‌خانه باباشیخعلی، کیفیت آب کمی تغییر می‌کند، به زبان ساده شهروندانی که در طول سال آب خوشگوارتری می‌نوشند و ذائقه آنان به آن آب عادت کرده ممکن است در این روزها که مقدار آب چاه بیشتری در شبکه است کمی ناراضی شوند، البته هر چاهی که بخواهد در شبکه آب‌رسانی شهری قرار گیرد از سوی شبکه بهداشت و کنترل کیفی آبفا مورد بررسی قرار می‌گیرد تا خیال همه از هر حیث راحت باشد. سرپرست امور کنترل کیفی آبفا استان اصفهان، خاطرنشان کرد: آب با TDS کمتر به اصطلاح سبک‌تر است و شخصی دیرتر احساس سیرآبی می‌کند، اما اگر این شاخص بیشتر شود قضیه معکوس می‌شود و حالت سیرآبی زودتر به فرد دست می‌دهد.
نجفی با اشاره به شاخصی دیگر به نام هدایت الکتریکی (EC) که باید در کیفیت آب مورد ارزیابی قرار بگیرد، افزود: حد مطلوب این شاخص ۱۰۰۰ میکروزیمنس بر سانتی‌متر است و تا ۲۵۰۰ برای آن مجاز است. در اصفهان خوشبختانه در ایام مختلف سال بین ۴۰۰ تا ۴۸۰ و در روزهای گرم در نقاط مختلف بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ گزارش می‌شود که باز هم از حد مطلوب بهتر است.


سنجش کدورت آب

وی درباره کدورت آب که از جمله موارد مهم مورد سنجش است، گفت: حد مطلوب آن زیر 5/0 تا 5 nto است و در اصفهان براساس اندازه‌گیری‌های به عمل آمده بین 7/0 تا 8/0 گزارش می‌شود.
وی درباره PH آب اصفهان نیز گفت: این میزان می‌تواند بین 5/6 تا 5/8 در نوسان باشد که در اصفهان 5/7 تا 2/8 و کاملا منطقی و معقول است.
 نجفی در ارتباط با سختی آب یا همان اصطلاح متداول گچ آب، خاطرنشان کرد: بستر آبریز و محل عبور آب از سرشاخه‌ها تا تصفیه‌خانه‌ها می‌تواند بر عناصر اضافه شده بر آن تاثیر گذارد، برای مثال اطراف و بالادست اصفهان که بستری آهکی دارد سبب می‌شود مقادیری از این ماده در آب حل شود، اما اطراف تهران این‌گونه نیست و آب آن منطقه دارای ماده یادشده نخواهد بود.


تغییر رنگ آب مضر نیست

وی تغییر رنگ در برخی روزها و در بخشی از شهر را به دلیل مخلوط شدن هوا با آب دانست و گفت: این امر به دلیل شکستگی لوله و تعمیرات ممکن است رخ دهد و هیچ مشکل برای مردم به وجود نمی‌آورد.

وی تاکید کرد: تامین آب آشامیدنی کنونی در استان اصفهان به دلیل فعال نشدن سامانه دوم آب‌رسانی اصفهان بزرگ در حقیقت با سختی و مشکلات فراوانی انجام می‌شود، با این حال صد درصد این اطمینان را می‌دهیم که هیچ گونه آلودگی در آب آشامیدنی این خطه وجود ندارد و آب منشا بیماری‌های لاعلاج و سخت که هیچ، حتی منشا بیماری‌های گوارشی ساده هم نبوده و نخواهد بود.
سرپرست امور کنترل کیفی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بیان این‌که هم‌اکنون بیش از ۸۰۰ آزمایشگاه میکروبی و شیمیایی در سطح کشور کار کنترل کیفیت آب شرب مصرفی مردم را برعهده دارند، افزود: این تعداد واحد آزمایشگاهی پارامترهای کیفی، میکروبی و شیمیایی آب را به طور روزانه، فصلی و سالانه و به شکلی مستمر به لحاظ وجود فلزات سنگین، سموم و علائم میکروبی مورد سنجش دقیق قرار می‌دهند تا آب کاملا سالم و بهداشتی در اختیار شهروندان قرار گیرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید