• شنبه 1 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 11 شوال 1445
  • 2024 Apr 20
چهار شنبه 16 مرداد 1398
کد مطلب : 71115
+
-

محصولات کشاورزی دارای اولویت صادرات شناسایی می‌شوند

خبر
محصولات کشاورزی دارای اولویت صادرات شناسایی می‌شوند

یکی از راه‌های کسب موفقیت در صادرات محصولات کشاورزی و تولیدی شناسایی بازار هدف و نیازهای آن است. بر این اساس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج برنامه‌ریزی برای این مهم را در دستور کار خود قرار داده است. به گزارش ایرنا، هیات‌های تجاری از اقلیم کردستان عراق در چند سال اخیر بارها به کردستان ایران سفر کرده و تفاهم‌نامه‌هایی هم بین طرفین در حوزه‌های مختلف منعقد شده است. در آخرین سفر این هیات که تیرماه امسال انجام شد، بار دیگر تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسید. 


پیگیری یک تفاهم‌نامه

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج در زمینه اقدامات صورت گرفته برای اجرای مفاد این تفاهم‌نامه و تاثیر و خروجی این مراودات به‌ویژه در مورد صادرات محصولات کشاورزی اظهار کرد: نشست‌های متعددی با مسئولان اقتصادی استان سلیمانیه اقلیم کردستان عراق داشتیم که در آن دغدغه‌ها، مسائل و مشکلات صادرکنندگان را مطرح کردیم.

«سعید احمدپناه» افزود: عوارض و پول‌هایی هم از طرف ایران و هم عراق در مرزهای مشترک به طور غیرقانونی از صادرکنندگان و واردکنندگان اخذ می‌شد که یکی از دستاوردهای این سفر حذف چنین تعرفه‌هایی از سوی تعدادی از اتحادیه‌هاست.  وی اضافه کرد: 5 بند از این تفاهم‌نامه مرتبط با اتاق بازرگانی سنندج است که در زمینه مسائل حقوقی و موانع گمرکات مرز باشماق، صدور خدمات فنی و مهندسی است که پیگیری این موارد در دستور کار کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی قرار گرفته است. 

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج یکی از مشکلات استان را عدم شناسایی دقیق ظرفیت‌های موجود در استان خواند و گفت: برای این‌که به طور مطلوب و براساس آماری واقعی بتوانیم ظرفیت‌های بخش کشاورزی استان را به سرمایه‌گذاران معرفی کنیم به شناسایی آنها نیاز داریم.

احمدپناه اظهار کرد: کارگروه تخصصی زیرمجموعه این کمیسیون با حضور تعدادی از اقتصاددانان و اساتید دانشگاه کردستان تشکیل دادیم تا ظرفیت‌های کشاورزی استان توسط این افراد به طور دقیق شناسایی و برای ارائه به خارج از کشور به ویژه اقلیم کردستان عراق تهیه و آماده شود. 

وی اضافه کرد: از دیگر مباحثی که در این کارگروه پیگیری می‌شود مشخص کردن محصولاتی است که صادرات آنها با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود.رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به این‌که کردستان در صدور خدمات فنی و مهندسی به اقلیم کردستان عراق توان زیادی دارد، افزود: بیش از 5 هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان هستند فقط باید مشخص شود از این تعداد چند نفر توانایی کار در خارج از کشور را دارند. 
احمدپناه یادآور شد: تفاهم‌نامه‌های گذشته به جایی نرسیدند ولی تفاهم‌نامه اخیر که بین استانداران کردستان ایران و سلیمانیه اقلیم کردستان عراق منعقد شده را پیگیری خواهیم کرد تا به نتیجه مدنظر دست پیدا کنیم.


ممنوعیت صادرات اقدام صحیحی نیست

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به این‌که ممنوعیت صادرات اقدام درستی نیست، گفت: ممنوعیت صادرات همه برنامه‌ریزی‌های دو کشور ایران و عراق در این حوزه را به هم می‌ریزد.  احمدپناه اظهار کرد: نظام تعرفه باید جایگزین ممنوعیت صادرات شود که با این مهم موافقت شده است و این‌گونه کیفیت و رقابت بین صادرکنندگان و تولیدکنندگان مطرح می‌شود. 

وی با بیان این‌که صادرات برخی از محصولات کشاورزی مانند گندم چون محصولی استراتژیک در ایران است، انجام نمی‌شود، افزود: هر سال ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان به کشت گندم دیم اختصاص پیدا می‌کند. 
احمدپناه با اشاره به این‌که هر سال بخشی از اراضی کشاورزی استان به صورت آیش درمی‌آید، گفت: این اقدام موجب شده درآمد دیم‌کاران ۲ سال یک بار باشد، لذا برای افزایش درآمد این کشاورزان سازمان جهاد کشاورزی کشت محصولاتی همچون ماشک گل خوشه‌ای، حبوبات و علوفه را به منظور جایگزینی کشت آیش در دستور کار قرار داده است.

وی کمیت، کیفیت و تنوع محصول را از معیارهای توسعه کشاورزی دانست و افزود: معرفی ارقام جدید دیم متناسب با وضعیت آب و هوایی استان از دیگر پیشرفت‌های بخش کشاورزی استان است.  رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج اظهار کرد: هفت، هشت سال پیش یکی از مشکلات استان به نامناسب بودن وضعیت بسته‌بندی محصولات کشاورزی مربوط می‌شد که اکنون واحدهای بسته‌بندی شکل گرفته که در حال پیش رفتن به سوی بسته‌بندی‌های بازار پسند و صادراتی هستند. 

احمدپناه با اشاره به این‌که زمینه سرمایه‌گذاری خارجی در استان به‌خوبی فراهم است، گفت: امروزه بسیاری از کشاورزان و باغداران با آگاهی از وضعیت بازار اقدام به کشت محصول می‌کنند به عنوان نمونه به دلیل علاقه و تمایل مردم اقلیم کردستان عراق به لوبیا سبز تعدادی از کشاورزان سنندجی به کشت این محصول با هدف صادرات آن پرداختند.

این خبر را به اشتراک بگذارید