• چهار شنبه 5 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 15 شوال 1445
  • 2024 Apr 24
دو شنبه 14 مرداد 1398
کد مطلب : 70407
+
-

کاهش تلفات رودخانه کرج با تدوین v

شهردار آسارا: برای برون‌رفت از مشکلات و مسائل موجود باید طرح ویژه مدیریت ناحیه کوهستانی البرز مرکزی و جنوبی بخش آسارا تهیه و تدوین شود

گردشگری
کاهش تلفات رودخانه کرج با تدوین v

شهردار آسارا با اشاره به غرق شدن 17 نفر در رودخانه کرج از ابتدای سال جاری تاکنون، گفت: کاهش تلفات رودخانه با ایجاد طرح‌های گردشگری امکان‌پذیر است. 
به گزارش مهر «محمدباقر آسرایی» با اشاره به این‌که چشم‌اندازهای طبیعی بی‌نظیری در دل آسارا و اطراف آن‌ وجود دارد که موجب جذب گردشگران و مسافران عبوری به‌ویژه در روزهای پایانی هفته می‌شود، اظهار کرد: وجود رودخانه کرج به عنوان شریان حیات‌بخش محور توریستی کرج- چالوس باعث شده که به جاذبه‌های گردشگری آسارا افزوده شود.
وی با اشاره به این‌که حل مشکلات آسارا نیازمند نگاه ویژه است، گفت: تهیه و تدوین طرح ویژه مدیریت ناحیه کوهستانی البرز مرکزی و جنوبی توسط دولت ضروری است. بالطبع در چنین طرحی نقاط ضعف و قدرت این منطقه دیده شده و برای آن برنامه‌‌ریزی می‌شود.
شهردار آسارا با تاکید بر عملیاتی شدن چنین طرحی در منطقه البرز مرکزی و جنوبی، گفت: در حال حاضر اداراتی مانند محیط‌زیست، منابع طبیعی و شرکت توزیع برق استان برای اجرای برخی طرح‌ها در آسارا وظایف سازمانی دارند، اما این رویکردها موجب می‌شود که نگاه‌ها جزیره‌ای بوده و رویکردی سیستمی و یکپارچه برای پیاده‌سازی طرح‌های مطلوب وجود نداشته باشد.


تدارک یک طرح ویژه 

آسرایی با این توضیح که برای مناطق ساحلی شمال و جنوب کشور طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی یا ICZM نوشته شده و بعد از تصویب در شورای عالی معماری و شهرسازی به صورت قانون درآمده است، گفت: با این طرح همه برنامه‌های اجرایی از جمله طرح‌های گردشگری در شهرها و روستاها با آن مطابقت داده می‌شود. اکنون در آسارا نیز برای برون‌رفت از مشکلات و مسائل موجود باید طرح ویژه مدیریت ناحیه کوهستانی البرز مرکزی و جنوبی بخش آسارا تهیه و تدوین شود.
وی با بیان این‌که از سال ۹۰ تهیه طرح جامع و در ادامه طرح تفصیلی برای آسارا در دستور کار قرار گرفت، افزود: شهرداری آسارا بر اساس طرح تفصیلی در محدوده قانونی شهر می‌تواند طرح‌هایی را که مدنظر دارد اجرایی کند.
شهردار آسارا با اشاره به اهمیت میزان تحقق‌پذیری طرح‌های جامع و تفصیلی در شهرها و یا طرح‌های هادی در روستاها، گفت: میزان تحقق‌پذیری این طرح‌ها در کشور ما حدود ۲۵ درصد است، اما خوشبختانه در آسارا بیش از ۵۰ درصد ضوابط طرح جامع و تفصیلی اجرایی شده است.


دسترسی به رودخانه کرج حفاظت‌شده نیست

آسرایی اضافه کرد: مباحث گردشگری، مدیریت پسماند و یا صنایع تولیدی و کوچک در منطقه که می‌تواند برای روستاییان اشتغال‌زایی به همراه داشته باشد، همگی در قالب طرح ویژه مدیریت ناحیه کوهستانی البرز مرکزی و جنوبی بخش آسارا لحاظ خواهد شد. همچنین در حوزه ساخت‌وسازهای غیرمجاز می‌توان اقدامات جدی‌تری انجام داد.
وی با اشاره به این‌که در قالب این طرح مدیریتی ویژه برای آسارا می‌توانیم برنامه‌‌ریزی در خصوص مسائلی مانند مدیریت بحران و برخورد با بحران‌های طبیعی را اجرایی کنیم، گفت: متاسفانه از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 17 نفر در رودخانه کرج غرق شده‌اند و این مهم نشان می‌دهد که در بحث گردشگری ایجاد فضایی در قالب دسترسی به رودخانه که حفاظت‌شده باشد، وجود ندارد.
شهردار آسارا با اشاره به اهمیت استفاده مطلوب مردم از یک طرح گردشگری به گونه‌ای که خطری نیز برای آنها نداشته باشد، گفت: برای نمونه می‌توانیم در قالب طرح‌های گردشگری جدید از مسیر رودخانه کرج جریان آبی را وارد کانالی کنیم و این کانال آب از دل طرح گردشگری عبور کند. این کانال آب به‌یقین عرض و عمق کمی خواهد داشت، با ایجاد چنین فضاهای گردشگری مطلوبی مردم در حاشیه رودخانه اطراق نخواهندکرد.


بی‌توجهی به گردشگری شهری در کرج

آسرایی در بخش دیگری با اشاره به عدم برنامه‌‌ریزی برای گردشگری شهری و گذران اوقات فراغت در کلان‌شهرهایی مانند کرج که موجب افزایش حضور مردم در محور کرج- چالوس و اطراق آنها در محدوده‌های پرخطر و بستر رودخانه می‌شود، افزود: مشکل ما این است که تنها به رفع ترافیک شهری فکر می‌کنیم، در صورتی که باید ایجاد فضاهایی را در کلان‌شهری مانند کرج دنبال کنیم تا دسترسی شهروندان به این مجموعه‌ها در قالب پیاده‌راه‌های طراحی‌شده باشد و آنها بتوانند با پیاده‌روی به مکان‌های تفریحی و گردشگری شهر برسند. با این روش‌ها دیگر شاهد مدت‌ها معطلی در ترافیک نقاطی از شهر کرج و یا جاده چالوس نخواهیم بود.
وی با تاکید بر نبود امکانات تفریحی و گردشگری مناسب در شهر کرج که موجب می‌شود شهروندان برای گذران اوقات تعطیل خود به سمت جاده چالوس روانه شوند، افزود: به دلیل حجم بالای مراجعات به این منطقه در نقاط پایین سد شاهد شکل‌گیری رستوران‌های بیشماری بوده‌ایم که زمانی در گذشته باغ بوده‌اند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید