• پنج شنبه 30 فروردین 1403
  • الْخَمِيس 9 شوال 1445
  • 2024 Apr 18
شنبه 1 تیر 1398
کد مطلب : 61088
+
-

مشتاقی و مهجوری بیلیارد بازی‌های‌کردستان

محمودی، بیلیاردبازکردستانی: بیلیارد بازان استان به دلیل حمایت نشدن نمی توانند در مسابقات شرکت کنند

ورزش
مشتاقی و مهجوری بیلیارد بازی‌های‌کردستان

ژینا شریعتی|  سنندج- خبرنگار:


بیلیارد یکی از رشته‌های نوپا و تازه شناخته شده در استان کردستان است. این رشته جذاب توانسته علاقه‌مندان زیادی را در استان جذب کند و برخلاف بسیاری از رشته‌های دیگر نیازمند زیرساخت مناسبی برای پیشرفت و موفقیت است. بیلیارد مثل رشته‌هایی مانند فوتبال و والیبال نیست که بتوان فقط با یک توپ در کوچه و محلات هم آن ‌را بازی کرد، بلکه نیازمند میز استاندارد، چوب و توپ مناسب است. ورزشکاران استان در این رشته در سالیان اخیر نشان داده‌اند که اگر توجهی به این رشته شود می‌توانند به‌خوبی در کشور و حتی سطح بین‌المللی موفقیت‎های شایانی به ‌دست بیاورند. 

«آرمین محمودی» یکی از این جوانان بااستعداد در رشته بیلیارد است که توانسته در چند سال اخیر به‌خوبی توانایی‌های خود را نشان داده و عضو ثابت تیم‌ ملی باشد. گفت‌وگوی همشهری را با این بیلیاردباز کردستانی در ادامه می‌خوانید. 


ازچه سالی بیلیارد بازی می‌کنید و چطور با این رشته آشنا شدید؟ 

از سال 1380 شروع به فعالیت حرفه‌ای در این رشته کرده‌ام. در این بین 3 سال به دلایل شخصی و تحصیلی فعالیت در این رشته را متوقف کردم اما بعد از آن به طور حرفه‌ای این رشته را ادامه دادم و چون برادرانم سالن بیلیارد داشتند من هم به این رشته علاقه‌مند شدم. اوایل شروع این رشته فقط برای سرگرمی بازی می‌کردم اما بعد از گذشت مدتی تصمیم گرفتم به طور حرفه‌ای این رشته را ادامه بدهم. 

از مسابقاتی که شرکت کرده‌اید و مقام‌هایی که به‌دست آورده‌اید بگویید.

اوایل در مسابقات باشگاهی در استان بازی می‌کردم و در کشور مقام‌های مختلفی به ‌دست آوردم. در تیم برتر بیلیارد هم برای تهران، تبریز و استان‌های دیگری بازی کرده‌ام و 24 بار رنکینگ کشوری به نام کردستان شرکت کرده‌ام، اما در لیگ برتر چون اسپانسری از استان وجود ندارد، برای استان‌های دیگر بازی می‌کنم. من در کل 6 مدال طلا، 4 نقره و 4 برنز و طلای تیمی، نقره تیمی، برنز تیمی در مسابقات لیگ برتر و رنکینگ کشوری دارم. از سال 1387 به بعد هم در مسابقات غرب کشور حضور داشته‌ام و مقام‌های زیادی به‌ دست آورده‌ام. یک مقام سوم غرب آسیا دارم و در مسابقات جهانی توانستم بین 16 نفر برتر قرار بگیرم و تا رنکینگ 120 جهان بالا بروم. 

امکانات استان در رشته بیلیارد چگونه است؟ 

در گذشته میزهای قدیمی وجود داشت که خوشبختانه الان شرایط آن‌گونه نیست و خیلی خوب شده است. متاسفانه چون این رشته در استان هنوز آن طور که باید جا نیفتاده است، خانواده‌ها از این رشته استقبال نمی‌کنند و چون رشته بسیار پرهزینه‌ای هم است و در استان اسپانسر مالی خاصی وجود ندارد، تعداد کمی به این رشته روی می‌آورند، در حالی که ما بیلیاردبازهای خوبی در استان داریم اما چون اسپانسر مالی وجود ندارد نمی‌توانند در مسابقات شرکت کنند  و توانایی‌های خود را نشان بدهند. 

قابلیت‌های استان در زمینه رشته بیلیارد را چگونه می‌بینید؟

با این‌که این ورزش در استان نوپاست، خوشبختانه جوانان خوبی در این رشته داریم که توانسته‌اند به‌خوبی توانایی‌های خود را به نمایش بگذارند، اما متاسفانه حمایت‌های اندک هیات استان و نبود اسپانسر مالی باعث شده است نتوانیم آن‌طور که انتظار می‌رود در سطح قهرمانی خودی نشان بدهیم. 

مهم‌ترین مشکلات ورزشکاران این رشته در استان چیست؟ 

مشکلات واقعا زیاد است و هیات استان نتوانسته برای حل آنها کاری کند. رئیس هیات هم تنهایی نمی‌تواند کاری انجام بدهد. افرادی هم که در هیات هستند عملکرد خوبی ندارند و فقط به دنبال برگزاری مسابقات بی‌اثر استانی هستند. حتی چندین دوره که من از مسابقات برگشته‌ام هیچ‌کسی از طرف هیات بیلیارد یک پیامک هم برای من ارسال نکرده است. متاسفانه هیچ‌گونه اعزامی به مسابقات کشوری نداریم و نتوانسته‌ایم در سالیان گذشته یک مسابقه غرب کشور در استان برگزار کنیم و نبود بودجه و افراد کاربلد در کنار رئیس هیات باعث افت این رشته شده است. 

چه انتظاری از مسئولان استانی برای حمایت از این رشته دارید؟

کاش به همان اندازه که برای افتتاحیه و اختتامیه مسابقات یک رشته ورزشی هزینه می‌کردند، به یک ورزشکار و نحوه تمرین و حضور در مسابقات توجه و زمینه حضور ورزشکاران را در مسابقات جهانی و بین‌المللی فراهم می‌کردند و اسپانسری برای حمایت و اعزام ورزشکاران پیدا می‌کردند، همین. 

هدف شما برای ادامه ورزش حرفه‌ای خود چیست؟

بی‌شک هدف من به ‌دست آوردن مقام جهانی است. ما در دو رشته فعالیت می‌کنیم؛ بیلیارد و اسنوکر که اعزام‌های جداگانه‌ای دارد. برای رشته اسنوکر، اول در مسابقات آماتور شرکت می‌کنید که سطح آن خیلی بالا نیست، بعد نیمه‌حرفه‌ای و در آخر در سطح حرفه‌ای رقابت می‌کنید، اما در بیلیارد فقط سطح حرفه‌ای است و در دور‌های اول با بهترین‌های جهان بازی می‌کنید. من پارسال مسابقات جهانی در دور اول با نفر چهارم جهان بازی کردم. کار سختی است، اما همیشه به بهترین عملکرد و کسب مقام جهانی فکر می‌کنم. 

از حضور در تیم‌ ملی و کار با مربیان خارجی بگویید. 

از سال 90 به بعد در اکثر اردوهای تیم ‌ملی حضور داشته‌ام و در مسابقات بین‌المللی مختلفی از جمله قطر، ژاپن، چین، روسیه، امارات و مالزی شرکت کرده‌ام. خدا را شکر استخدام مربی خارجی برای تیم ‌ملی خیلی به ما کمک کرده است و باعث شده سطح بازیکنان تیم بالا برود و بتوانیم با تکنیک‎های روز دنیا آشنا شویم.قطعا نتیجه این عمل خوب فدراسیون را در سال‌های آینده می‌توانیم به‌خوبی ببینیم و تغییر بزرگی در بیلیارد کشور حس‌کنیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید