• سه شنبه 4 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 14 شوال 1445
  • 2024 Apr 23
شنبه 29 دی 1397
کد مطلب : 45163
+
-

۲مصوبه مالیاتی برای پزشکان

کمیسیون تلفیق مجلس بعد از شکایت های بسیار زیاد مردم از نبود کارتخوان‌ها در مطب پزشکان و اخبار بسیار درباره فرار برخی از پزشکان از پرداخت مالیات در نهایت به الزام پزشکان به نصب کارتخوان رای داد. نایب‌رئیس اول شورای‌عالی نظام پزشکی با اشاره به 2 مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درباره الزام پزشکان به نصب پایانه‌های فروشگاهی (کارتخوان)  و کسر ۱۰درصد از حق‌الزحمه آنها از سوی مراکز درمانی به‌عنوان مالیات گفت: معتقدیم که جامعه پزشکی قطعا باید مالیات پرداخت کند، اما باید شرایط پرداخت مالیات عادلانه باشد. 
عزت‌الله گل‌علی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: متأسفانه نگاهی که هم‌اکنون به‌ویژه بین برخی مسئولان و نمایندگان مجلس، وجود دارد به نوعی جو ضد‌پزشک را ایجاد کرده است؛ درحالی‌که این تصویر از پزشکان درست نیست. باید پرسید که در این مملکت چند نفر از پزشکان فرار مالیاتی دارند؟ در سایر مشاغل، فرار مالیاتی چقدر است؟ طبق اطلاعات، قاطعانه می‌گویم که همکاران ما جزو منظم‌ترین و منضبط‌ترین گروه‌ها در زمینه پرداخت مالیات هستند. در سنوات گذشته توافقنامه‌هایی برای پرداخت مالیات پزشکان ایجاد می‌شد و همکاران ما براساس آن توافقنامه‌ها مالیات‌شان را می‌پرداختند. گل‌علی‌زاده با بیان اینکه به هر حال قطعا اقلیتی هم در جامعه پزشکی هستند که رانت اطلاعاتی و سیاسی داشته یا براساس روابطی که با ممیزی‌های ادارات مالیاتی برقرار می‌کنند، قوانین را دور می‌زنند، گفت: نباید رفتار درصد اقلیتی در جامعه پزشکی را به پای اکثریت همکاران ما نوشت. باید توجه کرد که سازمان نظام پزشکی دارای ۲۲۰هزار عضو است که از این تعداد ۱۲۰هزار نفر گروه پزشکی هستند و بقیه در سایر گروه‌ها قرار دارند. 
وی همچنین درباره مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق مبنی برکسر ۱۰درصد از حق‌الزحمه پزشکان از سوی مراکز درمانی و واریز مستقیم آن به‌حساب سازمان امور مالیاتی، گفت: باید پرسید این ۱۰درصد از کجا آمده است؟ احتمالا از تبصره یک ماده ۸۶ قانون مالیات مستقیم چنین برداشتی شده است. در این قانون اعلام شده اگر مرکز درمانی با پزشکی طرف قرارداد است، به غیر از حقوق پزشک، می‌تواند مستقیما ۱۰درصد از دریافتی‌اش را کم و به‌حساب سازمان امور مالیاتی واریز کند، اما باید پرسید در اینجا تکلیف کسانی که مشمول معافیت مالیاتی هستند چه می‌شود؟ به هر حال ممکن است پزشکی قراردادی با هیچ مرکزی نداشته باشد و به‌صورت موردی هفته‌ای یک روز در یک بیمارستان یا مرکز درمانی کار کند و مشمول معافیت مالیاتی باشد، حال بیمارستان از کجا باید بفهمد که این، مشمول معافیت مالیاتی هست یا خیر؟بنابراین باید یک قانون مالیاتی مشخص وضع شود و براساس آن مالیات را کسر کنند. قبلا سیستم مالیات پلکانی را هم داشتیم و اگر این کسر ۱۰درصدی هم اعمال شود، به نوعی مالیات مضاعف برای پزشکان اطلاق خواهد شد. البته ما معتقدیم که جامعه پزشکی قطعا باید مالیات پرداخت کند، اما باید شرایط پرداخت مالیات عادلانه باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید