مربای ترب سفید سمیرا بانو
دستور طبخ
مواد لازم
ترب سفید: یک کیلوگرم
آب :4لیوان
نمک: 2قاشق سوپ خوری
آهک: 2/1 لیوان
آب برای آهک: 2 لیتر(8لیوان)
شکر: 5/1 کیلوگرم
آب برای شکر: یک لیتر (4لیوان)
آب لیمو ترش: 2قاشق سوپخوری
وانیل: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه
پوست تربها را بگیرید، سپس با چاقوی نوک تیز تربها را از درازا نازک برش بزنید (از رندههای مخصوص چیپس نیز میتوانید استفاده کنید). 4 لیوان آب را با نمک مخلوط کنید. ورقههای ترب را بهمدت 10دقیقه داخل آب بگذارید، سپس از آب نمک درآورده از وسط تا کنید و از قسمت تاخورده برشهای باریکی ایجاد کنید. تربها را لوله کرده و با نخ و سوزن گلهای آماده را به هم وصل کنید تا باز نشوند. آهک و آب را باهم مخلوط کنید. آب زلال آهک را در ظرفی بریزید، گلهای ترب را بهمدت 6ساعت داخل آبآهک قرار دهید. گلهای ترب را از آبآهک درآورده، بشویید و بهمدت 5-4 ساعت در آب ساده قرار دهید و 5-4 مرتبه آب آن را عوض کنید. داخل 2 قابلمه آب ریخته، روی حرارت قرار دهید تا بجوشند. در یک قابلمه نوک قاشق وانیل ریخته و تربها را اضافه کنید. پس از 5دقیقه جوشیدن از آب درآورده در آب قابلمه دومی که داخل آن نیز نوک قاشق وانیل ریختهاید و در حال جوشیدن است، بریزید. 8تا 10بار این کار را تکرار کنید تا بوی ترب بهطور کامل گرفته شود و تربها پخته شوند، سپس در صافی بریزید. تربها را بهمدت 5ساعت در آب ریخته، 4-3 مرتبه آب آن را عوض کنید. شکر و آب را مخلوط کرده روی حرارت متوسط قرار دهید و گاهی هم بزنید تا شکر داخل آب حل شود(دیوارههای قابلمه را مرطوب کنید). تربها را به شربت اضافه کرده، حرارت را کم کنید تا شربت بجوشد و قوامآید. آبلیمو ترش را اضافه کرده، پس از چند جوش خاموش کنید و وانیل را اضافه کنید. مربا آماده است.
بعد از 3روز از شربت مربا بچشید. اگر از آن بوی ترب احساس شد، مربا را در صافی ریخته، شربت آن را دور بریزید و دوباره شربت آماده کنید و پس از سرد شدن شربت، تربها را داخل آن بریزید.