• پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 16 شوال 1445
  • 2024 Apr 25
شنبه 16 دی 1396
کد مطلب : 3272
+
-

اتفاق ایران واختلاف اروپا و آمریکا

یادداشت
اتفاق ایران واختلاف اروپا و آمریکا

حمیدرضا آصفی| سخنگوی پیشین وزارت خارجه:

اتفاقات اخیر که ابتدا رنگ و بوی یک اعتراض مسالمت‌آمیز داشت با موج‌سواری قلیلی از آشوبگران منجر به درگیری‌های خونینی شد که تعدادی از هموطنان عزیزمان هم جان خود را از دست دادند، حوادث اخیر حاوی درس‌های عبرت‌آمیزی بود که در ادامه به بخشی از آن اشاره می‌کنیم:

اول، برطرف‌کردن فقر و فساد و تبعیض از مهم‌ترین خواسته‌های هموطنان عزیزمان است که متولیان امر باید آنچنان که شایسته این مردم است با این موضوعات برخورد کنند.

دوم، آنکه مردم هوشیار کشورمان به سرعت و با آگاهی از آنچه در پس قضایا می‌گذرد راه خود را از آشوبگران که مستقیم یا غیرمستقیم بازیچه رژیم صهیونیستی و کارگزاران آمریکا شده بودند، جدا کردند که سزاوار قدردانی و تکریم‌ است.

سوم، موضعگیری‌ها و رفتار کشورهای خارجی است. در میان کشورهای خارجی مواضع روسیه و ترکیه در حمایت از جمهوری اسلامی ایران و مخالفت و نکوهش رفتار آمریکا بوده است؛ به‌گونه‌ای که سخنگوی وزارت خارجه روسیه از آمریکا خواست به جای دخالت در ایران درباره سرکوب وال‌استریت و پاکسازی فرگوسن توضیح دهد و یا ترکیه که این اتفاقات را با واقعه میدان تقسیم و مداخل غرب مقایسه کرده است. البته مواضع گستاخانه آمریکا و رژیم صهیونیستی و در مرتبه بعد پادوی آنها رژیم آل‌سعود قابل پیش‌بینی بود. موضعگیری این دسته از کشورها نشان داد که به‌نوعی طراح این حوادث یا مشوقی برای ادامه آن به‌منظور بهره‌برداری‌های سیاسی و به چالش کشیدن جمهوری اسلامی هستند. در روزهای اخیر موضوع ائتلاف آمریکا با رژیم اسرائیل و هم پیمانانش درمنطقه بیش از هر زمان به گوش رسیده و تیلرسون و وزیر آموزش اسرائیل با صراحت بیشتری در این‌باره سخن گفته‌اند. و رسانه‌های رژیم صهیونیستی کرارا تأکید کرده‌اند که نقطه مشترک تل‌آویو و ریاض ضدیت با ایران است.

چهارم، مواضع کشورهای اروپایی دوپهلو بوده است. از این دسته از کشورها انتظار می‌رفت که خشونت را محکوم و از مداخله در امور داخلی ایران اجتناب کنند. البته درحالی‌که این کشورها از ابتدای انقلاب از منافقین و تروریسم پذیرایی کرده‌اند و همچنان آنان را در آغوش دارند، انتظار نمی‌رود در این موارد اظهارنظر کنند.

پنجم، یکی از احتمالاتی که نمی‌توان آن را از نظر دور داشت، نگرش آقای ترامپ برای تضعیف هرچه بیشتر برجام و اعمال تحریم‌های جدید است؛ همچنان که سخنگویان کاخ سفید بر آن تصریح کرده‌اند. اغتشاشات اخیر که بی‌‌گمان با طراحی‌های آمریکا و اسرائیل صورت گرفته است با هدف تحت فشار قرار دادن ایران در مجامع بین‌المللی و اعمال تحریم‌های جدید است.  بی‌جهت نیست که آمریکا بلافاصله درخواست جلسه شورای امنیت را کرد که با تودهنی روبه‌روشد و جامعه جهانی نشان داد که آمریکا بیش از هر زمان منزوی است. ششم، پایان کلام این وقایع روشن ساخت دشمنان جمهوری اسلامی ایران از هیچ فرصتی برای ضربه زدن به منافع کشورمان نمی‌گذرند. از سوی دیگر حضور گسترده مردم در حمایت از کیان کشورمان مخالفتی آشکار با آمریکا و اذناب آنها بود. برای مصون ماندن از هر آسیبی توجه به خواست و مطالبات بر زمین مانده مردمی که از همه‌‌چیز خود در راه انقلاب گذشته‌اند حد اقل کاری است که مسئولان باید انجام دهند.

این خبر را به اشتراک بگذارید