وقتی سیبزمینی را میپزید، سلولهای موجود در آن شروع به ورم کردن میکنند و سپس میشکنند. این روند باعث میشود، هضم نشاسته در بدن انسان راحتتر انجام شود. درکل به این روند «ژلاتینیزیشن» میگویند اما یک نکته مهم در این میان وجود دارد، اگر سیبزمینی پخته سرد شود، بعضی از این سلولهای شکسته شده با هم ترکیب میشوند و به شکل کریستالهای کوچک درمیآیند که به آنها سلولهای مرکب میگویند.
این سلولهای مرکب (که یکی از آنها فیبرها هستند)، در روده بزرگ هضم میشوند و در نتیجه به تنظیم عملکرد روده بزرگ کمک میکند. در مطالعهای که در دانشگاه منچستر انجام گرفته مشخص شده سیبزمینیهای پخته و سرخ شده داغ حدود۵ تا ۷ درصد و سیبزمینیهای پخته شده و سرد شده حدود ۱۳ تا ۱۵درصد سلولهای مرکب دارند. در نتیجه بهتر است که همیشه سیبزمینیهای پخته و سرخشده را پس از سرد شدن مصرف کنید. در ضمن یادتان باشد،اگر سالاد سیبزمینی درست میکنید بهجای استفاده از سس مایونز، از مخلوط ماست،پیاز قرمز و پیازچه استفاده کنید تا یک سالاد سالم داشته باشید.
پنج شنبه 15 شهریور 1397
کد مطلب :
29539
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved