• چهار شنبه 5 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 15 شوال 1445
  • 2024 Apr 24
یکشنبه 7 مرداد 1397
کد مطلب : 24814
+
-

آب کم و برق بی‌جان در ایلام

صنعت استان زیر سایه تنش‌های آبی و برقی روزگار سختی را می‌گذراند

انرژی
آب کم و برق بی‌جان در ایلام

مریم نظری|  ایلام - خبرنگار:

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی ایلام از نوسان و قطع برق به عنوان مشکل وعامل جدید کاهش میزان تولید نام برد. 
مرتضی دارایی در گفت و گو با همشهری افزود: قطع برق بدون برنامه در شهرک صنعتی اتفاق می افتد که برای پیگیری این مشکلات و کاهش خسارت به واحدهای تولیدی و صنعتی استان با استانداری و شرکت توزیع نیروی برق مکاتبه شد و پیگیری های لازم انجام گرفته است. 
وی از شرکت برق خواست که برق شهرک صنعتی در شیفت اول که از ساعت هفت و نیم تا چهار عصر است را قطع نکند و برنامه قطعی در شیفت دوم باشد تا مشکل کمی به وجود می آورد زیرا برخی از واحدها شیفت دوم ندارند. 


فاسدشدن گوشت و مواد پروتئینی 

رئیس صنف قصابان ایلام در خصوص وضعیت فعالیت این صنف در مواقع قطعی برق گفت: باتوجه به فسادپذیری و تغییر رنگ گوشت در هوای گرم، قطعی مکرر برق در طول روز به مدت 2 ساعت می تواند در فاسد شدن این ماده خوراکی تاثیرگذار باشد. 
سید جواد رسولی افزود: با توجه به اینکه همه گوشت ها و لاشه ها در طول یک روز فروخته نمی شوند و باقیمانده گوشت های فروخته نشده در یخچال می ماند قطعی برق موجب فاسد شدن تدریجی این گوشت ها می شود.  وی یادآور شد: بیشترین خسارت و زیان وارده به قصابان از ناحیه گوشت های چرخ کرده است که زودتر از لاشه ها فاسد و سیاه و غیر قابل استفاده می شوند و باید دور ریخته شوند. 


ایلام ، برق تولید نمی کند

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان ایلام نیز در خصوص قطعی برق در استان ایلام گفت: بسته به شرایط جوی و میزان گرمای هوا طبق برنامه ریزی های انجام گرفته قطعی برق تا شهریورماه همچنان ادامه دارد اما در روزهای خنک و مواقع کاهش دما قطعی برق نیز انجام نمی گیرد. 
هادی شیرخانی افزود: هرچند قطعی برق در کاهش مصرف آن تاثیر داشته اما با توجه به شاخص های اندازه گیری این شرکت مدیریت مصرف از سوی مردم و مشترکان نیز در این مدت قابل توجه و محسوس بوده هرچند باید کماکان روند مدیریت مصرف جدی گرفته شود.

وی توضیح داد: شرکت توزیع برق تنها یک پخش کننده برق و انرژی به مشترکان است و دخل و تصرفی در میزان تولید و انتقال آن به استان ندارد و برق را نیروگاه های بالادستی تحویل گرفته و در سطح استان توزیع می کند.
شیرخانی در مورد اعتراض برخی صنوف در مورد متضرر شدن از قطعی مکرر برق هم توضیح داد: طبق آئین نامه ها همه صنوف و صنایع مکلف و ملزم به داشتن موتورهای برق و آب اضطراری هستند و تامین این دستگاه ها در مجوزهای فعالیت این صنوف قید شده است.
وی در مورد اعتراض برخی مشترکان به علت اطلاع رسانی ضعیف از قطعی برق نیز گفت: برنامه های قطعی برق همه مناطق استان ایلام در سایت این شرکت بارگذاری شده و این برنامه همواره به روز رسانی می شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان ایلام تاکید کرد: مسئولان این شرکت هم از قطعی برق ناخوشنود هستند و همچون سایرمشترکان ضرر و خسارت ریالی را متحمل می شوند اما قطعی برق به علت فشار بار مدارها الزام آور است.
مسئولان شرکت برق از صنف های مختلف خواسته اند که محل کار خود را به ژنراتورها و موتورهای برق اضطراری مجهز کنند در حالی که تهیه این موتورهای برق اضطراری نیازمند هزینه های گزاف است که گاه از توان صاحبان صنوف مختلف خارج است.


مرگ تدریجی طیور 

رئیس اتحادیه مرغداران استان ایلام هم گفت: قطعی برق موجب بیماری و تلفات در بین طیور می شود به گونه ای که طیور یا به صورت آنی و به علت گرمای محیط در لحظه از بین می روند یا قطعی های هر روزه برق موجب استرس و تنش گرما در بدن این پرندگان شده و به تدریج این تنش گرما کاهش اشتها و بیماری را در بدن مرغ ها ایجاد می کند. 

عزیز قیصوری یادآور شد: هرچند مرغداری ها به ژنراتورهای برق اضطراری مجهز هستند اما اگر چند دقیقه برای این ژنراتورها ایراد و اشکال بروز کند و به هرعنوان در سریع ترین زمان ممکن روشن نشوند حجم بالایی از طیور این واحدها تلف می شوند و سرویس کردن مداوم این دستگاه ها هزینه های زیادی را برای مرغداران به دنبال دارد. 
وی ازمسئولان شرکت برق استان ایلام خواست یا واحدهای صنعتی و تولیدی را از قطعی مکرر برق معاف کنند تا حوزه صنعت آسیب نبیند یا اینکه با فعالان این حوزه برای انتخاب زمان مناسب قطعی برق مشورت و رایزنی شود تا هم صنایع متضرر نشوند و هم از حجم فشار برق شبکه نیز کاسته شود. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید