• سه شنبه 4 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 14 شوال 1445
  • 2024 Apr 23
سه شنبه 22 خرداد 1397
کد مطلب : 19409
+
-

شفاف‌سازی‌ در حوزه میوه و تره‌بار

ناهید خداکرمی در گپ و گفت با همشهری از کنترل کیفیت محصولات میادین شهرداری می‌گوید

تره بار
شفاف‌سازی‌ در حوزه میوه و تره‌بار

محمود مولایی | خبرنگار:

کنترل کیفیت میوه ‌و تره‌بار پایتخت یکی از بحث‌های با اهمیت در عرضه این محصولات است. ظاهرا میزان سموم در میوه و سبزیجات بیشتر از حد معمول است. ناهید خداکرمی، عضو کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران درباره این موضوع با همشهری صحبت کرده است.

 خانم خداکرمی، کنترل کیفیت میوه و تره‌بار میادین به‌نظر می‌رسد با مشکلاتی مانند میزان بالای سموم استفاده شده، همراه است.

واقعیت این است که سازمان میوه و تره‌بار در تولید میوه و سبزیجات نقشی ندارد و کیفیت محصولات تکلیف این سازمان نیست. موضوع کیفیت به جهادکشاورزی و سازمان محیط‌زیست برمی‌گردد. البته به‌خاطر مصوبه‌ شورای شهر حدود 6سال است که به‌صورت رندوم در هر فصل بخشی از محصولات وارد شده به میادین برای کنترل کیفیت از نظر سموم، فلزات سنگین و نیتریت مورد آزمایش قرار می‌گیرد. ما نتایج این 6ساله را مورد بازنگری قرار دادیم و دیدیدم که تداوم این کار به صلاح نیست و به جز صرف هزینه بالا چیز دیگری ندارد؛ چراکه وزارت جهادکشاورزی در اینکه چه نوع محصولی با کدام خاک به عمل بیاید، می‌تواند فلزات بیشتری را جذب کند. درباره میزان سموم هم باز جهادکشاورزی مسئولیت آن را به‌عهده دارد.

 البته زمانی که شهروندان برای خرید به میادین میوه و تره‌بار مراجعه می‌کنند، این کمبودها را از عملکرد شهرداری می‌بینند.

دلیل آن اطلاع‌رسانی غلط است. در این سال‌ها شهرداری طوری تعریف شده که انگار مسئول جان، مال و سلامت شهروندان است. واقعا تولید میوه و تره‌بار دستِ شهرداری نیست. اگر شهرداری بگوید که می‌خواهد میوه با کیفیت عرضه کند، آن وقت قطعا درِ بسیاری از این میادین باید بسته شود.

  یعنی وضعیت این همه نامناسب است؟

در تحلیلی که ما در مورد آزمون‌های چند سال اخیر داشته‌ایم و خودمان هم بخشی را آزمایش کرده‌ایم، وضعیت آنگونه که تبلیغ می‌شود، بد نیست. یعنی میزان نیتریت میوه و سبزیجات در حد خطرناک نیست. ما نسبت به میادین میوه و تره‌بار حساس هستیم که حتما محصول با کیفیت به‌دست شهروندان برسد.

اکنون شهروندان برای استفاده از میوه‌ و سبزیجات باکیفیت چه کاری باید انجام دهند؟

برای رسیدن به این شرایط رعایت چند نکته مهم است؛ یک، مشارکت مردم. شهروندان باید به آب و خاک حساس باشند. دو، وزارت جهادکشاورزی باید کنترل شدیدی در میزان استفاده از کودهای شیمیایی داشته باشد. سوم، سازمان میوه و تره‌بار سعی کند که در مورد عرضه محصولات اطلاع‌رسانی شود. باید بگویند که چه چیزی دارند عرضه می‌کنند. مثلا با شعار شفاف‌سازی اگر ببینیم در یک منطقه سیب‌زمینی و پیازش آلوده است، اعلام کنیم که فلان استان میزان آلودگی محصولاتش بالاست. بعد در میادین تابلو می‌زنیم که شهروندان آگاه باشند و از این محصول خریداری نکنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید