• شنبه 1 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 11 شوال 1445
  • 2024 Apr 20
سه شنبه 3 تیر 1399
کد مطلب : 103102
+
-

همگرایی شهرداران آسیایی برای سلامت شهروندان

هفتمین نشست هیأت اجرایی مجمع شهرداران آسیایی به ریاست پیروز حناچی برگزار شد

دیپلماسی شهری
همگرایی شهرداران آسیایی برای سلامت شهروندان

هفتمین نشست هیأت اجرایی مجمع شهرداران آسیایی به مهم‌ترین موضوع شهری کنونی یعنی مقابله با بیماری کرونا و عوارض مرتبط با سلامت و اقتصاد آن در شهر‌ها اختصاص داشت. در این نشست که به‌صورت مجازی برگزار شد، برخی مدیران شهری قاره آسیا و ایران به صحبت پیرامون روش‌های تبادل تجربیات برای پشت سرگذاشتن دوران انتشار ویروس کووید-19 پرداختند. به گزارش همشهری، شهردار تهران در این نشست با تأکید بر همکاری شهرداران آسیایی در زمینه رفع ناعدالتی‌ها و نابسامانی‌ها، گفت: «ما مدیران شهری آسیایی در 10سال گذشته، مسیری طولانی را برای همکاری و همگرایی پیموده‌ایم و امروز باید صبورتر و شجاع‌تر از هر زمان دیگری به شیوه‌ای نوآورانه و هوشمندانه در ایجاد شهرهای ایمن و زیست‌پذیر و جوامعی تاب‌آور، مسئولیت‌پذیر و مشارکت‌جو با دیدگاهی توانمندساز و امیدآفرین قدم برداریم. در این مسیر باید تجربیات مشترک خود را پاس بداریم و از تفاوت‌هایمان به‌عنوان نقطه قوت بهره بگیریم» پیروز حناچی اظهار کرد: «ما با توجه به شرایط خاص و محدودیت‌های حاکم بر جوامع بشری ناشی از پاندمی جهانی ویروس کووید-۱۹ در فضای مجازی گردهم آمده‌ایم و هرچند به لحاظ مکانی از هم دوریم، ولی تردیدی ندارم که این شرایط سخت و بحرانی در جهان به کمک تکنولوژی‌های نوین ارتباطی دل‌هایمان را به هم نزدیک کرده و به‌واسطه درد مشترک پیوندهای دوستی و همکاری میان ما، شهرها و شهروندانمان، محکم‌تر شده است.»
او بیان کرد: «همچنین خوشحالم از اینکه تهران توانسته است در شکل‌گیری و تداوم جنبشی برای تقویت همگرایی و همکاری در سطح شهرها و مقامات محلی آسیا، نقش مؤثر و پیشتازی داشته باشد. البته بدون تردید نقش‌آفرینی تهران بدون مشارکت، همراهی و حمایت تأثیرگذار همکاران خوب من در همه شهرهای آسیایی به‌ویژه شهرداران محترم قبلی و فعلی شهرهای استانبول، بانکوک، هایکو، قازیان‌تپه که زحمات برگزاری رویدادهای قبلی این تشکل نوپا را پذیرفته و نیز بدون تلاش‌های همکاران من در دبیرخانه دائمی مجمع آرمان نمی‌تواند محقق شود.»

حناچی افزود: «در شرایط کنونی توانمندی کشورها و شهرهای آسیایی در مقابله و کنترل بحران پاندمیک کروناویروس، بیشتر نمایان شد. امیدوارم شهرهای توانمندتر و قدرتمندتر آسیایی، تجارب و توانمندی‌های خوب خودشان را در اختیار شهرهای کمتر توسعه‌یافته‌و به لحاظ اقتصادی و لجستیکی ضعیف‌تر قاره قرار دهند تا با کمک الهی همه باهم به سلامت برسیم. در حقیقت شهرهای آسیایی به جهت موقعیت جغرافیایی‌شان در طول تاریخ همواره در کانون تعاملات اقتصادی، علمی و فرهنگی و جریان‌های مبادله‌ای جهانی قرار داشته‌اند و از دوران تمدن‌های باستان تاکنون، به مثابه گره‌ها و حلقه‌های پیوند‌دهنده تعاملات تمدنی و دستاوردهای بشری، تجارب ارزنده فرهنگ، تمدن، اقتصاد و شیوه‌های زیست را متواضعانه در اختیار همدیگر قرار داده‌اند و از یکدیگر درس‌ها آموخته‌اند.» شهردار تهران گفت: «ایفای مسئولیت مشترک شهرداران و مدیران شهری و محلی که مهم‌ترین آن تدارک و تجهیز هوشمندانه و تاب‌آورانه شهرها برای تامین خواسته‌های شهروندان است، بیش از هر زمان دیگری به دور از تنش و منازعه به زمینه‌سازی‌ برای گفت‌وگو و تبادل تجارب و اندیشه‌ها بستگی دارد. موجب تأسف است که برخی دولت‌های سلطه‌جو و غیرمسئول، به جای مسئولیت‌پذیری و همکاری جهانی برای کنترل بحران و کاهش آلام شهروندان، در این شرایط بحرانی، با تحریم‌های ظالمانه، غیرقانونی و غیرانسانی حتی در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی و امور انسان‌دوستانه، بر دردها و رنج‌های شهروندان بی‌گناه به‌ویژه آسیب‌دیدگان از بحران کروناویروس می‌افزایند.» او تأکید کرد: «مدیریت کلانشهر تهران با تکیه بر عناصر و مولفه‌های قوی فرهنگی و اجتماعی و مبتنی بر شرایط بومی و محلی خود، تجارب خوبی در مسیر زیست‌پذیری و ارتقای شاخص‌های کیفیت زندگی شهروندان و ساختن شهری برای همه به‌دست آورده است که آنها را صمیمانه و فروتنانه در اختیار شهرهای عضو این شبکه قرار می‌دهد و بسیار علاقه‌مند است از تجارب و دستاوردهای سازنده شهرهای آسیایی بهره‌برداری کند. ضمن ابراز خوشحالی از اینکه در کنار هم هستیم، برای تحقق آرمان والای «همگرایی آسیایی؛ شهرهای بهتر، زندگی بهتر» تلاش می‌کنیم. برای همه شما و شهروندان خوب شهرهایتان، سلامتی، رفاه و پیشرفت آرزو می‌کنم.»

شهردار تهران با اشاره به اینکه آسیا پهناورترین، پرجمعیت‌ترین، کهن‌ترین و متنوع‌ترین قاره جهان است، گفت: « این قاره در حوزه‌های راهبردی طبیعی، تاریخی، تمدنی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، علم و فناوری دارای تنوع و جایگاه ویژه‌ای است. در این بخش از جهان که سرنوشت مشترک ما، آسیایی‌ها روی آن رقم می‌خورد، تنوع اقلیم، جغرافیا، اقوام، ادیان و مذاهب، زبان‌ها، فرهنگ‌ها و شیوه‌های زیست در حد اعلای خود است که با خود، فرصت‌های بی‌شماری را به همراه دارد. آسیای امروز در تولید منابع، فعالیت‌ها و محصولات اقتصادی، به‌عنوان نیروی پیش‌برنده جهان عمل می‌کند.»
دبیرکل مجمع پارلمانی شهرهای آسیایی نیز در ادامه این نشست، درباره شکل‌گیری مجمع گفت: «شهرها مهم‌ترین کانون‌های بیماری‌های فراگیر بودند. نیازمند آن هستیم که جهانی بیندیشیم و در برابر پیامدهای این بیماری بایستیم. بحث کووید-۱۹ نگرش ما را تغییر داده و باید در طول شرایط، تصمیمات درست بگیریم. حدود 100سال پیش شیوع آنفلوآنزای اسپانیایی اتفاق افتاد و اکنون کووید-۱۹.»
محمدرضا مجیدی اظهار کرد: «اقتصاد و بهداشت شهروندان بهشدت تحتتأثیر این پدیده است. ارگانها و سازمانهای مختلف و شهرداران آسیایی باید با هم تعامل داشته باشند که بتوانیم از پیامدها هرچه بیشتر بکاهیم.»

     باید از آزمون کرونا موفق خارج شویم

فاطمه شاهین،  شهردار شهر گازیانتپ
کرونا همه معادلات را به هم ریخته است اما از سوی دیگر در این مدت به‌دلیل فاصله‌های اجتماعی محیط شهر تمیز شده و راحت‌تر می‌شود نفس کشید. البته در این میان مجمع شهرداران آسیایی می‌تواند با همکاری نهادهای بین‌المللی گام‌های جدی‌تری بردارد. این ویروس برای ما مشکلات زیادی ایجاد کرده و مبارزه با این معضل بزرگ نیازمند همکاری تک‌تک ما و دیگر نهادها و ارگان‌هاست. در یک برهه حساسی هستیم و باید از این آزمون موفق خارج شویم و نشان دهیم این نشست مفید بوده است. ما در این شرایط به همکاری، تبادل اطلاعات و کمک‌های بهداشتی به‌شدت نیازمند هستیم و باید در این زمینه به کمک‌رسانی به یکدیگر بپردازیم و بدانیم این فرصت‌ها تکرار نمی‌شود.»

     امیدواریم خسارت ها جبران شود

بالوک سواندی، مشاور ارشد شهردار بانکوک
وقتی کووید-۱۹ در تایلند شروع شد، تأثیر زیادی روی شرایط اقتصادی و سیاسی بانکوک گذاشت. دولت و شهر بانکوک پکیج توریستی و گردشگری را مصوب کردند که از اکتبر۲۰۲۰ دنبال می‌شود و امیدواریم خسارت کسب و کارها را جبران کند. ۹بیمارستان در بانکوک و ۱۱هزار داوطلب داشتیم که به درمان بیماران مبتلا به کرونا پرداختند. تایلند دومین کشور جهان در مقابله با بیماری کروناست و در ۳۲روز متوالی شاهد صفر شدن بیماری بودیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید