• پنج شنبه 30 فروردین 1403
  • الْخَمِيس 9 شوال 1445
  • 2024 Apr 18
شنبه 27 اردیبهشت 1399
کد مطلب : 100747
+
-

در ششمین و هفتمین دیدار مجازی شهردار تهران اعلام شد

مقابله با کرونا از راه دیپلماسی شهری

پیروز حناچی، شهردار تهران در ادامه گفت‌وگوهای مجازی با شهرداران دیگر شهرهای جهان، با شهرداران بوداپست و کابل صحبت کرد

شهردار
مقابله با کرونا از راه دیپلماسی شهری

محدودیت‌های قرنطینه در بعضی از شهر‌های اروپایی کمتر شده است و در مقابل شهرهای دیگری هستند که به دوره اوج بیماری کرونا رسیده‌اند. این تغییرات، نیازمند ارزیابی‌های دقیق از شیوه انتشار ویروس در زندگی شهری است. از آنجا که بخش بزرگی از محدودیت‌های شهری از سوی شهرداری‌ها برنامه‌ریزی می‌شود،‌ دیپلماسی شهری راهی برای مقابله هماهنگ با آن خواهد بود. در روز‌های گذشته شهردار تهران با شهرداران کابل و بوداپست در این زمینه به گفت و گو پرداخت.

شهردار تهران در دیدار مجازی با شهردار کابل ابراز امیدواری کرد تجربیات تهران برای مبارزه با کرونا بتواند برای کابل مؤثر باشد.
پیروز حناچی، شهردار تهران که پیش از این با شهرداران استانبول، لندن، سئول، آنکارا و مسقط سخن گفته بود، در ادامه گفت‌وگوهای مجازی خود درباره کرونا با شهرداران جهان، این‌بار با شهردار کابل دیدار آنلاین داشت و ضمن آرزوی موفقیت برای او، بیان کرد: تهران شرایط بسیار سختی را در 3ماه گذشته گذرانده است. به گزارش همشهری، او در این ارتباط ویدئویی گفت: «اوج اپیدمی کرونا در تهران و ایران، فروردین‌ماه بود که پایتخت ایران وضعیت بسیار حادی را سپری کرد اما تأثیر انجام یک‌سری اقدامات در تهران، بسیار خوب بود؛ چنان‌که می‌تواند این اقدامات برای کابل و وزارت بهداشت افغانستان نیز مفید باشد.»
شهردار تهران با بیان اینکه وزارت بهداشت ایران، تمامی بیماران کووید-19را به بیمارستان روانه نکرد، افزود: «بیش از 70میلیون نفر در سایتی که وزارت بهداشت بابت غربالگری طراحی کرده بود، ثبت‌نام و اعلام وضعیت کردند. خانه‌های بهداشت با افراد دارای علائم بیماری کرونا تماس حاصل کردند و از میان این دسته افراد، از بیماران وضعیت حادتر آزمایش گرفتند و خوشه‌های ارتباط افراد کرونا‌مثبت را شناسایی کردند.»
حناچی با تأکید بر اینکه این اقدام سبب کنترل ظرفیت بیمارستان‌ها شده است، یادآور شد: «همچنین تلاش شده که بخش ICU بیمارستان‌های بزرگ دولتی، گسترش پیدا کند. برای مثال بیمارستان امام خمینی معروف به هزار تخت‌خوابی، در شرایط گسترش کرونا، 350تخت مجهز به ICU اضافه کرد. اکنون میزان مبتلایان و تلفات ناشی از بیماری کرونا در مناطق شمالی کشور به‌صورت محسوس کاهش پیدا کرده، گرچه به محض غفلت از ویروس کرونا ممکن است که دوباره تعداد مبتلایان افزایش یابد.» حناچی با اشاره به مطالعات وزارت بهداشت در تهران، گفت: «این مطالعات نشان داد که یکی از مراکز گسترش ویروس کرونا، حمل‌ونقل عمومی (تاکسی، اتوبوس و مترو) است. حدود 50درصد از ابتلا‌ به بیماری کرونا در حمل‌ونقل عمومی اتفاق می‌افتد. 300راننده تاکسی به این بیماری مبتلا شده‌اند و تعدادی از همکاران شهرداری تهران در اوج این بیماری، جان باختند.» او درباره الزام استفاده از ماسک، توضیح داد: «در راستای عادی‌شدن شرایط و برگشت مردم به مشاغل، استفاده از ماسک در حمل‌ونقل عمومی تهران الزامی و کابین رانندگان تاکسی و اتوبوس از مسافران جداسازی شده است. همچنین تاکسی‌ها ملزم شده‌اند که 2مسافر در صندلی عقب تاکسی‌ها بنشینند تا تراکم افراد کاهش یابد.»
حناچی با اشاره به ارتباطات بسیار نزدیک 2کشور به جهت فرهنگی، دینی و آیینی  بیان کرد: «همکاران افغان بسیاری در شهرداری تهران مشغول فعالیت هستند که در دیدارهای رسمی از زحمات آنها تشکر شده است. ارتباطات نزدیک در روابط تهران و کابل بسیار مؤثراست. گسترش ویروس کرونا سبب شده تا شهرها با یکدیگر ارتباط بیشتری داشته باشند.» حناچی با اشاره به زبان و فرهنگ مشترک میان 2 کشور، افزود: «حرف‌های بسیاری برای تهران و کابل وجود دارد که می‌توان به اشتراک گذاشت.»
شهردار تهران با بیان اینکه ایران تجربه چین را دنبال نکرد و قرنطینه کامل را از ابتدا به‌علت مسائل اقتصادی اجرا نکرده است، توضیح داد: «بر همین اساس از حداکثر ظرفیت تعطیلات نوروز بابت قرنطینه استفاده شد. بعد از اتمام تعطیلی، اجرای فاصله‌گذاری هوشمند در دستور کار ستاد ملی کرونا قرار گرفت. فعالیت‌های اقتصادی به مرور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سر گرفته شده است. برای نخستین‌بار در سه‌ماهه گذشته تعدادی از مساجد ایران برای شب‌های قدر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی جدید بازگشایی شد.» به گفته شهردار تهران، ویروس کرونا نشان داد که از مرزهای قراردادی و سیاسی کشورها تبعیت نمی‌کند و همه آدم‌های سراسر جهان مسافران یک کشتی هستند. اگر این کشتی به هردلیلی سوراخ شود، جان همه ساکنان در معرض خطر قرار می‌گیرد.

آمادگی تهران در برابر زلزله
حناچی در ادامه یادآور شد: «هفته گذشته تهران شاهد زلزله شدید 5.1 ریشتری بود. البته آمادگی در تهران نسبت به 20سال گذشته بیشتر بود. اگر آمادگی وجود نداشته باشد، زلزله همواره آسیب‌رسان خواهد بود. تلاش می‌شود که از این لرزه‌ها برای یادآوری به ساکنان تهران که روی گسل زندگی می‌کنند، به‌عنوان مانور استفاده شود.» شهردار تهران در پایان پیشاپیش عید سعید فطر را به شهردار کابل تبریک گفت و بیان کرد: «سلام شهرداری تهران را به شهروندان کابلی برسانید. امید است که هر‌چه سریع‌تر ویروس کرونا در جهان رفع شود.»

خاطرات شیرین مردم افغانستان از تهران 
محمد داوود سلطان‌زوی، شهردار کابل در گفت‌وگوی مجازی با شهردار تهران با تأکید بر تغییر نگاه شهرداری‌ها، بیان کرد: «باید نگاه شهرداری‌ها یک نگاه انسانی‌ باشد نه یک نگاه امنیتی. از تمامی شهرداران جهان درخواست می‌شود که نگاه انسانی خود را با افغانستان به اشتراک بگذارند. نگاه امنیتی با نگاه انسانی در این شرایط پیچیده بسیار تفاوت دارد.» او با بیان اینکه تهران یک پایتخت بسیار عزیز برای کابل افغانستان است، افزود: «تهران دستاوردهایی دارد که شهرداری کابل تمایل به استفاده از تجارب ارزنده آن دارد.» شهردار کابل یادآورد شد: «بنده از دنیای سیاست به شهرداری ورود کرده‌ام و شما (پیروز حناچی) از دنیای دانشگاهی و علمی وارد شهرداری شده‌‌اید. شهردار تهران و افغانستان در یک نقطه (شهرداری) با یکدیگر تلاقی دارند و درحال حاضر شهرداری کابل قصد دارد که از تجربیات شهرداری تهران بابت بهتر ساختن شهر و بهبود ارتباط مردم افغانستان و ایران استفاده کند. مردم افغانستان از تهران خاطرات بسیار شیرین و نیکی دارند.» سلطان‌زوی در ادامه افزود: «کابل هنوز به نقطه اوج این ویروس نرسیده و حداقل در هفته‌های آینده دوره اوج شروع خواهد شد. یکی از مشکلات کابل در این دوران اقتصاد و آسیب بخشی از مردم افغانستان است. در کابل توزیع‌ کمک‌های انسانی مانند نان و مواد غذایی پیش‌بینی شده است. شهرداری کابل در این‌ماه مبارک رمضان به بسیاری از مستضعفان کمک‌رسانی کرده است و این کمک‌ها افزایش خواهد یافت.  شهرداری کابل توجه بسیاری به کنترل جمعیت و به‌وجود نیامدن ازدحام دارد. تهران و کابل نزدیک به گسل‌های زلزله هستند و این دو شهر باید در موضوع ساختمان‌سازی‌ و مهندسی ایمنی ساختمان‌‌ها توجه بسیاری داشته باشند. بدون انجام مطالعات خاک‌شناسی و جغرافیایی بسیاری از ساختمان‌های بلندمرتبه احداث می‌شوند. کابل قصد دارد که از تجارب آمادگی تهران در زمان زلزله بهره‌مند شود.» سلطان‌زوی با بیان اینکه‌ ای‌کاش کابل هم مانند تهران از تجارب جنگ در گذشته استفاده می‌کرد، یادآور شد: «کابل هم‌اکنون در جنگ قرار گرفته و با جنگ و ‌مشکلات غیرنظامی دست و پنجه نرم می‌کند.» او در ادامه از شهردار تهران درخواست کرد که بعد از پایان ویروس کرونا، به کابل سفر کند تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و هر دو گروه از شهرهای تاریخی تهران و کابل بازدید کنند. «امیدوارم که جنگ در کشور تمام شود و با کمک‌های انسان‌دوستانه، افغانستان بازسازی شود.»

50درصد ابتلا به کرونا در حمل‌ونقل عمومی اتفاق می‌افتد
شهردار تهران درگفت‌وگو با شهردار بوداپست اظهارکرد: ۵۰درصد ابتلا به کرونا در حوزه حمل‌ونقل عمومی مثل مترو، اتوبوس و تاکسی‌ها اتفاق می‌افتد و به همین دلیل علاوه بر رعایت فاصله اجتماعی در وسایل حمل‌ونقل عمومی، استفاده از ماسک هم در مترو، اتوبوس و تاکسی الزامی شده است. به‌گزارش همشهری، پیروز حناچی در این ارتباط مجازی گفت: گرچه تهران و بوداپست شهرهای خواهر خوانده هستند، اما شرایط سخت و اپیدمی ویروس کرونا زمینه انتقال تجربیات شده است. کرونا نشان داده که مرزهای قراردادی و سیاسی بین کشورها را به‌رسمیت نمی‌شناسد و تمام مردم سرنشینان یک کشتی هستند. ایران از روزهای آخر سال۱۳۹۸ خورشیدی به‌شدت درگیر موضوع کروناست. کنترل ویروس کرونا در کلانشهری مانند تهران با جمعیت ۸.۵میلیون نفری، کار بسیار سختی است. ضمن آنکه سایر شهرهای ایران هم درگیر این موضوع شده بودند. خوشبختانه گزارش‌ها نشان می‌دهد که ۹۰درصد مردم به‌صورت طبیعی فاصله‌گذاری اجتماعی و مسائل بهداشتی مراقبت از شرایط کرونا را رعایت می‌کنند.
او ادامه داد: وزارت بهداشت ایران در این شرایط سخت، سیاست هوشمندانه‌ای را در پیش گرفت که نتیجه مثبتی داشت. به موازات غربالگری، تلاش کرد تا سایر بیماران به بیمارستان‌ها گسیل نشوند و تنها آن دسته از بیمارانی به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند که نیازمند مراقبت‌های ویژه باشند. این کار باعث شد که در شرایط حاد اپیدمی، ظرفیت بیمارستان‌های کشور با ظرفیت بیمارانی که شرایط مراقبت ویژه داشتند، برابری کند و چه بسا بیشتر باشد. همچنین با استفاده از تجربیات شرایط جنگ، ایجاد بخش‌های اضطراری برای مراقبت‌های ویژه کرونایی در بیمارستان‌های بزرگ تهران و سایر نقاط کشور، بسیار کارگشا بود.
حناچی تأکید کرد: ارتباطات و همکاری‌های تهران - بوداپست باید ادامه داشته باشد. پیش از این قرار بود این 2شهر، در زمینه‌های فرهنگی همکاری داشته باشند که امید است در شرایط پس از کرونا زمینه این همکاری هم فراهم شود.
وی گفت: شهرداری تهران، گرمخانه‌هایی را برای کسانی که سرپناه ندارند، تجهیز و ضدعفونی کرده که در شرایط حاضر، حتی یک مورد ابتلای فرد به ویروس کرونا هم گزارش نشده است. همچنین اقداماتی در جهت همبستگی جهانی در ابتدا با ووهان چین و سپس با سایر شهرهای درگیر ویروس کرونا روی میدان آزادی تهران به‌صورت ویدئومپینگ انجام شد. شهردار بوداپست نیز در این گفت‌و‌گو که از طریق اینترنت انجام می‌شد اظهار کرد: در این روزهای سخت، شهرداران شهرهای خواهرخوانده باید بتوانند همدیگر را ببینند و تجارب خود را ردوبدل کنند. بوداپست همبستگی خود را در خصوص بیماری کرونا ابراز می‌کند. امید است این اتفاقات ناگوار به‌زودی پایان یابد و همکاری‌های گذشته بین تهران و بوداپست ادامه یابد.
گرگولی کاراچونی افزود: خوشبختانه میزان، شیوع این بیماری در مجارستان کمتر از سایر کشورهای اروپایی بود. براساس گزارش‌ها، میزان کسانی که در مجارستان به این بیماری مبتلا شدند کمتر از نیم درصد بوده است. شهرداری بوداپست، استفاده از ماسک را هم در وسایل نقلیه عمومی و هم در هنگام ورود به مغازه‌ها، اجباری کرد. کاراچونی ادامه داد: بسیاری از مردم در مجارستان، شغل خود را از دست دادند و رکود اقتصادی بیشتر از قبل خواهد بود، اما مسلما تحریم‌ها وضعیت اقتصادی ایران را بیشتر از مجارستان تحت‌تأثیر قرار خواهد داد. بوداپست ضمن غیرعادلانه دانستن تحریم‌ها، با ایران ابراز همدردی می‌کند. وی گفت: این تحریم‌ها باید هرچه زودتر پایان یابد تا کشورهای دیگر هم بتوانند کمک‌های خود را گسترش دهند. شهرهای دیگر دنیا که خواهرخواندگی دارند هم می‌توانند نقشی در حل این چالش‌ها داشته باشند. شهردار بوداپست در بخش دیگری از صحبت‌هایش خواستار گسترش روابط تهران-بوداپست و دیدار با شهردار تهران شد و گفت: شهرداری‌ها می‌توانند پس از گذر از این بحران، زمینه همکاری‌های دوجانبه در جهت گسترش جهانگردی را فراهم کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید